10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με μια μαγική γόμα

Οι μαγικές γόμες μπορούν να είναι μαγικές. Είναι ένα από τα απαραίτητα εργαλεία στον καθαρισμό του σπιτιού μας! Είναι ένα λευκό σφουγγάρι από μελαμίνη και έχει την ικανότητα να απομακρύνει λεκέδες που άλλα καθαριστικά προϊόντα δυσκολεύονται να καθαρίσουν. Το ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού σας βοηθά να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από παλιά αυτοκόλλητα, να καθαρίσετε τα σημάδια από τον τοίχο και να αφαιρέσετε τη βρωμιά από διάφορες επιφάνειες. Αλλά πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό με μία μαγική γόμα, δείτε εδώ 10 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν χρησιμοποιείτε μια μαγική γόμα.

- Διαφήμιση -

πάγκοι από μάρμαρο και γρανίτη

Οι μαγικές γόμες είναι λειαντικά, γι’ αυτό αποφύγετε τη χρήση τους σε ευαίσθητους πάγκους όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης. Όχι μόνο μπορεί να καταστρέψετε το σφραγιστικό, αλλά η γόμα μπορεί να κάνει τον πάγκο να φαίνεται θαμπός.

inox επιφάνειες

Εάν τρίψετε το ανοξείδωτο ατσάλι σας πολύ σκληρά με μια μαγική γόμα, μπορείτε πραγματικά να το κάνετε να φαίνεται πιο θαμπό. Εάν οι συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γρατσουνιές, δοκιμάστε να τις τρίψετε.

το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας

Αν και οι μαγικές γόμες μπορούν να είναι χρήσιμες για την αφαίρεση βρωμιάς από τις ποτηροθήκες και το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, μην τις χρησιμοποιείτε ποτέ για να γυαλίσετε το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας. Η λειαντικότητα της γόμας μπορεί να κάνει ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου σας.

αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια

Οι μαγικές γόμες μπορεί να είναι σαν ένα μαλακό σφουγγάρι, αλλά η χρήση τους στις αντικολλητικές κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές στην επιφάνειά τους. Όταν τα αντικολλητικά τηγάνια γρατσουνιστούν, μέρος αυτής της επικάλυψης μπορεί να μπει στο φαγητό σας.

συλλεκτικά αντικείμενα

Εάν έχετε κάποια πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως παιχνίδια και κοσμήματα που τα έχετε φτιάξει με τα χέρια σας, σκεφτείτε δύο φορές πριν χρησιμοποιήσετε μια μαγική γόμα για να καθαρίσετε τη βρωμιά. Τα συλλεκτικά σας αντικείμενα δεν αξίζουν τον κίνδυνο να κάνετε περισσότερη ζημιά παρά καλό.

ξύλινες επιφάνειες

Ενώ οι μαγικές γόμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρέσετε σημάδια από κραγιόν από βαμμένο τοίχο, μην τις χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε ξύλινες επιφάνειες. Η λειαντικότητα τους μπορεί να αφαιρέσει το φινίρισμα.

γυαλιστερό φινίρισμα βαφής

Να είστε προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε μαγική γόμα σε βαμμένες επιφάνειες με γυαλιστερό φινίρισμα. Η λειαντική γόμα μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα και να το κάνει να φαίνεται θαμπό και ανομοιόμορφο.

λεκάνη τουαλέτας

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με fails συμβουλές για τη χρήση της μαγικής γόμας. Μία από αυτές τις αποτυχημένες συμβουλές περιλαμβάνει το να χρησιμοποιηθεί η γόμα στη λεκάνη της τουαλέτας για να την καθαρίσει. Δεδομένου ότι η μαγεία της γόμας προέρχεται από τις μικροσκοπικές μικροΐνες της που απομακρύνουν τους λεκέδες, αυτή η τακτική είναι άχρηστη!

δέρμα

Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να χρησιμοποιήσετε μια μαγική γόμα για να καθαρίσετε τη βρωμιά από τα δάχτυλα του παιδιού σας, μην τη χρησιμοποιείτε ποτέ σε γυμνό δέρμα. Η λειαντικότητα της γόμας μπορεί να βλάψει το δέρμα και να προκαλέσει ερεθισμό.

μην χρησιμοποιείτε μαγική γόμα σε οτιδήποτε χωρίς τεστ

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη χρήση της μαγικής γόμας, κάντε πάντα ένα μικρό τεστ προτού τη χρησιμοποιήσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταστρέψετε μια επιφάνεια όταν απλά προσπαθείτε να κάνετε έναν καθαρισμό.

- Διαφήμιση -