9 τρόποι για να λευκάνετε τα ρούχα σας χωρίς να χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Το λευκό είναι το πιο δύσκολο χρώμα για να συνεχίσει να δείχνει λαμπερό και νέο μετά από λίγους μήνες. Ο ιδρώτας και τα λάδια σας γίνονται γρήγορα λεκέδες και τα χρώματα από άλλα ρούχα τελικά θα αιμορραγούν στο ύφασμα, αποχρωματίζοντας τα φωτεινά λευκά σας σε κάτι απλώς υπόλευκο. Αλλά προτού φτάσετε στο λευκαντικό, το απόλυτο χημικό καθαριστικό, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ασφαλέστερες, λιγότερο τοξικές λύσεις. Θα σας παρουσιάσω 9 τρόπους για να λευκάνετε τα ρούχα σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη!

- Διαφήμιση -

λεμόνια

Αντί να βάζετε τα λευκά σας ρούχα στο πλυντήριο για να καθαριστούν, λευκάνετε τα κιτρινισμένα σας με λεμόνι. Βάλτε τα άσπρα σας ρούχα μαζί με το χυμό λεμονιού να βράσουν και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι το νερό να κάνει φυσαλίδες και μετά τα αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου μία ώρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό λεμονιού στον κανονικό κύκλο πλύσης σας στο πλυντήριο ρούχων και να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα.

λιακάδα

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν το ξεθώριασμα των πολύχρωμων υφασμάτων, αλλά φωτίζουν επίσης τα λευκά ρούχα. Οι υπεριώδεις ακτίνες όχι μόνο λευκαίνουν τα υφάσματα, αλλά σκοτώνουν επίσης πολλούς τύπους μικροβίων και βοηθούν στην απολύμανση των υφασμάτων. Κρεμάστε λευκά σεντόνια ή πετσέτες στο άμεσο ηλιακό φως και αφήστε τα να στεγνώσουν παραλείποντας τον κύκλο του στεγνωτηρίου!

λευκό ξύδι

Κάντε τα λευκά σας λευκά για άλλη μια φορά προσθέτοντας μια δόση λευκού ξυδιού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Το λευκό ξύδι μαλακώνει ακόμη και το ύφασμα, επαναφέροντας τη φωτεινότητα και την άνεση στα ρούχα σας.

μαγειρική σόδα

Με ένα σπιτικό μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας, μπορείτε να λευκάνετε τα λευκά σας ρούχα χωρίς πρόσθετα στο πλυντήριό σας. Συνδυάστε τέσσερα λίτρα νερό με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ρίξτε τα λευκά σας ρούχα. Αφήστε τα να μουλιάσουν και τα ρούχα σας θα είναι φρέσκα και καθαρά μόλις τελειώσετε.

απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Ένα μυστικό εργαλείο λεύκανσης κρύβεται στην κουζίνα σας: απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Το φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων λειτουργεί για να λευκάνει τα λευκά σας ρούχα. Απλώς ανακατέψτε λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων με το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων σας και βάλτε τα λευκά σας ρούχα στον κανονικό κύκλο πλύσης τους.

ασπιρίνη

Η ασπιρίνη, ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους πονοκεφάλους και όλους τους άλλους πόνους, διασπά την κιτρινίλα που δημιουργείται στα λευκά σας. Διαλύστε πέντε λευκά χάπια ασπιρίνης σε νερό και προσθέστε τα ρούχα σας στο μείγμα. Αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγο και μετά ρίξτε τα στο πλυντήριό σας. Φροντίστε όμως να μείνετε μακριά από τις χρωματιστές ποικιλίες ασπιρίνης, διαφορετικά τα λευκά σας θα μπορούσαν να βγουν με μια πολύχρωμη απόχρωση.

βόρακα

Λίγος βόρακας μπορεί να λειτουργήσει για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του συνηθισμένου απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό στην αποκατάσταση της καθαριότητας και του χρώματος. Είναι επίσης μια προσθήκη που αφαιρεί τα υπολείμματα από τους λεκέδες και επίσης μαλακώνει το νερό.

παραλείψτε το απορρυπαντικό

Με κάθε φορτίο ρούχων και κάθε ταξίδι στο πλύσιμο, τα λευκά σας φορτώνονται με απορρυπαντικό και υπολείμματα και αυτές οι προσθήκες στα κάποτε φωτεινά ρούχα σας μπορούν να δημιουργήσουν αυτήν την κίτρινη απόχρωση. Μπορείτε να βάλετε τα λευκά σας ρούχα σε έναν απλό κύκλο χωρίς απορρυπαντικό με μικρή ποσότητα αμμωνίας για να εξαφανιστούν όλα τα συσσωρευμένα υπολείμματα.

οξυζενέ

Ένα κοινό στοιχείο στα ντουλάπια φαρμάκων, το οξυζενέ μπορεί να δώσει νέα πνοή στα θαμπωμένα λευκά σας ρούχα. Το οξυζενέ είναι ένα οξειδωτικό που διαλύει τα υπολείμματα και φωτίζει τα λευκά με τρόπο παρόμοιο με τους κοινούς λευκαντικούς παράγοντες που αγοράζετε.

- Διαφήμιση -