2 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς από την λεκάνη της τουαλέτας

Εάν νοικιάζετε ή αγοράζετε ένα παλιό σπίτι, μπορεί να συναντήσετε αντιαισθητική σκουριά ή καφέ λεκέδες στην λεκάνη της τουαλέτας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από μια πορσελάνινη τουαλέτα. Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς από την λεκάνη της τουαλέτας σας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση συστατικών που πιθανώς έχετε ήδη στο σπίτι σας. Φτιάξτε μια πηχτή πάστα συνδυάζοντας λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε ένα αφαιρετικό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την πάστα πάνω από τα σημεία σκουριάς και αφήστε τη να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όσο περισσότερο αφήσετε την πάστα, τόσο το καλύτερο.

Το λευκό ξύδι είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λεκέδων από σκληρό νερό και συσσώρευσης μεταλλικών στοιχείων σε όλα τα είδη μπάνιου.

Αφού αφήσετε την πάστα να καθίσει, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψετε την περιοχή και να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. Για ορισμένους λεκέδες, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές.

ελαφρόπετρα

Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τους λεκέδες σκουριάς από την τουαλέτα χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα. Οι ελαφρόπετρες χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του ξηρού δέρματος κατά το μπάνιο, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση κηλίδων σκουριάς.

Μια ελαφρόπετρα βουτηγμένη σε ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει απαλά τους λεκέδες από μια πορσελάνινη τουαλέτα.

Όταν τρίβετε με ελαφρόπετρα, φροντίστε η πέτρα και η πορσελάνινη επιφάνεια της τουαλέτας να είναι πάντα υγρές για να αποφύγετε τις γρατζουνιές.

Αν και αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς, αυτή η μέθοδος μπορεί να αφαιρέσει το εξωτερικό προστατευτικό λούστρο στην πορσελάνη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να καθαρίζετε τακτικά την τουαλέτα με χλωρίνη.

- Διαφήμιση -