9 αντικείμενα που πραγματικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

Περνάμε περίπου 30 λεπτά κατά μέσο όρο στο μπάνιο κάθε μέρα. Αλλά μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούμε πολλά είδη προσωπικής φροντίδας για να βεβαιωθούμε ότι δείχνουμε και νιώθουμε καλύτερα, δεν σημαίνει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να φυλάσσονται στο μπάνιο. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά δεν ανήκουν εκεί, και μερικά μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την υγεία και την εμφάνισή μας εάν διατηρούνται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον. Γι’ αυτό θα σας παρουσιάσω 9 αντικείμενα που πραγματικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας!

- Διαφήμιση -

μπάρα σαπουνιού

Κρατώντας το σαπούνι σας κοντά στην άμεση ροή του ντους σας μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής του. Το νερό θα σπάσει το σαπούνι σας και τα υπολείμματα θα συσσωρευτούν στο μπάνιο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το σαπούνι σας είναι να το κρατήσετε σε μια σαπουνοθήκη με τρύπες που το αφήνουν να στεγνώσει, έξω από το ντους.

πινέλα μακιγιάζ

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σας και να τα στεγνώνετε σωστά στη συνέχεια για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Αλλά μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο των πινέλων σας, είναι καλύτερα να τα αποθηκεύσετε σε στεγνό μέρος, όρθια με την πλευρά της βούρτσας προς τα πάνω σε ένα φλιτζάνι. Ο ζεστός και υγρός αέρας στο μπάνιο ενθαρρύνει τη μούχλα και τα βακτήρια να εξαπλωθούν πάνω τους. Και όπως και η οδοντόβουρτσά σας, θα μαζέψουν μικρόβια που αργότερα θα εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας.

κολόνιες

Η αποθήκευση των αρωμάτων σας σε ένα μπάνιο μπορεί να καταστρέψει τη μοριακή τους δομή και να τα κάνει να ξινίσουν. Για να διατηρήσετε το αγαπημένο σας άρωμα φρέσκο ​​για περισσότερο καιρό, αναζητήστε μια ντουλάπα ή ντουλάπι έξω από το μπάνιο για να το αποθηκεύσετε.

πετσέτες

Το να κρατάτε τις χρησιμοποιημένες, υγρές πετσέτες σας στο μπάνιο μπορεί να είναι μια συνταγή για ανάπτυξη μικροβίων και μούχλας. Η ζεστασιά και η υγρασία κάνουν τα μπάνια το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και οι πετσέτες θα μαζέψουν μικρόβια που αργότερα θα μεταφέρετε στο δέρμα σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από 3 χρήσεις και να τις αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

ξυραφάκια

Ο ατμός του ντους και η συσσώρευση υγρασίας μπορεί να σκουριάσουν τις λεπίδες από τα ξυραφάκια που, με τη σειρά τους, μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Ακόμα κι αν τα καθαρίσετε και τα στεγνώσετε σωστά μετά τη χρήση τους, η αποθήκευση τους σε ένα υγρό περιβάλλον μπάνιου θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του ξυραφιού σας.

κρέμες προσώπου

Όταν η κρέμα του δέρματός σας δεν είναι καλά κλεισμένη ή σφραγισμένη, ο υγρός αέρας στο μπάνιο μπορεί να ενθαρρύνει τον ερεθισμό ή την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή. Και κάθε φορά που κάνετε ένα ζεστό ντους, η ζέστη μπορεί να προκαλέσει το διαχωρισμό των συστατικών. Το τέλειο μέρος για να αποθηκεύσετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι ένα στεγνό συρτάρι έξω από το μπάνιο ή να τη βάλετε στο ψυγείο.

κοσμήματα

Το μπάνιο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να κρατήσετε τα κοσμήματά σας, ακόμα κι αν απλά τα βγάλετε πριν μπείτε στο ντους. Το υγρό περιβάλλον θα κάνει το κόσμημα να οξειδωθεί πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να χάσει τη λάμψη και να αμαυρώσει. Αν δεν είναι καθαρός χρυσός, τα αγαπημένα σας κοσμήματα που αποτελούνται από διάφορα μέταλλα θα αντιδράσουν πιο γρήγορα στην υγρασία.

το τηλέφωνό σας

Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα. Επίσης το να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στο μπάνιο δεν είναι επίσης ασφαλές. Η κύλιση στη ροή σας ενώ βυθίζεστε στη μπανιέρα μπορεί να είναι επικίνδυνη και αν χρειάζεστε τις μελωδίες σας ενώ κάνετε ντους, αξίζει να επενδύσετε σε ένα αδιάβροχο ηχείο.

το μπουρνούζι

Όπως και οι πετσέτες μπάνιου, τα υγρά μπουρνούζια θα μπορούσαν να φιλοξενούν μικρόβια και βακτήρια και η υγρασία μπορεί να τους δώσει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Εάν φοράτε ένα βρεγμένο μπουρνούζι αμέσως μετά το ντους, μπορείτε να θεωρήσετε το ντους σας σχεδόν άσκοπο. Αντί να κρατάτε το μπουρνούζι σας σε ένα γάντζο στο μπάνιο σας, κρεμάστε το σε μέρος όπου μπορεί να στεγνώσει στον αέρα.

Μπόνους: οδοντόβουρτσες

Όταν ξεπλένετε την τουαλέτα σας, τα μικρόβια μπορεί να εξαπλωθούν έως και 10 μέτρα και τα βακτήρια πιθανότατα θα ψεκαστούν σε όλη την οδοντόβουρτσά σας. Οι οδοντίατροι συνιστούν να κρατάτε την οδοντόβουρτσά σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από την τουαλέτα, σε μέρος όπου μπορεί να στεγνώσει τελείως.

- Διαφήμιση -