20 απίστευτα κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας στην καθαριότητα του σπιτιού μας είναι η σκόνη. Πολλές φορές όσο και αν καθαρίζουμε, η σκόνη πάντα είναι παρούσα σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Υπάρχουν όμως μικρά κολπάκια τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να απαλλαγούμε από την σκόνη! Θα σας παρουσιάσω 20 απίστευτα κόλπα για να πείτε αντίο στην σκόνη!

- Διαφήμιση -

Μωρομάντηλα

Για να απαλλαγείτε από τη σκόνη, τα ψίχουλα και τους λεκέδες στο πληκτρολόγιο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα τινάξετε όλα και να σκουπίσετε το πληκτρολόγιο με ένα μωρομάντηλο. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο φορητός υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος.

Μαλακτικό ρούχων

Για να απαλλαγείτε από τη σκόνη στις επιφάνειες και να κάνετε το αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ειδική λύση. Πάρτε 1 ποτήρι μαλακτικό και 4 ποτήρια νερό. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρα και καθαρίστε ό,τι θέλετε όταν χρειάζεται, ακόμα και καθρέφτες, γυάλινα τραπέζια και τη ντουζιέρα. Είναι επίσης καλό για την οθόνη του φορητού υπολογιστή ή της τηλεόρασής σας.

Υφασμάτινα γάντια

Ένα ζευγάρι κοινά υφασμάτινα γάντια για τις δουλειές του σπιτιού μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε ευαίσθητες επιφάνειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα έναν πολυέλαιο, λάμπες, γυάλινα αξεσουάρ και αγαλματίδια. Το ύφασμα μαζεύει σκόνη και ο καθαρισμός γίνεται πολύ πιο εύκολος.

Πινέλα με φυσικές τρίχες

Εάν θέλετε να καθαρίσετε την σκόνη από ορισμένα δυσπρόσιτα σημεία, τα πινέλα με φυσικές τρίχες μπορούν να σας διευκολύνουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε αξεσουάρ επίπλων.

Παλιές κάλτσες

Εάν βάλετε μια καθαρή παλιά κάλτσα στο χέρι σας, μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα την σκόνη από τα στόρια των παραθύρων. Και αν την βάλετε σε σφουγγαρίστρα, θα είναι πιο εύκολο να απαλλαγείτε από τη σκόνη κάτω από τα κρεβάτια και τα έπιπλα.

Σωλήνας από χαρτί υγείας

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά απαραίτητο κόλπο για τον καθαρισμό του σπιτιού. Εάν αντικαταστήσετε ένα ακροφύσιο με ένα χάρτινο σωλήνα, μπορείτε να καθαρίσετε ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Το χαρτόνι λυγίζει, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή του και να καθαρίσετε ό,τι χρειάζεστε. Είναι πολύ πιο άνετο από το να χρησιμοποιείτε ένα ακροφύσιο επίπεδης ραφής.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

Για να αποφύγετε την πτώση της σκόνης από τη μια επιφάνεια στην άλλη, σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω. Εάν το κάνετε αυτό, ο καθαρισμός θα απαιτήσει λιγότερη προσπάθεια και χρόνο. Για παράδειγμα, πρώτα οι ανεμιστήρες οροφής σκόνης, μετά τα κουφώματα, μετά τα επάνω μέρη της πόρτας και μετά ένα κομοδίνο.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης σε μεγάλες ποσότητες, αρκεί να διατηρείται η ισορροπία της υγρασίας περίπου στο 40-50%. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά όργανα μέτρησης και αφυγραντήρες για να ελέγξετε τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι.

Χωρίς μπιχλιμπίδια

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση της σκόνης τόσο γρήγορα και ταυτόχρονα να κάνετε τον καθαρισμό πιο απλό, καλύτερα να πετάξετε τα περισσότερα από τα αναμνηστικά και τα μπιχλιμπίδια που έχετε στο σπίτι. Όσο λιγότερο έχετε, τόσο πιο καθαρό είναι το σπίτι. Και αν έχετε μια συλλογή από αγαλματίδια, βάζα και μπιμπελό, καλύτερα να τα κρατήσετε πίσω από τις γυάλινες πόρτες μιας βιτρίνας.

Θυμηθείτε τις κουρτίνες

Πάντα ξεχνάμε τις κουρτίνες, παρόλο που είναι κυριολεκτικά καλυμμένες με σκόνη (ειδικά αν είναι συνθετικές). Είναι καλύτερα να τις πηγαίνετε στο στεγνοκαθαριστήριο μία φορά το χρόνο και να τις σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές το μήνα με ένα καθαρό ακροφύσιο.

Κλειστά παράθυρα

Αν δεν θέλετε να ξεσκονίζετε τα πάντα συνεχώς, θα πρέπει να συνηθίσετε τα κλειστά παράθυρα. Φυσικά, είναι χρήσιμο να αερίζετε το διαμέρισμα πολλές φορές την ημέρα, αλλά μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά μέρα και νύχτα, αν θέλετε να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης.

Καθαρά φυτά

Τα φυτά του σπιτιού είναι οι πνεύμονες του διαμερίσματός σας, που σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τη σκόνη. Εάν πλένετε τακτικά όλα τα φυτά στο μπάνιο, θα είναι πιο αποτελεσματικά στον καθαρισμό του αέρα.

Καθαρίστε το χαλί σας με ατμό

Όσο λιγότερα χαλιά έχετε, τόσο πιο καθαρό είναι το σπίτι σας. Εάν θέλετε να στρώσετε ένα χαλί στο δωμάτιο ενός παιδιού, διατηρήστε το μικρό και φυσικό (το συνθετικό ύφασμα μαζεύει σκόνη). Σκουπίστε το με ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα και καθαρίστε με ατμό μια φορά το μήνα. Αυτό δεν θα αφήσει τη σκόνη να συσσωρευτεί στα βαθύτερα στρώματα του υφάσματος και το χαλί θα είναι ασφαλές ακόμη και για ένα μωρό.

Ρολό για τα χνούδια

Ένας κύλινδρος με αυτοκόλλητη επιφάνεια αντιμετωπίζει τον καθαρισμό αμπαζούρ, διακοσμητικά μαξιλάρια και άλλες υφασμάτινες επιφάνειες.

Σφουγγάρισμα

Εάν κάνετε συχνά υγρό καθάρισμα, το σπίτι θα φαίνεται πολύ πιο τακτοποιημένο και ο αέρας θα είναι ευχάριστος στην αναπνοή. Το νερό αφαιρεί το 90% της σκόνης. Εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ στεγνού και υγρού καθαρισμού, επιλέξτε τη δεύτερη μέθοδο. Είναι σημαντικό να σκουπίζετε τους τοίχους και την οροφή μία φορά κάθε λίγους μήνες για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε θήκες

Ρούχα, κουβέρτες, μαξιλάρια για τους επισκέπτες, μάλλινες κουβέρτες αποτελούν όλα αυτά μια σημαντική πηγή σκόνης στο σπίτι. Για να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα της σκόνης, κρατήστε τέτοια πράγματα σε ειδικές θήκες ή σακούλες.

Οινόπνευμα στις λάμπες

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη από τις λάμπες χρησιμοποιώντας οινόπνευμα. Απλώς σκουπίστε τες με ένα μουσκεμένο πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα δείτε τη διαφορά.

Γυαλίστε με πανιά

Δεν συνιστάται η εφαρμογή γυαλίσματος, κεριού ή πάστας απευθείας σε έπιπλα ή άλλες ξύλινες επιφάνειες από τις οποίες πρέπει να αφαιρέσετε τη σκόνη. Εάν το κάνετε, η σκόνη θα συσσωρευτεί πιο γρήγορα. Οπότε είναι καλύτερα να εφαρμόζετε όλα αυτά τα προϊόντα καθαρισμού σε ένα πανί.

- Διαφήμιση -