7 εύκολες και πρακτικές συμβουλές για τον καθαρισμό ενός λευκού τοίχου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λευκοί τοίχοι είναι ελκυστικοί, εύκολοι στη διακόσμηση και φωτεινοί. Ωστόσο, μπορεί να είναι πρόβλημα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό τους. Το λευκό είναι ένα χρώμα που ποτέ δεν απογοητεύει ή δεν ξεφεύγει από τη μόδα. Ταυτόχρονα χρώμα κάνει τα δωμάτια να αποκτούν φωτεινότητα και αίσθηση πλάτους. Ωστόσο, οι λευκοί τοίχοι είναι κάπως περίπλοκοι στη συντήρηση και στον καθαρισμό τους. Ακόμη και ένας μικρός λεκές μπορεί να είναι πολύ αισθητός. Επομένως, είναι σκόπιμο να επωφεληθείτε από ορισμένες συμβουλές για τον καθαρισμό ενός λευκού τοίχου με απλό και διαρκή τρόπο. Θα σας παρουσιάσω 7 εύκολες και πρακτικές συμβουλές για τον καθαρισμό ενός λευκού τοίχου!

- Διαφήμιση -

Τα δακτυλικά αποτυπώματα, το τρίψιμο επίπλων, τα χέρια των παιδιών ή η συσσωρευμένη σκόνη επηρεάζουν τους λευκούς τοίχους περισσότερο από κάθε άλλο. Λόγω αυτής της κατάστασης, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε με τις σωστές μεθόδους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από προϊόντα απολίπανσης μέχρι μαγειρική σόδα.

γιατί είναι σημαντικές αυτές οι συμβουλές για τον καθαρισμό ενός λευκού τοίχου

Οι λευκοί τοίχοι δίνουν μια κομψή εμφάνιση στα δωμάτια, εκτός από το ότι ενισχύουν το χώρο και συνδυάζονται εύκολα. Η φωτεινότητά τους είναι ένα χαρακτηριστικό που εφαρμόζεται σε πολλά διακοσμητικά στυλ. Ωστόσο, για να λειτουργήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα, πρέπει να διατηρούνται καθαροί. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτών των τοίχων είναι η ευκολία με την οποία λερώνονται. Αρκεί να ανάψετε τον διακόπτη φώτων για να παρατηρήσετε τους λεκέδες των δακτύλων γύρω ή να εντοπίσετε μικρές βρώμικες περιοχές που προκύπτουν από την κυκλοφορία της σκόνης. Οι καρέκλες, τα τραπέζια ή οι βιβλιοθήκες δημιουργούν συχνά σημάδια γρατζουνιάς, ενώ τα παιδιά μπορούν εύκολα να τα λερώσουν αν παίζουν κοντά.

πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι λευκοί τοίχοι

Όλες αυτές οι δυνατότητες καθιστούν απαραίτητες τις συμβουλές για τον καθαρισμό των λευκών τοίχων – μια εργασία που πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια βαθιών καθαρισμών. Γίνεται καλύτερα όταν καθαρίζουμε και αναδιατάσσουμε τον χώρο – δηλαδή μετακινούνται έπιπλα, κατεβαίνουν πίνακες και σηκώνονται οι καρέκλες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να περάσετε ένα στεγνό πανί που απομακρύνει τη σκόνη από τους τοίχους, ακόμη και στις πιο δύσκολα προσβάσιμες περιοχές. Είναι σύνηθες αυτό το είδος καθαρισμού να πραγματοποιείται μία ή δύο φορές το μήνα. Ωστόσο, οι λευκοί τοίχοι απαιτούν την άμεση αφαίρεση ορισμένων λεκέδων.

Είναι σύνηθες να απογοητεύεστε αφού βάψετε έναν τοίχο λευκό και να εντοπίσετε έναν λεκέ αμέσως μετά. Η διατήρησή τους είναι περίπλοκη και απαιτεί άμεση δράση. Επομένως, καλό είναι να ακολουθήσετε μια σειρά από συμβουλές για τον καθαρισμό των λευκών τοίχων.

να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία

Δεν είναι το ίδιο να αφαιρέσετε έναν συγκεκριμένο λεκέ από λάσπη όπως είναι να κάνετε γενικό καθαρισμό ή αφαίρεση σκόνης. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε το είδος της απολύμανσης που πρέπει να πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση του γενικού καθαρισμού, αρκούν ένα σφουγγάρι, χαρτοπετσέτες, μια πετσέτα και ένα πανί από μικροΐνες.

Για πιο σύνθετους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, καθαριστικά για όλες τις χρήσεις, απορρυπαντικό πιάτων και μια βούρτσα για τρίψιμο. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα καθαρισμού με μείγματα μεταξύ τους, καλό είναι να φορέσετε γάντια από λάτεξ για να προστατεύσετε το δέρμα σας. Τα χημικά προϊόντα καθαρισμού αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά τον χειρισμό τους.

αποκτήστε ειδικά προϊόντα για κολλώδεις λεκέδες

Σε περίπτωση λεκέδων που σχετίζονται με φαγητό, ποτό και οποιοδήποτε παρόμοιο στοιχείο, συνιστάται η εφαρμογή κάποιου τύπου προϊόντος καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων. Η εφαρμογή αυτών των απολιπαντικών με ένα καθαρό πανί είναι συνήθως αποτελεσματική στη λεύκανση τοίχων με κολλώδεις λεκέδες. Τέλος είναι απαραίτητο να ενεργήσετε γρήγορα όταν δημιουργούνται αυτοί οι λεκέδες

καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

Για λευκούς τοίχους, καθώς και για την αποφυγή σκόνης, συνιστάται να αφαιρείτε τη βρωμιά από πάνω προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, ό,τι έχει συσσωρευτεί στην κορυφή πέφτει στο πάτωμα και στη συνέχεια πραγματοποιείται ο καθαρισμός του δαπέδου. Για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τους λευκούς τοίχους, απλώς σκουπίστε τους με ένα υγρό πανί από μικροΐνες.

Για τα επάνω μέρη, το ύφασμα μπορεί να στερεωθεί σε μια σκούπα ή άλλο παρόμοιο αντικείμενο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτάσει σε αυτούς τους χώρους. Είναι σημαντικό να μουλιάζετε συνεχώς το αντικείμενο. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς στο πανί και την εξάπλωση σε όλο τον τοίχο.

μαγική γόμα

Η μαγική γόμα είναι ένα εργαλείο που πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, καθώς δεν παύει να είναι ένα λειαντικό αντικείμενο. Είναι κατασκευασμένη από αφρό μελαμίνης και δρα παρόμοια με το γυαλόχαρτο. Επομένως, μπορεί να καταστρέψει ορισμένες επιφάνειες εάν εφαρμοστεί με υπερβολική δύναμη. Δεν συνιστάται σε γυαλιστερούς τοίχους. Ωστόσο, με την ύγρανση και το απαλό ξύσιμο, η μαγική γόμα είναι ικανή να αφαιρεί πολύπλοκους λεκέδες.

απορρυπαντικό για σκληρούς λεκέδες

Σε πιο σύνθετες περιπτώσεις καθαρισμού, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό. Είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σπάνια εκτός της κύριας λειτουργίας του, αλλά είναι αποτελεσματικό σε λεκέδες επιφάνειας που δεν βγαίνουν με άλλα καθαριστικά. Για να το χρησιμοποιήσετε, ρίξτε μια σταγόνα απορρυπαντικού σε ένα σφουγγάρι και απλώστε το στον λεκέ, τρίβοντας απαλά μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Μόλις ο τοίχος απορροφήσει το προϊόν, περάστε την περιοχή με ένα πανί μικροϊνών εμποτισμένο με ζεστό νερό. Εάν ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, επαναλάβετε τη διαδικασία.

μαγειρική σόδα

Ένα προϊόν για όλες τις χρήσεις που είναι επίσης αποτελεσματικό για τον καθαρισμό είναι η μαγειρική σόδα. Στην περίπτωση των λευκών τοίχων, θα πρέπει να εφαρμόζεται με μέθοδο παρόμοια με αυτή του απορρυπαντικού. Αρχικά, ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μπολ. Θα δημιουργήσετε μια πάστα με κολλώδη σύσταση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την στον λεκέ μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αφήστε τη να καθίσει περισσότερο από το απορρυπαντικό και μόλις στεγνώσει, τρίψτε το με ένα πανί μικροϊνών. Είναι σημαντικό το πανί ή το χαρτί κουζίνας να είναι λίγο υγρό.

συμβουλές για τον καθαρισμό ενός λευκού τοίχου:

συγκεκριμένοι λεκέδες

Ορισμένα σημάδια δημιουργούνται από τη συχνή κυκλοφορία σκόνης ή το τρίψιμο στα έπιπλα, αλλά υπάρχουν επίσης λεκέδες που προκαλούνται από περιστασιακά ατυχήματα:

Δαχτυλιές: Είναι σύνηθες φαινόμενο να εμφανίζονται δαχτυλιές σε τοίχους κοντά σε πόρτες, μπρελόκ ή διακόπτες φώτων. Γενικά, αυτά τα σημάδια μπορούν να αφαιρεθούν με καθαριστικά γενικής χρήσης. Είναι σημαντικό να μην βρέχετε την περιοχή ή τα πανιά που χρησιμοποιείτε τόσο πολύ. Εάν βρίσκεστε κοντά σε κύκλωμα τροφοδοσίας, κλείστε το ρεύμα εκ των προτέρων.

Λεκέδες από μελάνι ή αίμα: Αυτοί οι λεκέδες είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν. Σε αυτή την περίπτωση η χλωρίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, ο λευκός τοίχος δεν πρέπει να έχει διακοσμητικά μοτίβα και το προϊόν πρέπει να αραιώνεται σε νερό στις αναλογίες που υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή. Χρησιμοποιήστε την με πανί και προστατευτικά γάντια.

Σημάδια από μολύβι: Για αυτό το πρόβλημα, υπάρχει μια απλούστερη λύση. Τα σημάδια από μολύβι μπορούν συνήθως να αφαιρεθούν με μια απλή γόμα. Μια γόμα θα κάνει το κόλπο.

Υγρασία: Οι επίμονοι λεκέδες υγρασίας μπορούν επίσης να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας χλωρίνη. Εφαρμόστε τη με ένα πινέλο με σκληρές τρίχες και φοράτε πάντα μάσκα, μαζί με προστασία χεριών και ματιών. Η χλωρίνη πρέπει να αραιώνεται σε τουλάχιστον τρεις μεζούρες νερό για κάθε μεζούρα χλωρίνης.

- Διαφήμιση -