6 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα μας

Οι περισσότερες νοικοκυρές, ειδικά οι παλαιότερες, δεν φοράνε γάντια στο πλύσιμο των πιάτων θεωρώντας τα υπερβολή. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει να πλένουμε όπως μας έμαθε η μαμά μας…Παρ’ όλα αυτά το πλύσιμο των πιάτων με γάντια είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα μας βοηθήσει σε αρκετά πράγματα…Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους για να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα σας!

- Διαφήμιση -

Διατηρούν τα χέρια σας καθαρά και στεγνά

Ναι, είναι το αυτονόητο ότι φορώντας γάντια παραμένουν τα χέρια σας στεγνά και καθαρά! Πόσες όμως από εσάς φοράτε γάντια όταν πλένετε πιάτα; Σκεφτείτε μόνο τη βρωμιά των πιάτων! Βάζοντας γάντια στα χέρια σας, μπορείτε να πάτε με γενναιότητα στην πιο λιπαρή κατσαρόλα ή στο πιο κολλώδες τηγάνι, αφαιρώντας τα λίπη χωρίς να ανησυχείτε μήπως μπει τίποτα κάτω από τα νύχια σας.

Και μετά υπάρχει το ερώτημα του νερού: Με την ποσότητα του πλυσίματος των πιάτων που κάνω, τα χέρια μου θα ξεραθούν χωρίς την προστασία των γαντιών; Με τα γάντια, ανεξάρτητα από το πόσα πιάτα πρέπει να αντιμετωπίσω καθημερινά, τα χέρια μου παραμένουν μαλακά, δεν στεγνώνουν και δεν ξεφλουδίζουν από τις ατελείωτες πλύσεις του ζεστού νερού.

Προστατεύουν τα χέρια σας από μαχαίρια και gadgets

Δεν λέω ότι πρέπει να βάζετε απερίσκεπτα το χέρι σας στον νεροχύτη σας μόνο και μόνο επειδή φοράτε γάντι για το πλύσιμο των πιάτων, αλλά την ώρα του πλυσίματος των πιάτων τα γάντια εμποδίζουν να έχετε οποιοδήποτε ατύχημα με μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα όπως τα πιρούνια. Η ίδια προστασία ισχύει και για άλλα αιχμηρά εργαλεία κουζίνας, όπως τρίφτες και αποφλοιωτές.

Είναι φθηνά

Είναι λογικό τα γάντια να φθείρονται από την εκτεταμένη χρήση. Ακόμη όμως και με την εκτεταμένη φθορά τα γάντια διαρκούν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να τα αλλάζετε κάθε μήνα, καθιστώντας τα εξαιρετικά οικονομικά!

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο γρήγορα καθαρίζονται τα πιάτα και κυρίως τα λίπη και οι ξεραμένες τροφές. Με τα γάντια, μπορείτε να πλένετε τα πιάτα σας με καυτό νερό χωρίς να βλάψει το δέρμα σας, κάνοντας τη διαδικασία καθαρισμού πιο γρήγορη. Άλλωστε όταν πλένουμε τα πιάτα με γυμνά χέρια δεν αντέχουμε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του νερού με συνέπεια να χάνουμε αρκετό χρόνο προκειμένου να βγουν οι λεκέδες.

Λάμπουν τα πιάτα

Φορώντας γάντια δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα να καθαρίσετε οποιαδήποτε ξεραμένη τροφή, λεκέ ή λίπος από τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα.

Δεν ξεραίνονται τα χέρια σας

Όταν πλένουμε με γυμνά χέρια, συχνά η επιδερμίδα ξηραίνεται και μπορεί να παρουσιάσει σκασίματα. Τα γάντια είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, για να πετύχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε στα χέρια κρέμα και μετά τοποθετήστε τα γάντια. Πλένοντας τα πιάτα με καυτό νερό, ανοίγουν οι πόροι της επιδερμίδας και κάπως έτσι πετυχαίνουμε σχεδόν το αποτέλεσμα ενός σπα κάνοντας τη λάντζα μας!

- Διαφήμιση -