6 συμβουλές για να καθαρίσετε το μπάνιο σας σε βάθος

Ο καθαρισμός στο σπίτι σας είναι απαραίτητο να γίνεται τακτικά, αλλά ο βαθύς και σχολαστικός καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται όχι και τόσο συχνά αλλά σίγουρα αποτελεσματικά. Βέβαια αν καθαρίζετε με σωστό τρόπο σε τακτική βάση, τότε ο βαθύς καθαρισμός δεν θα είναι απαραίτητος! Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να καθαρίζετε ένα μέρος συχνά, όχι όταν είναι πολύ βρώμικο, χωρίς να περιμένετε να λερωθεί πολύ. Με απλές μεθόδους, το μπάνιο σας θα καθαριστεί σε 10 λεπτά. Δύο μέρες την εβδομάδα θα είναι αρκετές για να κάνετε αυτόν τον καθαρισμό. Το υπέροχο με το μπάνιο είναι ότι πολλά από τα αντικείμενα που πρέπει να καθαριστούν είναι τα ίδια ή παρόμοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά περισσότερα από ένα καθαριστικά για να καθαρίσετε τη μπανιέρα ή το ντους, την τουαλέτα, τον νεροχύτη και τον πάγκο. Ξεχάστε όλα τα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Θα σας παρουσιάσω 6 συμβουλές για να καθαρίσετε το μπάνιο σας σε βάθος

- Διαφήμιση -

ντους και τουαλέτα

Χρειάζεστε ένα υλικό αποτελεσματικό για τον καθαρισμό της ντουζιέρας και της τουαλέτας; Η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αναμείξτε νερό ή ξύδι με μαγειρική σόδα για να σχηματίσετε μια πάστα. Εάν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες που δεν ανταποκρίνονται, αφήστε την πάστα στον λεκέ για λίγα λεπτά πριν την τρίψετε.

βρύσες

Είναι οι βρύσες σας λίγο βρώμικες; Μπορείτε να δώσετε λάμψη τρίβοντας με λίγο οινόπνευμα. Αυτό το κόλπο ισχύει και για τις λεκιασμένες πόρτες του ντους.

μούχλα και λεκέδες

Το οξυζενέ είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό που είναι ασφαλές για το σηπτικό σύστημα και την τουαλέτα σας. Θα πρέπει να φοράτε γάντια για να αποφύγετε τον ερεθισμό των χεριών σας. Ο βόρακας είναι επίσης χρήσιμος για σκληρούς λεκέδες σε δάπεδα τσιμεντοκονίας και μπάνιου. Βάλτε το σε μια πάστα και βάλτε το στην περιοχή που πρόκειται να καθαρίσετε, αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το.

δάπεδο

Όσον αφορά τα δάπεδα, δοκιμάσαμε ορισμένα οικολογικά καθαριστικά δαπέδου. Καλύτερα να βουτήξετε ένα υγρό πανί σε ζεστό νερό και να καθαρίσετε τα πατώματα. Έχει καλύτερη απόδοση από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε. Εάν έχετε πρόβλημα με το πάτωμα του μπάνιου σας, δοκιμάστε ένα διάλυμα ξυδιού ή οξυζενέ για να το καθαρίσετε.

καθρέφτης και ανεμιστήρας μπάνιου

Οι καθρέφτες του μπάνιου μπορούν να καθαριστούν με ξύδι και νερό. Χαρίζει λάμψη χωρίς ραβδώσεις. Η ίδια λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πτερύγια του ανεμιστήρα του μπάνιου σας, τα οποία θα πρέπει να είναι ένα από εκείνα τα έργα περιοδικού βαθύτερου καθαρισμού που προσθέτετε στο πρόγραμμά σας.

νιπτήρας

Αφαιρέστε πρώτα τις τρίχες και άλλα υπολείμματα από την αποχέτευση του νιπτήρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τον καθαρίσετε με ξύδι.

- Διαφήμιση -