13 έξυπνα tips για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το μπαλκόνι και τη βεράντα σας

Το μπαλκόνι, όπως και κάθε άλλος χώρος του χώρου σας, χρειάζεται καλή φροντίδα, συντήρηση και τακτικό καθαρισμό. Είτε χρησιμοποιείτε συχνά το μπαλκόνι σας είτε όχι, η σκόνη και τα σκουπίδια από το περιβάλλον τείνουν να κατακάθονται και να παραμένουν στις τσιμεντένιες επιφάνειες του μπαλκονιού σας, και ειδικά στο ύφασμα των επίπλων βεράντας/μπαλκονιού σας. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σκουριά γύρω από μεταλλικές επιφάνειες και τα τσιμεντένια δάπεδα μπορούν να αποκτήσουν λεκέδες από φύλλα και λίπος. Το καθάρισμα του μπαλκονιού σας μπορεί να φαίνεται δύσκολο εγχείρημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται. Το κόλπο είναι να κάνετε ένα βήμα τη φορά. Και ενώ μπορεί να μην παρατηρήσετε την πρόοδο όπως θα κάνατε στο εσωτερικό, η απαλλαγή από τη σκόνη και τα σκουπίδια θα κάνει τη διαφορά. Μόλις το μπαλκόνι σας είναι καθαρό, μπορεί να θέλετε να το διακοσμήσετε με ένα κομψό σχέδιο, να βγάλετε φυτά έξω για το καλοκαίρι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα καθαρό, προσεγμένο και δροσερό χώρο μπαλκονιού. Θα σας παρουσιάσω 13 έξυπνα tips για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το μπαλκόνι και τη βεράντα σας!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε τα πάντα από το μπαλκόνι σας

Η απομάκρυνση των περιττών αντικειμένων από το μπαλκόνι σας, δεν είναι μόνο ένα απαραίτητο πρώτο βήμα πριν τον καθαρισμό, αλλά μια εξαιρετική συμβουλή για να διατηρήσετε το μπαλκόνι σας τακτοποιημένο. Συχνά οι άνθρωποι κρατούν πράγματα στα μπαλκόνια τους εξαιτίας της έλλειψης αποθηκευτικού χώρου. Και απλά ξεχνούν πράγματα εκεί ή δεν μπαίνουν στον κόπο να τα καθαρίσουν. Εάν ετοιμάζεστε να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας, απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που μπορείτε. Εάν έχετε ελαφριά έπιπλα που μετακινούνται εύκολα, φέρτε και αυτά μέσα. Μπορείτε να πάρετε πίσω όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που ανήκουν εκεί αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό και στεγνώσουν οι επιφάνειες. Εάν έχετε κάποιο είδος καλύμματα δαπέδου στο μπαλκόνι σας, είτε είναι ψάθες, καλύμματα από καουτσούκ ή στρώματα ρητίνης, εάν αφαιρούνται εύκολα, φροντίστε να τα τινάξετε πρώτα στο μπαλκόνι πριν τα καθαρίσετε και τα φέρετε μέσα.

σκουπίστε την σκόνη

Μόλις αφαιρεθούν όλα τα αντικείμενα από το μπαλκόνι σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Το πρώτο βήμα στον καθαρισμό είναι το σκούπισμα των δαπέδων. Η σκόνη, τα φύλλα και τα σκουπίδια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά για να έχετε ένα καθαρό μπαλκόνι, πρέπει πρώτα να έχετε ένα καθαρό δάπεδο μπαλκονιού. Εάν δεν έχετε καθαρίσει το δάπεδο του μπαλκονιού σας για αρκετό καιρό, μπορεί να υπάρχει πολλή σκόνη και σκουπίδια για σκούπισμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει καλά, και αρκετές φορές εάν χρειάζεται.

χρησιμοποιήστε μια σκούπα με σκληρές τρίχες για καλύτερα αποτελέσματα

Για να καθαρίσετε ένα δάπεδο στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα με σκληρές τρίχες. Αυτές οι σκούπες είναι σκούπες βαρέως τύπου που προορίζονται για επιφάνειες όπως το τσιμέντο. Εάν δεν έχετε μία τέτοια σκούπα ή δεν θέλετε να αγοράσετε μία, μια κανονική σκούπα μπορεί και θα κάνει τη δουλειά, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να σκουπίσετε τα δάπεδα πολλές φορές για να έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

σφουγγαρίστε το μπαλκόνι

Για να καθαρίσετε το μπαλκόνι χωρίς λάστιχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφουγγαρίστρα ή ακόμα καλύτερα σφουγγάρι. Ωστόσο, μην παραμελείτε πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε με νερό ή/και σαπούνι ή απορρυπαντικό να σκουπίσετε με μία σκούπα με σκληρές τρίχες. Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι θα μουτζουρώσετε τη σκόνη σε περισσότερη βρωμιά και θα αφήσετε περισσότερους λεκέδες στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας από ό,τι ξεκινήσατε.

αφαιρέστε τους λεκέδες σκουριάς με απορρυπαντικό ρούχων

Η σκουριά μπορεί να συσσωρευτεί από την υγρασία σε μέταλλο γύρω από τα κάγκελα του μπαλκονιού, τις μπαλκονόπορτες ή οποιεσδήποτε άλλες μεταλλικές επιφάνειες μπορεί να έχετε στο μπαλκόνι σας. Κατά τους υγρούς καλοκαιρινούς ή φθινοπωρινούς μήνες, και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν το χιόνι δεν λιώνει εντελώς, αυτές οι επιφάνειες είναι επιρρεπείς σε λεκέδες σκουριάς. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από λεκέδες σκουριάς είναι να εφαρμόσετε απορρυπαντικό ρούχων σε αυτό. Τρίψτε το απορρυπαντικό με ένα σφουγγάρι, αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα και καθαρίστε το καλά με ζεστό νερό.

χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων για λεκέδες από φύλλα

Εάν τα φύλλα έχουν προσγειωθεί στο μπαλκόνι σας και κάθονται εκεί για αρκετό καιρό, μπορεί να έχετε λεκέδες από τα φύλλα στα τσιμεντένια δάπεδά σας. Καθαρίστε το δάπεδο της βεράντας ή του μπαλκονιού με απορρυπαντικό πιάτων. Απλώστε το απορρυπαντικό πιάτων στους λεκέδες, τρίψτε το με ένα σφουγγάρι και αφήστε το να καθίσει για μια ώρα περίπου. Μετά από μια ώρα, τρίψτε ή σκουπίστε το απορρυπαντικό με ζεστό νερό.

χρησιμοποιήστε απολιπαντικό για λεκέδες λίπους

Εάν έχετε λεκέδες λίπους τροφίμων ή λίπους λαδιού στο τσιμέντο του δαπέδου του μπαλκονιού ή της βεράντας σας, το απολιπαντικό είναι ένα από τα καθαριστικά μπαλκονιών που πρέπει να έχετε. Θα βρείτε πάντα οδηγίες στη συσκευασία αυτών των προϊόντων.

χρησιμοποιήστε φωσφορικό νάτριο για λεκέδες από λάδι

Μπορείτε να διατηρήσετε το μπαλκόνι καθαρό από λεκέδες λαδιού με φωσφορικό τρινάτριο. Είναι μια ανόργανη χημική ουσία, γι’ αυτό φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γάντια ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν. Μπορεί να αραιωθεί και να αναμιχθεί με νερό και σαπούνι για καλύτερα αποτελέσματα.

απλώστε αραιωμένη χλωρίνη για μούχλα και ωίδιο

Η χλωρίνη είναι ένα θαυμάσιο καθαριστικό για τον καθαρισμό της βεράντας και του μπαλκονιού σε σημεία που βλέπετε μούχλα και ωίδιο. Αραιώστε τη με χλιαρό νερό, ψεκάστε στην επιφάνεια και αφήστε τη να καθίσει για περίπου μία ώρα. Να χρησιμοποιείτε πάντα τη χλωρίνη με προσοχή και προστασία, όπως γάντια, για να μην καείτε ή καταστρέψετε το δέρμα σας. Μετά από μια ώρα, καθαρίστε το με ζεστό νερό.

τρίψτε τους πιο σκληρούς λεκέδες σκουριάς με υδροχλωρικό οξύ

Το υδροχλωρικό οξύ παρόμοια με άλλα χημικά καθαριστικά, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, γι’ αυτό λάβετε προφυλάξεις και να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια. Αυτό το προϊόν θα σας φανεί χρήσιμο για τη σκουριά όχι μόνο στο μπαλκόνι σας, αλλά και οπουδήποτε στο σπίτι ή τον κήπο. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με τρίχες με αυτό το προϊόν για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στον καθαρισμό των λεκέδων σκουριάς.

χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο για τον βαθύτερο καθαρισμό

Για τον καθαρισμό της γύρης από το μπαλκόνι σας, καθώς και των λεκέδων σκόνης, σκουριάς, φύλλων και λαδιού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λάστιχο. Είναι η πιο απλή και αποτελεσματική λύση για κάθε καθαρισμό βεράντας ή μπαλκονιού. Η πίεση του νερού κάνει θαύματα και λειτουργεί γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να εργάζεστε σκληρά στο σφουγγάρισμα, το τρίψιμο ή/και τη χρήση σφουγγαριών και πανιών.

ξεπλύνετε το μπαλκόνι σας με καθαρό νερό

Μετά από όλα αυτά, αφού έχουν εφαρμοστεί απορρυπαντικά, οξέα και χλωρίνη και σκουπιστεί το μπαλκόνι σας, ξεπλύνετε επιπλέον το μπαλκόνι σας με καθαρό νερό. Η παραμονή οξέων ή απορρυπαντικών μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υπολειμμάτων και περισσότερους λεκέδες για να καθαριστούν αργότερα. Η χρήση ζεστού νερού είναι η καλύτερη επιλογή για να καθαρίσετε καλά το μπαλκόνι σας.

σφραγίστε το τσιμέντο για να αποφύγετε τους λεκέδες

Εάν τα δάπεδα του μπαλκονιού ή της βεράντας σας είναι τσιμεντένια, είναι καλύτερο να τα σφραγίσετε με στεγανωτικό για να αποφύγετε λεκέδες από λάδια ή φύλλα. Στην αγορά διατίθενται διάφορα προϊόντα για στεγανοποίηση του τσιμέντου. Τα περισσότερα είναι πολύ εύκολα στη χρήση και απλά εργαλεία όπως οι κύλινδροι βαφής θα κάνουν τη δουλειά. Μπορείτε πάντα να βρείτε οδηγίες στη συσκευασία ή να λάβετε επαγγελματική συμβουλή.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν τσιμεντένιο μπαλκόνι, αίθριο ή βεράντα, και όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι δύσκολο εγχείρημα. Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρο εάν εφαρμόζετε διαφορετικά προϊόντα σε λεκέδες σκουριάς και λαδιού ή αν δεν έχετε τα απαραίτητα εργαλεία ή καθαριστικά μπαλκονιών. Εάν απλά δεν έχετε το χρόνο ή το κίνητρο να αφιερώσετε στον καθαρισμό του μπαλκονιού σας, μπορείτε πάντα να βασιστείτε σε μια καλή υπηρεσία καθαρισμού μπαλκονιού που θα έρθει προετοιμασμένη με τα εργαλεία και τα προϊόντα και θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Το καθαρό μπαλκόνι σας όχι μόνο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, αλλά θα σας κρατήσει υγιείς και χαρούμενους.

- Διαφήμιση -