Οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας έχουν γίνει πλέον απαραίτητα στα σπίτια μας. Χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτες για να καθαρίσουμε τις διαρροές ή να στεγνώσουμε τα χέρια μας. Σε κάθε κουζίνα υπάρχουν χαρτοπετσέτες και αποτελούν τη λύση για πολλές διαφορετικές δουλειές! Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τις χαρτοπετσέτες και δεν είναι τόσο γνωστά! Θα σας παρουσιάσω 7 εναλλακτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας στο σπίτι!

αφαιρέστε το περιττό λάδι από τη σούπα

Φτιάξατε σούπα και σας έπεσε παραπάνω λάδι από όσο θα θέλατε; Είναι εύκολο να τη φτιάξετε! Μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό λάδι από τη σούπα με μια χαρτοπετσέτα. Βάλτε μια χαρτοπετσέτα στο σουρωτήρι και σουρώστε τη σούπα από ένα σουρωτήρι. Η χαρτοπετσέτα θα απορροφήσει το περιττό λάδι από τη σούπα.

παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φρούτων και των λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά που βάζετε στο τμήμα λαχανικών του ψυγείου αρχίζουν να αλλοιώνονται μετά από λίγες μέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τυλίξτε τα λαχανικά σας σε απορροφητικό χαρτί ή χαρτοπετσέτα και βάλτε τα στο ψυγείο. Αυτό θα τα διατηρήσει φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

καθαρίστε το ανοιχτήρι κονσερβών σας

Όταν ανοίγετε την κονσέρβα, το ανοιχτήρι λερώνεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα για να το αποφύγετε. Αρχικά, καθαρίστε το μέρος της κονσέρβας που θα ανοίξει με μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, βάλτε μια χαρτοπετσέτα στο τμήμα που θα ανοίξετε και ξεκινήστε να την ανοίγετε. Με αυτόν τον τρόπο, το ανοιχτήρι σας δεν θα λερωθεί.

βάλτε μια χαρτοπετσέτα δίπλα στο ψωμί που θα παγώσετε

Βάζουμε το ψωμί σε ένα σακουλάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Βάλτε μια χαρτοπετσέτα μέσα στη σακούλα ψωμιού έτσι ώστε το ψωμί να ξαναβρεί την προηγούμενη φρεσκάδα του όταν ξεπαγώσει. Καθώς θα απορροφήσει όλη την υγρασία του ψωμιού, το ψωμί θα ανακτήσει την προηγούμενη φρεσκάδα του κατά την απόψυξη.

μαγειρέψτε το μπέικον

Αν θέλετε να φρεσκάρετε το μπέικον στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες. Βάλτε δύο στρώσεις χαρτοπετσέτες μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετήστε το μπέικον πάνω τους. Τοποθετήστε ξανά δύο στρώσεις χαρτοπετσέτες. Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά. Το μπέικον σας θα ψηθεί σε 3-4 λεπτά. Και ο φούρνος μικροκυμάτων σας δεν θα λερωθεί και δεν θα μυρίζει σαν μπέικον.

μην αφήνετε τα μαντεμένια τηγάνια σας να σκουριάσουν

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να διατηρήσετε τα μαντεμένια μαγειρικά σας σκεύη υγρά και όχι σκουριασμένα. Είναι πολύ σημαντικό τα μαντεμένια μαγειρικά σας σκεύη να μην παραμένουν υγρά μετά τον καθαρισμό τους. Μπορείτε να βάλετε χαρτοπετσέτες σε αυτά. Και θα απορροφήσουν την υγρασία στο εσωτερικό και θα αποτρέψουν τα μαγειρικά σκεύη και τα καπάκια τους να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

αναζωογονήστε τους παλιούς σπόρους

Μπορεί να έχετε βρει έναν παλιό σπόρο χρόνια αργότερα. Μπορείτε να μάθετε αν θα αναβιώσει ή όχι μέσω μιας χαρτοπετσέτας. Βάλτε τους σπόρους ανάμεσα στις χαρτοπετσέτες και βρέξτε τους ελαφρά. Κρατήστε τους σε χαρτοπετσέτα για μια ή δύο εβδομάδες. Εάν οι σπόροι φυτρώσουν, μπορείτε να τους πάρετε και να τους φυτέψετε όπου θέλετε.