5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη βότκα στον καθαρισμό του σπιτιού

Clean mirror, vodka

Έχετε σίγουρα ακούσει για τον καθαρισμό σχεδόν κάθε επιφάνειας του σπιτιού σας με ξύδι ή λεμόνι αλλά γνωρίζετε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η βότκα ως καθαριστικό; Η βότκα δεν κάνει απλώς αυτούς που την πίνουν να ΄΄κάνουν κεφάλι΄΄ και να φαίνονται ευδιάθετοι αλλά μπορεί επίσης να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται καλύτερο. Δεν απαιτούνται κοκτέιλ. Αυτό το εύχρηστο οινόπνευμα μπορεί να κάνει θαύματα καθαρισμού σε όλο το σπίτι. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τη βότκα στον καθαρισμό του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

απομακρύνετε τη μούχλα και το ωίδιο

Η βότκα αποτελεί εξαιρετική λύση για την εξάλειψη της μούχλας και του ωιδίου στο μπάνιο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με βότκα και ψεκάστε την σε όλες τις προβληματικές από μούχλα περιοχές! Αφήστε τη να κάνει τη μαγική της δουλειά για περίπου 10 λεπτά και μετά τρίψτε τη μούχλα με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι.

καθαρίστε τις γυάλινες επιφάνειες

Θέλετε να δώσετε σε όλες τις γυάλινες επιφάνειες του σπιτιού σας (παράθυρα, καθρέφτες, γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού) μια ξεχωριστή λάμψη; Τότε η βότκα μπορεί να σας δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα! Χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα βότκα αναμεμειγμένη με ίση ποσότητα νερού και αφού τα βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ρίξτε το στη γυάλινη επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε! Εκτός από τον καθαρισμό σε βάθος, η βότκα θα τους δώσει και μια μοναδική λάμψη.

απολυμάνετε το στρώμα σας

Ειδικά το Καλοκαίρι εξαιτίας του ιδρώτα μας, το στρώμα χρειάζεται τακτική συντήρηση και καθαρισμό. Μία εξαιρετική λύση αποτελεί η βότκα! Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες βότκα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λίγο νερό και ψεκάστε το στρώμα! Αφήστε το στρώμα να στεγνώσει εντελώς πριν στρώσετε το κρεβάτι.

αφαιρέστε τις ετικέτες

Όλες έχουμε ταλαιπωρηθεί για να αφαιρέσουμε την κόλλα της ετικέτας από ένα καινούργιο ρούχο, ή την αυτοκόλλητη ετικέτα ενός γυάλινου σκεύους και σε αυτές τις περιπτώσεις η βότκα δίνει τη λύση. Τρίψτε με μια μικρή ποσότητα βότκας την κόλλα με ένα βαμβακερό πανί ή με το δάχτυλο σας. Προσθέστε επιπλέον βότκα, αν χρειάζεται και η ετικέτα θα αποτελέσει παρελθόν.

καθαρίστε τα κοσμήματά σας

Με το πέρασμα του χρόνου τα κοσμήματά μας χάνουν τη γυαλάδα τους. Η βότκα όμως είναι αποτελεσματική για τον καθαρισμό των κοσμημάτων μας! Μουλιάστε την αλυσίδα ή το δαχτυλίδι σας σε λίγο νερό με βότκα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Δεν συνιστάται για κοσμήματα με πολύτιμους λίθους ή πέτρες.

- Διαφήμιση -