3 τρόποι για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε την σφουγγαρίστρα μας

Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας είναι η σφουγγαρίστρα. Αν και με την σφουγγαρίστρα καθαρίζουμε τα πατώματα στο σπίτι μας, αν δεν την καθαρίσουμε σωστά, τότε θα αποτελέσει εστία μικροβίων τα οποία θα μεταφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο. Είναι λοιπόν καλύτερο να καθαρίζετε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Ξεκινήστε ξεπλένοντας τη σφουγγαρίστρα μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σφουγγαρίστρα σε έναν κουβά που περιέχει 2 ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε τη σας να μουλιάσει για 10 λεπτά, ξεπλύνετε ξανά και μετά κρεμάστε την για να στεγνώσει.

- Διαφήμιση -

Παρ’ όλα αυτά μην αφήνετε τη σφουγγαρίστρα να μουλιάζει για πολύ. Ζεστασιά και υγρασία συχνά σημαίνει μούχλα και βακτήρια.
Επίσης πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σφουγγαρίστρα είναι εντελώς στεγνή πριν την τοποθετήσετε στη θέση αποθήκευσης. Διαφορετικά, η σφουγγαρίστρα μπορεί να μουχλιάσει. Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την σφουγγαρίστρα σας!

στο πλυντήριο πιάτων

Εάν η υγρή σφουγγαρίστρα σας έχει αφαιρούμενη κεφαλή, μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων! Τοποθετήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας στην επάνω σχάρα ενός κατά τα άλλα άδειου πλυντηρίου πιάτων. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ξύδι στη θήκη απορρυπαντικού και εκτελέστε τον κανονικό κύκλο του πλυντηρίου πιάτων. Όταν τελειώσει ο κύκλος, στύψτε την περίσσεια νερού από την κεφαλή σφουγγαρίστρας και κρεμάστε την για να στεγνώσει. Το να αποκτήσετε μια καθαρή σφουγγαρίστρα δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

στο πλυντήριο ρούχων

Οι αφαιρούμενες κεφαλές σφουγγαρίστρας μπορούν επίσης να καθαριστούν στο πλυντήριο. Προσθέστε 1/2 χλωρίνης στο πλυντήριο και πλύνετε τη σφουγγαρίστρα μόνη της σε κανονικό κύκλο. Όταν τελειώσει το πλύσιμο, στύψτε όλο το περιττό νερό και μετά κρεμάστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας για να στεγνώσει.

καθαρισμός στεγνής σφουγγαρίστρας

Αυτό είναι εύκολο. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα είναι να τη βγάλετε έξω και να την τινάξετε πολύ καλά. Αυτός ο τρόπος αφαιρεί χαλαρά σωματίδια και σκόνη. Εάν χρειάζεται περισσότερο από ένα καλό κούνημα, καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα με ζεστό σαπουνόνερο, στύψτε το υπερβολικό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.

Λίγη μόνο συντήρηση της σφουγγαρίστρας κάνει μεγάλη διαφορά στα δάπεδά σας. Καθαρίζετε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση για να αποτρέψετε τη διάδοση μικροβίων και βρωμιάς γύρω από το σπίτι σας.

- Διαφήμιση -