6 χρήσιμα hacks καθαρισμού που πρέπει να γνωρίζουν όλοι

Είναι αλήθεια πως με τους ρυθμούς που έχουμε όλοι μας η καθαριότητα του σπιτιού είναι μία διαδικασία που πολλές φορές μας ζορίζει αφάνταστα. Τις περισσότερες μέρες, είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο και ενέργεια για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια, φίλους και άλλες ευθύνες, ποιος έχει χρόνο να καθαρίσει; Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες κάθε εβδομάδα για να καθαρίζετε το σπίτι σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να ξέρετε τη δυσκολία του πώς να διατηρείτε ένα σπίτι καθαρό όπως κάνουν οι επαγγελματίες. Υπάρχουν τρόποι άλλωστε που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να κάνουμε κάποιες δουλειές πολύ πιο γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά! Θα σας παρουσιάσω 6 χρήσιμα hacks καθαρισμού που πρέπει να γνωρίζουν όλοι!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιήστε βούρτσα αποτρίχωσης για να απαλλαγείτε από τις τρίχες κατοικίδιων ζώων

Ίσως έχετε ακούσει για όλα τα είδη περίεργων κόλπα στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς να απαλλαγείτε από τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων. Σίγουρα, αυτό το βίντεο με κάποιον που ξεφορτώνεται τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων με ένα υγρό λαστιχένιο γάντι ή ένα μπικουτί με αφρό φαίνεται ωραίο, αλλά είναι πρακτικό; Όταν είστε απασχολημένοι και έχετε τόσο πολύ χρόνο, χρειάζεστε ένα εργαλείο που θα κάνει τη δουλειά σας. Αυτή η βούρτσα αφαίρεσης τρίχας κατοικίδιων ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει την περίσσεια τρίχας από τα ρούχα, τα έπιπλά σας και πολλά άλλα.

μαζέψτε μικρά κομμάτια γυαλιού με ψωμί

Όλοι γνωρίζουμε αυτή την αίσθηση τριψίματος όταν ρίχνουμε κατά λάθος ένα γυάλινο πιάτο ή κάποιο μπολ. Απολαμβάνετε το ωραίο ποτήρι κρασί σας όταν ξαφνικά σας γλιστράει από το χέρι. Μικρά θραύσματα γυαλιού είναι παντού. Δεν θέλετε φυσικά εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος να πατήσει κατά λάθος αυτά τα μικροσκοπικά, αιχμηρά κομμάτια γυαλιού. Εκτός από το να έχετε το ξεσκονιστήρι για να ελπίζετε ότι μαζέψατε όλα τα κομμάτια, πάρτε και μια φέτα ψωμί. Η φέτα ψωμί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να μαζέψετε και τα τελευταία μικροσκοπικά κομμάτια γυαλιού που έχουν απομείνει.

αφαιρέστε λεκέδες από κόκκινο κρασί με λευκό κρασί

Μιλώντας για κρασί και ποτήρια κρασιού, ξέρατε ότι μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί σε λεκέδες από κόκκινο κρασί; Μόλις το κόκκινο κρασί καταλήξει στο χαλί σας, χρησιμοποιήστε λευκό κρασί για να αραιώσετε το κόκκινο κρασί. Σκουπίστε την περιοχή με χαρτοπετσέτες. Καλύψτε το με αλάτι και δείτε το κρασί να βγαίνει από τις ίνες του χαλιού. Ολοκληρώστε με ένα μούλιασμα σε ξύδι και νερό ή οξυζενέ και σαπούνι πιάτων.

βάλτε στο πλυντήριο πιάτων και άλλα πράγματα εκτός από πιάτα

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων μόνο για πιάτα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε άλλα είδη οικιακής χρήσης. Οι οδοντόβουρτσες μπορεί να λερωθούν αρκετά με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο και τα καπάκια από τα βάζα και αρκετά άλλα. Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων και θα είναι σαν καινούργια.

ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να καθαρίσει τους λεκέδες από το νερό

Γνωρίζατε ότι ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των λεκέδων από νερό; Εάν προσπαθείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από το γυάλινο ντους σας, χρησιμοποιήστε το. Απλώστε αφρό ξυρίσματος στο τηλέφωνο του ντους σας και αφήστε τον να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Απλώς σκουπίστε την κρέμα ξυρίσματος και το τηλέφωνο του ντους σας θα είναι ωραίο και καθαρό!

κάντε μια ρουτίνα καθαρισμού

Μερικές φορές, είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε το σπίτι σας. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που έχετε να κάνετε στη λίστα υποχρεώσεων σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τον κάδο των σκουπιδιών σας ή να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Ένα από τα πιο χρήσιμα κόλπα καθαρισμού που θα μάθετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια ρουτίνα καθαρισμού. Δεν χρειάζεται να είναι μια μεγάλη ολοήμερη δοκιμασία αφιερωμένη μόνο στον καθαρισμό του σπιτιού σας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα έχετε μόνο πέντε ή 10 λεπτά για να καθαρίσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το χρόνο για να δώσετε προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό. Χρησιμοποιήστε εύχρηστα εργαλεία όπως μια βούρτσα αφαίρεσης τρίχας κατοικίδιων για να εξοικονομήσετε χρόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του σκύλου ή της γάτας σας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον εργαλείο για την αφαίρεση της περίσσειας γούνας κατοικίδιων ζώων από οποιαδήποτε μη πλεκτή επιφάνεια.

- Διαφήμιση -