4 τρόποι για να αφαιρέσετε τις τρίχες από την αποχέτευση

Ετοιμάζεστε για ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ντους και παρατηρείτε ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα: Η αποχέτευση σας είναι φραγμένη μέχρι το χείλος με τρίχες. Σίγουρα αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε γιατί είναι ακατάστατο και ταυτόχρονα άσχημο. Αγνοούσατε το πρόβλημα για πάρα πολύ καιρό, αλλά ξέρετε ότι δεν θα εξαφανιστεί από μόνο του. Άρα αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να μάθετε πώς να βγάζετε τις τρίχες από την αποχέτευση. Αν και δεν είστε υδραυλικός, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα στην αποχέτευση. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες από την αποχέτευση!

- Διαφήμιση -

βαμβάκι

Εάν δεν υπάρχει ένα ολόκληρο φορτίο μαλλιών πιασμένο στην αποχέτευση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γρήγορο τρίψιμο μόνες σας. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι μερικά κομμάτια βαμβακιού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε τις τρίχες από την αποχέτευση όταν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση που θα κάνει το κόλπο. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1: πιάσε ένα βαμβάκι

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε ένα βαμβάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό είδος που έχετε ήδη στο μπάνιο σας. Πάρτε ένα ραβδάκι ή κάποιο κατσαβίδι και κολλήστε επάνω του το βαμβάκι.

Βήμα 2: αφαιρέστε το προστατευτικό αποστράγγισης

Έχετε προστατευτικό πάνω από την αποχέτευση στην μπανιέρα, το νιπτήρα ή το ντους σας; Πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να σταματήσουν τις τρίχες και άλλα πράγματα, τα οποία φράζουν την αποχέτευση. Εάν αυτό σας φαίνεται γνωστό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε. Σύρετε το και βάλτε το στο πλάι.

Βήμα 3: κολλήστε το βαμβάκι στην αποχέτευση

Το επόμενο βήμα είναι να κολλήσετε το βαμβάκι στην αποχέτευση και να το κουνήσετε γύρω. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις. Όταν το τραβήξετε έξω, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα μάτσο τρίχες στην άκρη του ραβδιού. Θα πρέπει να το κάνετε πολλές φορές μέχρι να ξεφορτωθείτε τις τρίχες

Συμβουλή: Φορέστε τα λαστιχένια γάντια σας!

κρεμάστρα

Δεν έχετε βαμβάκι στο σπίτι σας; Θέλετε να κάνετε έναν εις βάθος καθαρισμό στην αποχέτευση σας; Σας έχω τη λύση. Χρησιμοποιήστε μία κρεμάστρα. Βρείτε μια μεγάλη συρμάτινη κρεμάστρα…προσοχή, όχι πλαστική! Ας δούμε τη διαδικασία:

Βήμα 1: ξετυλίξτε την κρεμάστρα

Θα χρειαστεί να μετατρέψετε τη μεταλλική κρεμάστρα σε εργαλείο αποτρίχωσης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να την λυγίσετε έτσι ώστε να κάνει ένα μακρύ μεταλλικό γάντζο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε υπερβολική δύναμη εδώ. Εργαστείτε με το υλικό για να το κάνετε σωστά.

Βήμα 2: αφαιρέστε το προστατευτικό αποστράγγισης

Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το προστατευτικό αποστράγγισης. Με αυτό το hack ΄΄αποτρίχωσης΄΄, θα χρειαστεί να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσβαση στην αποχέτευση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε επιπλέον εμπόδια στο δρόμο σας. Βγάλε τον φρουρό για να φτάσεις εκεί που πρέπει.

Βήμα 3: βγάλτε τις τρίχες

Οι κρεμάστρες είναι ιδανικές για να βγάλετε τις τρίχες από την αποχέτευση! Όταν προσπαθείτε να ξεμπλοκάρετε την αποχέτευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να ξεκινήσετε. Κολλήστε το μεταλλικό άγκιστρο βαθιά μέσα στην υδρορροή και μετακινήστε το. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε κάποια τριβή, το πιθανότερο είναι ότι έχετε κολλήσει σε μερικές τρίχες. Τραβήξτε το απευθείας από την αποχέτευση και βάλτε το στη μία πλευρά. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσετε.

Βήμα 4: χρησιμοποιήστε ένα έμβολο

Όταν έχετε βγάλει τις περισσότερες τρίχες με την κρεμάστρα, ίσως θέλετε να δώσετε στα πράγματα μια επιπλέον ώθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα ή περίσσεια τρίχας στην αποχέτευση της μπανιέρας ή του ντους. Το έμβολο θα καθαρίσει τα τελευταία μέρη του μπλοκαρίσματος.

μαγειρική σόδα και ξύδι

Η μαγειρική σόδα είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του καθαρισμού όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλες σας! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εργασίες καθαριότητας μέσα στο σπίτι! Θα χρειαστείτε λίγη μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι προκειμένου να βγάλετε τις τρίχες από την αποχέτευση. Θα πρέπει επίσης να έχετε λίγο απορρυπαντικό στο χέρι πριν ξεκινήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το DIY hack όταν έχετε πάρα πολλές τρίχες στις αποχετεύσεις σας. Για να δούμε τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1: χρησιμοποιήστε λίγο απορρυπαντικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να ρίξετε λίγο υγρό απορρυπαντικό στην αποχέτευση. Αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση των τριχών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρίξετε νερό ώστε να δημιουργηθεί αφρός.

Βήμα 2: χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι ξύδι και μαγειρική σόδα

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του ξυδιού να λάμψει. Μετρήστε ένα φλιτζάνι ξύδι και ρίξτε το στην αποχέτευση. Στην συνέχεια ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ένας πολύ γνωστός συνδυασμός καθαρισμού. Όταν το κάνετε αυτό, περιμένετε μερικά λεπτά για να λειτουργήσει.

Βήμα 3: ξεπλύνετε και ξεβγάλτε ξανά!

Το τελευταίο βήμα εδώ είναι να ξεπλύνετε τις αποχετεύσεις σας. Όπως σας έχω ήδη πει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι δροσερό νερό για να το κάνετε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από όλα τα υπολείμματα και την περίσσεια των τριχών. Για άλλη μια φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο αν θέλετε. Κάντε ό,τι λειτουργεί για εσάς.

χημικά καθαριστικά

Κανένα από τα παραπάνω hacks δεν λειτουργεί για εσάς; Εντάξει, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο δυνατό. Ευτυχώς, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας. Για παράδειγμα, η αγορά οποιασδήποτε μάρκας ενζυμικού καθαριστικού αποχέτευσης μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να διαλύσετε τις τρίχες και στη συνέχεια να τις ξεπλύνετε με νερό. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε.

Βήμα 1: επιλέξτε το σωστό προϊόν

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά εργαλεία. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε χρόνο για να επιλέξετε το σωστό προϊόν. Ενώ υπάρχουν πολλά καθαριστικά αποχέτευσης που περιέχουν υδροξείδιο του νατρίου, αυτά δεν είναι ο σωστός τρόπος. Αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματικά όταν απαλλάσσονται από υπολείμματα σαπουνιού και άλλα υπολείμματα. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι υστερούν όταν πρόκειται για τρίχες. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα ενζυματικό καθαριστικό αποχέτευσης.

Βήμα 2: ακολουθήστε τις οδηγίες

Οι οδηγίες θα διαφέρουν από καθαριστικό αποχέτευσης σε καθαριστικό αποχέτευσης. Θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες όταν επιστρέψετε στο σπίτι και είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε το μεγάλο έργο της ΄΄αποτρίχωσης΄΄ της αποχέτευσης. Συχνά θα χρειαστεί να ρίχνετε μια συγκεκριμένη ποσότητα στην αποχέτευση, να περιμένετε λίγο μέχρι το προϊόν να κάνει τα μαγικά του και μετά να ξεπλύνετε την περιοχή. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων.

Βήμα 3: ξεπλύνετε και βυθίστε

Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες, θα χρειαστεί να ξεπλύνετε καλά την αποχέτευση. Αυτό σημαίνει ότι ρίχνετε λίγο δροσερό νερό στο νιπτήρα. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περίσσεια. Όσο πιο καθαρό είναι, τόσο το καλύτερο.

- Διαφήμιση -