5 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τους τοίχους του σπιτιού σας

Οι λευκοί τοίχοι κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο φωτεινός και πιο καθαρός…τις περισσότερες φορές. Το πρόβλημα με τους λευκούς τοίχους είναι ότι λερώνονται εύκολα, είτε οφείλεται σε γρατζουνιές από την κίνηση των επίπλων είτε σε δαχτυλιές από μικρά παιδιά είτε σε βρωμιές με το πέρασμα του χρόνου. Είναι δύσκολο να διατηρήσετε ένα σπίτι φρέσκο ​​όταν οι τοίχοι δείχνουν κάθε σημάδι φθοράς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται αλλά και να είναι καθαροί. Θα σας παρουσιάσω 5 απλούς και εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τους τοίχους του σπιτιού σας!

- Διαφήμιση -

πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους τοίχους σας

Οι τοίχοι συνήθως περιμένουν να καθαριστούν κατά τη διάρκεια του βαθύ καθαρισμού ή πριν από σημαντικά γεγονότα στο σπίτι, όπως η μετακόμιση ή το βάψιμο του σπιτιού. Ωστόσο, οι τοίχοι μας μπορεί να λερωθούν μετά τη διασκέδαση ή τους πιο ζεστούς μήνες όταν ανοίγουμε τα παράθυρά μας για να μπει ο καθαρός αέρας (και μαζί του και η σκόνη). Συχνότερα, οι τοίχοι απαιτούν επιτόπιο καθαρισμό, ειδικά σε σπίτια με παιδιά και κατοικίδια. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς, το σπίτι σας και τις ανάγκες σας.

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μπορείτε να συνδυάσετε οποιοδήποτε καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί από μικροΐνες, πανί ή χαρτοπετσέτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο καθαριστικό με αυτό που αντιμετωπίζετε τα προβλήματα με τα λίπη στην κουζίνα σας. Αυτά τα καθαριστικά λειτουργούν καλύτερα για να μαζέψετε κολλώδεις ακαθαρσίες, όπως εάν χυθεί κάποιο φαγητό ή ποτό στον λευκό τοίχο σας. Η μέθοδος καθαρισμού γενικής χρήσης λειτουργεί καλύτερα εάν καθαρίσετε αμέσως έναν λεκέ.

σαπούνι πιάτων και μαλακό σφουγγάρι

Μην αφήνετε το όνομα του προϊόντος να σας παραπλανήσει—το σαπούνι πιάτων είναι πραγματικά ένα φανταστικό καθαριστικό για επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας, από πάγκους μέχρι χαλιά. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων που δεν έχει πολύ βαρύ άρωμα ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες. Για έναν λεκέ που έχει ξεραθεί αρκετά, πιάστε ένα μαλακό σφουγγάρι, βρέξτε το και προσθέστε λίγο υγρό πιάτων. Τρίψτε απαλά τον λεκέ μέχρι να δείτε αφρό, αφήστε τον να καθίσει για λίγο και μετά σκουπίστε τον με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές.

λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε πολλά οικιακά προβλήματα και ένας σημαδεμένος τοίχος είναι πράγματι ένα από αυτά. Το ξύδι είναι το υλικό με το οποίο μπορείτε να οπλιστείτε εάν το σημάδι στον λευκό τοίχο σας είναι λιπαρό. Θα χρειαστεί να γεμίσετε έναν κουβά με ζεστό νερό και να προσθέσετε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι. Στη συνέχεια απλώστε το στον τοίχο με ένα μαλακό σφουγγάρι.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό σχεδόν όλων των επιφανειών στο σπίτι μας! Μπορείτε να καθαρίσετε λοιπόν και τους τοίχους σας με μαγειρική σόδα. Πάρτε ένα υγρό πανί από μικροΐνες, βουτήξτε το σε μαγειρική σόδα και τρίψτε το πανί απαλά πάνω από τη λεκιασμένη περιοχή. Στην συνέχεια στεγνώστε το με ένα στεγνό πανί. Η μαγειρική σόδα θα προσφέρει μια μικρή τριβή, η οποία θα σας βοηθήσει να τρίψετε τυχόντα σημάδια ή λεκέδες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πάστα. Ανακατέψτε τρία κουταλάκια μαγειρικής με ένα κουταλάκι νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε την στον τοίχο (απαλά) με ένα μαλακό βρεγμένο σφουγγάρι. Καθαρίστε με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια και οι λεκέδες θα αποτελούν παρελθόν!

μαγική γόμα

Ακόμα δεν καταφέρατε να ξανακάνετε τους τοίχους σας λευκούς; Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε τα μεγάλα όπλα. Βρέξτε μια μαγική γόμα και σκουπίστε απαλά τον λεκέ ή τη γρατζουνιά μέχρι να καθαρίσουν οι τοίχοι. Οι μαγικές γόμες είναι τόσο δυνατές που απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου κόπο για να φέρουν τους τοίχους σας στην αρχική τους μορφή!

Να είστε προσεκτικές σε γυαλιστερούς και ημί-γυαλιστερούς βαμμένους τοίχους. Η μαγική γόμα μπορεί να αφήσει ένα αξιοσημείωτο «θαμπό» σημείο εάν χρησιμοποιηθεί με δύναμη κατά το τρίψιμο.

προσοχή: Προσέξτε να χρησιμοποιείτε τη μαγική γόμα σε πραγματικά λευκούς τοίχους, διαφορετικά, αυτό το μαγικό όπλο της καθαριότητας θα αφήσει ένα μεγάλο σβησμένο σημείο στον τοίχο σας.

συμβουλές για να διατηρείτε τους τοίχους καθαρούς

Καθαρίζετε τακτικά για να μην μουλιάζουν οι λεκέδες στον τοίχο.

Σκουπίστε προσεκτικά τους τοίχους με την ηλεκτρική σκούπα για να αποφύγετε την εκτόξευση βρωμιάς και σκόνης από τα δάπεδα στους τοίχους.

Ξεσκονίστε τους τοίχους σας από την οροφή μέχρι το πάτωμα, ειδικά στους ανεμιστήρες οροφής. Το να χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα οροφής είναι σίγουρο ότι σκορπίζει σκόνη σε όλο το σπίτι σας, πολλή από την οποία κολλάει στους τοίχους!

- Διαφήμιση -