14 έξυπνες χρήσεις για το σφουγγάρι των πιάτων που θα σας εντυπωσιάσουν

Το να πλένετε τα πιάτα μπορεί να είναι μια από τις πιο μισητές δουλειές του σπιτιού και είναι λογικό. Σύμμαχος μας όμως στο πλύσιμο των πιάτων αποτελεί το σφουγγαράκι με το οποίο καθαρίζουμε τα λίπη, τα πιάτα και όλες δύσκολες βρωμιές! Γνωρίζετε όμως ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σφουγγαράκι των πιάτων και σε πράγματα εκτός από τα πιάτα; Θα σας παρουσιάσω 14 έξυπνες χρήσεις για το σφουγγάρι των πιάτων που θα σας εντυπωσιάσουν!

- Διαφήμιση -

φτιάξτε παγοκύστη

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να φτιάξετε μια απλή παγοκύστη για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο ή τους μώλωπες. Βυθίστε το σφουγγάρι σε νερό, τοποθετήστε το σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα και παγώστε το μέχρι να στερεοποιηθεί. Όταν χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι ως παγοκύστη, χρησιμοποιήστε τη σακούλα με φερμουάρ τυλίγοντάς την σε μία πετσέτα.

μυρωδιές του ψυγείου

Για τις μυρωδιές του ψυγείου, πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και βάλτε το στο ψυγείο σας. Θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές.

καθαρίστε στενά μπουκάλια

Υπάρχουν μπουκάλια τα οποία έχουμε αρκετά στενό στόμιο και μας είναι δύσκολο να τα καθαρίσουμε! Μπορείτε όμως να τα καθαρίσετε με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού πιάτων! Τυλίξτε λίγο σφουγγάρι γύρω από την άκρη ενός μαχαιριού ή κάποιοι είδους σωλήνα και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Με τη βοήθεια του σωλήνα μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο στενά μπουκάλια.

φτιάξτε τακάκια για τα γόνατά σας

Αν πρόκειται να δουλέψετε για πολλή ώρα με τα γόνατά σας στο πάτωμα, στερεώστε δύο σφουγγάρια και στα δύο γόνατα. Έτσι, τα γόνατά σας δεν θα αγγίζουν το έδαφος και δεν θα πονάνε.

αποφύγετε τις γρατζουνιές στα έπιπλα

Προσαρμόστε μικρά σφουγγάρια στο κάτω μέρος του καναπέ, στα πόδια επίπλων ή στο πίσω μέρος της κορνίζας. Όταν μετακινούνται αυτά τα μέρη πολύ συχνά δημιουργούν γρατζουνιές…με το σφουγγαράκι όμως…όχι πια!

προστατέψτε τα φυτά σας

Πριν φυτέψετε λουλούδια σε μια γλάστρα, κόψτε ένα κομμάτι σφουγγάρι έτσι ώστε να κάθεται στον πάτο της γλάστρας. Το σφουγγάρι θα απορροφήσει το νερό και θα βοηθήσει να διατηρηθούν υγρές οι ρίζες του φυτού.

κλείστε φακέλους

Εάν πρέπει να κλείσετε πολλούς φακέλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι αντί να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σας.

βλάστηση των σπόρων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι για να βλαστήσετε τους σπόρους! Για αυτό, επιλέξτε ταχέως αναπτυσσόμενους σπόρους. Τοποθετήστε τους σπόρους σας σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τοποθετήστε το σφουγγάρι σε ένα πιάτο. Καλύψτε ένα γυάλινο μπολ ανάποδα και τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Μόλις φυτρώσουν τα σπορόφυτα, μπορείτε να τα μεταφυτεύσετε σε γλάστρα για να αναπτυχθούν!

προστατέψτε τα σαπούνια σας

Τοποθετήστε τα σαπούνια σας σε ένα σφουγγάρι μεταξύ των χρήσεων. Επιτρέπει στο σαπούνι να στεγνώσει γρήγορα, ελαχιστοποιώντας τη μόλυνση και κάνοντας το σαπούνι σας να διαρκεί περισσότερο.

αφαιρέστε την ταπετσαρία

Η αφαίρεση της ταπετσαρίας μπορεί να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης κάποιες φορές. Εάν λοιπόν θέλετε να την αφαιρέσετε για να τοποθετήσετε καινούρια ή απλά τη βαρεθήκατε, κάντε τα πράγματα πιο εύκολα βυθίζοντας το σφουγγάρι σας σε ένα αραιωμένο διάλυμα μαλακτικού και ζεστού νερού. Στύψτε την περίσσεια νερού και, στη συνέχεια, σκουπίστε τους τοίχους σας για να σπάσει η κόλλα και να αφαιρεθεί ευκολότερα η ταπετσαρία.

μαζέψτε τις τρίχες των κατοικίδιων

Όσες έχουμε κατοικίδιο στο σπίτι αντιμετωπίζουμε το αιώνιο πρόβλημα με τις τρίχες! Το σφουγγαράκι όμως μπορεί να μας δώσει τη λύση!
Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό σφουγγάρι για να σκουπίσετε τις επιφάνειες που έχουν τρίχες. Η τρυπητή υφή θα μαζέψει τις τρίχες πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά και θα αφήσει το χώρο σας να φαίνεται λαμπερός και καθαρός.

διατηρήστε τα φυτά σας καθαρά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την ύπαιθρο μέσα στο σπίτι σας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά. Διατηρήστε τα δικά σας υγιή και τέλεια, σκουπίζοντάς τα με ένα υγρό σφουγγάρι κάθε μήνα περίπου – θα σας ευχαριστήσουν για αυτό!

διατηρήστε τα λαχανικά σας τραγανά

Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας τραγανά και φρέσκα για περισσότερο καιρό είναι να βάλετε ένα στεγνό σφουγγάρι στο συρτάρι. Θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα κρατήσει τα πάντα ωραία και τραγανά.

γυαλίσετε τα παπούτσια σας

Μία ακόμη εξαιρετική χρήση για τα σφουγγάρια των πιάτων είναι να γυαλίσουμε τα παπούτσια μας. Με ένα στεγνό σφουγγάρι τρίψτε το γυαλιστικό επάνω στα παπούτσια σας. Χάρη στη σπογγώδη του υφή το σφουγγάρι θα καταφέρει να γυαλίσει ομοιόμορφα τα παπούτσια.

- Διαφήμιση -