9 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τον ατμοκαθαριστή στην κουζίνα σας

Ο καθαρισμός και η απολύμανση είναι 2 πράγματα τα οποία δεν είναι το ίδιο αλλά σίγουρα είναι τα επιθυμητά για την καθαριότητα του σπιτιού! Ο ατμοκαθαριστής είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στην καθαριότητα. Παρ’ όλο που οι ατμοκαθαριστές χειρός προορίζονται συνήθως για τους λεκέδες από υφάσματα ή χαλιά ή για την αφαίρεση των ζάρων από τα ρούχα, είναι χρήσιμοι για πολλές άλλες βρώμικες εργασίες στο σπίτι, και ιδιαίτερα στην κουζίνα. Θα σας παρουσιάσω 9 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τον ατμοκαθαριστή στην κουζίνα σας!

- Διαφήμιση -

φούρνος μικροκυμάτων

Προκειμένου να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιήσατε ποτέ το κόλπο με το ποτήρι με το νερό και τη μαγειρική σόδα; Αυτή είναι η ίδια αρχή. Ο ατμός θα χαλαρώσει οτιδήποτε έχει σκληρυνθεί στον φούρνο μικροκυμάτων και, στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε εύκολα με ένα πανί από μικροΐνες.

πλακάκια backsplash

Αυτό πρέπει να είναι μία από τις πιο μισητέςκαδο δουλειές της κουζίνας. Είναι δύσκολο να τρίψεις και δύσκολο να φτάσεις σε ένα πλακάκι πίσω. Αλλά ο ατμοκαθαριστής μπορεί να μπει σε όλες τις γωνίες και να ξεκολλήσει εύκολα τα αποξηραμένα πιτσιλίσματα.

απολύμανση πάγκων και σανίδων κοπής

Αφού κόψετε ή χειριστείτε ωμό κρέας, πουλερικά ή ψάρι, ένα γρήγορο σκούπισμα και στη συνέχεια ροή ατμού θα σκοτώσει τυχόντα παραμένοντα βακτήρια και θα αφήσει τους πάγκους σας πεντακάθαρους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα υλικά είναι αυτά που αντέχουν τη ζέστη, όπως η φυσική πέτρα ή η σιλικόνη.

απολίπανση του φούρνου

Στο φούρνο μένουν πολύ περισσότερα υπολείμματα τροφών από ότι στο φούρνο μικροκυμάτων και ο καθαρισμός του πολλές φορές είναι ιδιαίτερα δύσκολος! Ο ατμός αποτελεί εξαιρετική λύση γιατί θα χαλαρώσει τις βρωμιές, ώστε να μπορείτε απλά να τον σκουπίσετε.

απόσμηση κάδου σκουπιδιών

Ο ατμοκαθαριστής βοηθάει ώστε να χαλαρώσει η βρωμιά από τον κάδο σκουπιδιών και ταυτόχρονα σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις άσχημες μυρωδιές!

γυαλίστε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα

Ενώ οι επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια δημοφιλής επιλογή διακόσμησης, συλλέγουν δαχτυλικά αποτυπώματα και ραβδώσεις. Ο ατμοκαθαριστής όμως μπορεί να σας δώσει τη λύση. Απλώς σκουπίστε τις συσκευές, τα συρτάρια, τα χερούλια της βρύσης, τα φωτιστικά ή οποιαδήποτε inox επιφάνεια με ένα πανί από μικροΐνες μετά το άτμισμα και θα φαίνονται ξανά σαν καινούρια.

ξεσκόνισμα προεξοχών ντουλαπιών

Η σκόνη που μαζεύεται στην κουζίνα δεν μοιάζει με καμία άλλη: Κολλάει από το συσσωρευμένο μαγειρικό λίπος. Χρησιμοποιήστε τον ατμοκαθαριστή σε αυτές τις γωνίες και σκουπίστε τις με ένα μαλακό πανί και voila — σαν καινούργια!

καθαρισμός λεκέδων από αρμούς

Ενώ τεχνικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον ατμοκαθαριστή σε ολόκληρο το πάτωμα της κουζίνας, είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Αλλά για σκληρούς λεκέδες όπως η σάλτσα ντομάτας που αποχρωματίζουν τους αρμούς, ο ατμός μπορεί να κάνει θαύματα.

απομακρύνετε μουτζούρες από το γυαλί

Χρησιμοποιήστε τον ατμοκαθαριστή στα παράθυρά σας, τις συρόμενες γυάλινες πόρτες ή ακόμα και τα ποτήρια και σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τις δαχτυλιές και τις ραβδώσεις.

- Διαφήμιση -