2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τους βρώμικους τοίχους του μπαλκονιού και της βεράντας σας

Το μπαλκόνι ή η βεράντα, είναι το καταφύγιο μας κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κυρίως του καλοκαιριού. Δυστυχώς, το μπαλκόνι μπορεί επίσης να είναι καταφύγιο για τη σκόνη και τα περιττώματα πουλιών. Έτσι, όπως και το εσωτερικό του σπιτιού σας, έτσι και το μπαλκόνι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Οι περισσότεροι αφιερώνουμε χρόνο συχνά για τον καθαρισμό του μπαλκονιού μας. Τι γίνεται όμως με τους τοίχους του μπαλκονιού; Θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζουμε και τους τοίχους του μπαλκονιού και της βεράντας. Θα σας παρουσιάσω 2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τους βρώμικους τοίχους του μπαλκονιού και της βεράντας σας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι λόγω ότι είναι οξύ αποτελεί ιδανική λύση για το καθάρισμα διαφόρων επιφανειών μέσα και έξω από το σπίτι. Πάρτε δύο μπουκαλάκια με αντλία σπρέι και γεμίστε το ένα με ξίδι και το άλλο με ένα μείγμα ξιδιού και νερού. Χρησιμοποιείτε το μείγμα ξιδιού-νερού ως γενικό καθαριστικό και κρατήστε το σκέτο ξίδι για τις πιο βρώμικες επιφάνειες. Αν, λοιπόν, ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού σας είναι πολύ βρώμικος τότε χρησιμοποιήστε σκέτο λευκό ξίδι για να τον καθαρίσετε. Ψεκάστε με ξίδι ένα καθαρό σφουγγάρι και περάστε με αυτό όλη την επιφάνεια του τοίχου σας. Αν ο τοίχος σας είναι σχετικά καθαρός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ξιδιού-νερού.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για το καθάρισμα των εξωτερικών τοίχων σας. Αναμείξτε σε ένα μπολ ένα λίτρο νερό και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και καθαρίστε με ένα σφουγγάρι τους τοίχους σας. Αν οι τοίχοι σας είναι πολύ βρώμικοι αναμείξτε μαγειρική σόδα, νερό και αλάτι. Αφού καθαρίσετε τους τοίχους σας με το μείγμα μαγειρικής σόδας, περάστε τις επιφάνειες με ξίδι για να ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα.

Όποιο από τα δύο υλικά κι αν χρησιμοποιήσετε θα δείτε τους τοίχους σας και πάλι καθαρούς. Έτσι θα μπορείτε να τους απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι καθισμένοι στην όμορφα διακοσμημένη βεράντα σας.

- Διαφήμιση -