9 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την χλωρίνη που θα σας εντυπωσιάσουν

Η χλωρίνη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καθαριστικά στο σπίτι. Και ποια νοικοκυρά δεν χρησιμοποιεί τη χλωρίνη στην καθαριότητα; Όσον αφορά τον καθαρισμό, η χλωρίνη είναι ένα μαγικό συστατικό, από τα καλύτερα απολυμαντικά και καθαριστικά λεκέδων που μπορείτε να βρείτε. Οι περισσότεροι από εμάς το χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των ρούχων, τον καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας ή για την αντιμετώπιση σκληρών λεκέδων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι οι μόνες χρήσεις της. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους η χλωρίνη μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Θα σας παρουσιάσω 9 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την χλωρίνη!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε τις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για να καθαρίσετε γλάστρες και φυτά. Καθαρίζοντας τις γλάστρες σας με χλωρίνη, βοηθά στην αποτροπή της μεταφοράς μούχλας και ασθενειών από παλιά φυτά σε νέα. Για να απολυμάνετε, να πλύνετε και να ξεπλύνετε τις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες, μουλιάστε τες σε διάλυμα από μισό φλιτζάνι χλωρίνη και 4 λίτρα νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνετε με νερό.

καθαρίστε τους κάδους απορριμάτων σας

Αν και οι κάδοι σκουπιδιών είναι αντικείμενα που κρατούν τα σκουπίδια σας συνήθως μέσα σε σακούλες απορριμάτων, παρ’ όλα αυτά και τα ίδια τα δοχεία χρειάζονται επίσης καλό καθάρισμα με χλωρίνη. Πλύνετε με σαπουνόνερο και ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, αποσμήστε και απολυμάνετε τον κάδο με ένα μείγμα μισού φλιτζάνι χλωρίνη ανά 3 λίτρα νερού. Περάστε αυτό το διάλυμα πάνω από το εσωτερικό του κάδου και αφήστε το να καθίσει για δύο λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

διατηρήστε ζωντανά τα φρέσκα κομμένα λουλούδια

Εάν έχετε κόψει λουλούδια από τον κήπο σας ή σας έχουν φέρει ένα όμορφο μπουκέτο και θέλετε να το διατηρήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για να διατηρήσετε ζωντανά τα λουλούδια. Μυρίστε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σας για περισσότερη ώρα, διατηρώντας τα σε κρύο νερό με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη ανά λίτρο νερού.

εξαλείψτε τη μυρωδιά του χώρου απορριμμάτων της γάτας

Βάλτε τέλος στις δυσάρεστες οσμές του χώρου απορριμμάτων της γάτας σας με χλωρίνη, γιατί σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν άσχημη μυρωδιά. Πλύνετε τον χώρο απορριμμάτων με νερό και ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, σκουπίστε τον με ένα διάλυμα από μισό φλιτζάνι χλωρίνη σε 4 λίτρα νερό. Περιμένετε πέντε λεπτά πριν ξεπλύνετε.

καθαρίστε τη μούχλα και το ωίδιο

Η χλωρίνη όχι μόνο αφαιρεί τους λεκέδες από μούχλα και ωίδιο, αλλά σκοτώνει επίσης τους μύκητες. Σκοτώνοντας τον μύκητα, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η μούχλα στην υγεία της οικογένειάς σας. Αφαιρέστε τη μούχλα και το ωίδιο από τα πλακάκια του μπάνιου σας με ένα μείγμα ίσης ποσότητας χλωρίνης και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 15 λεπτά πριν το τρίψετε και ξεπλύνετε.

απολυμάνετε τα παιδικά παιχνίδια

Τα Lego και άλλα σκληρά, μη πορώδη αντικείμενα, όπως τα παιδικά παιχνίδια, θα μπορούσαν σίγουρα να επωφεληθούν από τη χλωρίνη, ειδικά αν είναι μεταχειρισμένα. Η χλωρίνη είναι ιδανική για την απολύμανση μεταχειρισμένων προϊόντων, επειδή μπορείτε να απολυμάνετε πολλά αντικείμενα με μικρή ποσότητα λευκαντικού τη φορά. Προσθέστε μισό φλιτζάνι χλωρίνη σε 4 λίτρα νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με το διάλυμα χλωρίνης και αφήστε το να καθίσει στην επιφάνεια για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με νερό και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

φωτίστε και καθαρίστε λευκά σεντόνια

Θέλετε, να διατηρείτε σεντόνια με υψηλό πλήθος νημάτων χωρίς να μεταδίδετε χονδροειδή μικρόβια ή βακτήρια. Όταν πλένετε λοιπόν τα σεντόνια, προσθέστε τα δύο τρίτα ενός φλιτζανιού χλωρίνη στο πλυντήριο ρούχων σας μαζί με κανονικό απορρυπαντικό. Βεβαιωθείτε ότι η χλωρίνη έρχεται σε επαφή με τα σεντόνια για δέκα λεπτά.

καθαρίστε τα περισσότερα πράγματα στην κουζίνα σας

Απολυμάνετε την επιφάνεια επαφής μεταχειρισμένων τροφίμων στην κουζίνα, όπως σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα, πλαστικές σανίδες κοπής, γυάλινα σκεύη και πιάτα. Πλύνετε πρώτα με νερό, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε την επιφάνεια με ένα διάλυμα από δύο κουταλιές της σούπας χλωρίνη σε 4 λίτρα νερό. Αφήστε το διάλυμα να σταθεί για δύο λεπτά, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε στον αέρα.

διατηρήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ζωντανό

Διατηρήστε το πνεύμα των γιορτών για λίγο περισσότερο με τη βοήθεια χλωρίνης. Μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή του φρεσκοκομμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου σας με ένα εύκολο μείγμα. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα από δύο κουταλάκια του γλυκού χλωρίνη σε 4 λίτρα ζεστό νερό, συν ένα φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού και ένα όγδοο του φλιτζανιού σκόνη σιδήρου από το τοπικό σας φυτώριο. Αυτό το μείγμα μπαίνει στο μπολ με το δέντρο αντί για απλό νερό.

- Διαφήμιση -