Οι 10 χρήσεις του υγρού απορρυπαντικού πιάτων που δε γνωρίζατε

Μικρές ιδέες για εναλλακτικές χρήσεις του υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Κάποιες προσφέρουν διασκέδαση και κάποιες προσφέρουν λύσεις στο σπίτι μας!

- Διαφήμιση -

Το πιθανότερο είναι ότι δε γνωρίζετε πως το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους, πέρα από το πλύσιμο των πιάτων. Βρήκαμε 10 εναλλακτικές χρήσεις του απορρυπαντικού, οι οποίες εφαρμόζονται τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού, καθώς και σε διάφορες κατασκευές!

Καθαρισμός του μπλέντερ

Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό για να καθαρίσετε το μπλέντερ σας στο λεπτό. Απλά βάλτε στο μπλέντερ μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και μία κούπα ζεστό νερό, θέστε το σε ταχεία λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, ξεπλύνετε έπειτα καλά με νερό και… το μπλέντερ σας θα αστράψει!

Σαπουνόφουσκες

Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών το Kαλοκαίρι: Αναμείξτε μισή κούπα απορρυπαντικό σε δύο κούπες νερό και προσθέστε 2 κ.γ. ζάχαρη. Θα χρειαστείτε ακόμα ένα μπαστούνι για σαπουνόφουσκες και… απλά αφήστε τα παιδιά να διασκεδάσουν στη βεράντα!

Παγοκύστη

Γεμίστε μία σακούλα, κατάλληλη για κατάψυξη, κατά το ήμισυ, με απορρυπαντικό. Σφραγίστε την και τοποθετήστε στην κατάψυξη, για να την χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θα χρειάζεστε παγοκύστη. Το απορρυπαντικό θα λειτουργήσει όπως το τζελ που περιέχουν συνήθως οι παγοκύστες.

Απορρυπαντικό κατά των μυρμηγκιών

Αν ταλαιπωρήστε από μυρμηγκο-επιθέσεις εντός και εκτός σπιτιού, αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει: Αναμείξτε μισό μέρος απορρυπαντικό με μισό μέρος νερό και ρίξτε το εκεί όπου συχνάζουν τα μυρμήγκια. Το μείγμα αυτό όχι μόνο θα εξολοθρεύσει τα ήδη υπάρχοντα μυρμήγκια, αλλά θα αποτρέψει και την εμφάνιση νέων.

Λιπαροί λεκέδες

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανακαλύπτετε έναν λιπαρό λεκέ στο αγαπημένο σας ρούχο. Για να απομακρύνετε έναν τέτοιον λεκέ, ρίξτε το ταχύτερο δυνατό πάνω του 1-2 σταγόνες απορρυπαντικού. Τρίψτε το απορρυπαντικό καλά στον λεκέ και αφήστε το εκεί για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό και πλύνετε κανονικά το ρούχο στο πλυντήριο.

Αστραφτερά τζάμια

Αν θέλετε να αστράψουν πραγματικά τα τζάμια σας, επιχειρήστε να τα πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Αρκούν μερικές σταγόνες απορρυπαντικού σε έναν κουβά με ζεστό νερό και ένα απαλό σφουγγάρι! Με ένα μόνο «πέρασμα» τα τζάμια σας θα δείξουν πεντακάθαρα. Στεγνώστε τα με ένα υφασμάτινο πανί.

Λιπαρά μαλλιά

Ορισμένες φορές τα μαλλιά μπορεί να λερωθούν και να λαδώσουν υπερβολικά. Για να αντιμετωπίσετε την πολύ έντονη λιπαρότητα, δοκιμάστε να λούσετε τα μαλλιά σας με λίγο απορρυπαντικό καλής ποιότητας και στη συνέχεια, επαναλάβετε το λούσιμο με το κανονικό σας σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα καθαρίσουν όσο ποτέ!

Λεκές από κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι από τους πιο δύσκολους. Για να τον εξαφανίσετε στο λεπτό από ρούχα ή χαλιά ρίξτε πάνω του μερικές σταγόνες απορρυπαντικού με λίγο οξυζενέ!

Απορρυπαντικό κατά των ψύλλων

Αν το κατοικίδιό σας γέμισε ψύλλους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του προσφέρετε ένα δροσερό αφρόλουτρο με… απορρυπαντικό! Το απορρυπαντικό θα σκοτώσει τους ψύλλους, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο φάρμακο με χημικά στο κατοικίδιό σας.

Εναλλακτικό «λάδωμα»

Αν δεν έχετε διαθέσιμο κάποιο προϊόν ειδικό για να λαδώνει χειρολαβές ή μεντεσέδες που τρίζουν (λαδωτήρι), δοκιμάστε να απλώσετε στα σημεία αυτά λίγο απορρυπαντικό. Θα σταματήσουν αμέσως να τρίζουν!

Πηγή: mama365

- Διαφήμιση -