5 κοινές συνήθειες καθαρισμού της κουζίνας που πρέπει να κόψετε το συντομότερο δυνατό

Και ποιος δεν ξέρει να καθαρίζει την κουζίνα; Άλλωστε πολλές φορές ο καθαρισμός γίνεται μία ρουτίνα, την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Υπάρχουν πράγματα που μάθαμε από τους γονείς μας, συντομεύσεις που αναπτύξαμε μόνοι μας και απλές συνήθειες που μπορεί να κάνουν τον καθαρισμό μας λιγότερο από το βέλτιστο. Βέβαια αν ψαχτούμε περισσότερο θα διαπιστώσουμε ότι σε κάποια πράγματα μπορεί να κάνουμε λάθος. Και ενώ ορισμένες από αυτές τις συνήθειες θα μπορούσαν απλώς να βελτιστοποιηθούν καλύτερα, διασφαλίζοντας ότι καθαρίζετε πραγματικά με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο, άλλες στην πραγματικότητα προσθέτουν αδικαιολόγητο κίνδυνο στην οικογένειά σας μέσω της διασταυρούμενης μόλυνσης. Γι’ αυτό θα σας παρουσιάσω 5 κοινές συνήθειες καθαρισμού της κουζίνας που πρέπει να κόψετε το συντομότερο δυνατό!

- Διαφήμιση -

ξεκινάτε από κάτω

Αφού τελειώσετε το φαγητό σας με την οικογένειά σας, υπάρχει ένα μέρος που φαίνεται πραγματικά τρομερό: το πάτωμα. Είναι εκπληκτικό πόση ποσότητα φαγητού καταφέρνουν να ρίξουν κάτω κυρίως τα παιδιά και για να είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και εγώ. Αλλά αν πάτε με το ένστικτό σας, που είναι να αντιμετωπίσετε αυτό το χάος το συντομότερο δυνατόν, παραβιάζετε έναν από τους μεγαλύτερους κανόνες που ισχύει είτε κάνετε μεγάλη δουλειά καθαρισμού είτε απλώς καθαρίζετε τη νύχτα: Ξεκινήστε από την κορυφή. Αναπόφευκτα, όταν ξεσκονίζετε ή σκουπίζετε πάγκους, τα σκουπίδια θα πέσουν στα πρόσφατα καθαρισμένα δάπεδά σας. Οπότε αφήστε τα πατώματα μέχρι το τέλος!

καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες με τον ίδιο τρόπο

Το καθαριστικό σας λέει “πολλαπλών χρήσεων”, σωστά; Ενώ ένα σφουγγάρι και ένα καθαριστικό σπρέι μπορεί να καθαρίσει πολλές επιφάνειες, εάν έχετε πιο ευαίσθητα υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο ή μάρμαρο, κινδυνεύετε να τα καταστρέψετε εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο καθαριστικό παντού. Γι’ αυτό διαβάστε τις οδηγίες και ακολουθήστε τες! Οι κατασκευαστές είναι ξεκάθαροι σχετικά με το πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα τους και αν αυτό σημαίνει ότι έχετε δύο καθαριστικά στο ντουλάπι σας αντί για ένα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο παρά να καταστρέψετε τους πάγκους σας.

χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας και χαρτοπετσέτες για τα πάντα

Οι χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας είναι μια σημαντική ευκολία στον καθαρισμό της κουζίνας. Μαζεύουν λίπη, γυαλίζουν τα παράθυρα και πολλά άλλα. Είναι όμως και σπατάλη και όχι απαραίτητα το καλύτερο εργαλείο για τη δουλειά που έχετε. Πριν φτάσετε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη χαρτοπετσέτα, κάντε μια παύση: Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα πιάτων, ένα σφουγγάρι ή ένα πανί από μικροΐνες. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά θα σας δώσουν τη λύση στις περισσότερες περιπτώσεις.

δεν καθαρίζετε τα καθαριστικά σας

Σχεδόν ό,τι χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε και να μαγειρέψουμε φαγητό, τα πλένουμε: μαχαίρια, κατσαρόλες και τηγάνια, πιάτα και σανίδες κοπής, κ.λπ. Αλλά υπάρχει η τάση να πιστεύουμε ότι τα πράγματα που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε παραμένουν καθαρά, και δυστυχώς, με όλα αυτά εκτεθειμένα σε υγρασία και σκουπίδια, αυτό δεν ισχύει. Το σφουγγάρι για τα πιάτα σας και ο νεροχύτης είναι δύο από τους μεγαλύτερους χώρους εστίασης βρωμιάς, που φιλοξενούν τα είδη βακτηρίων που συνήθως βρίσκετε σε μια τουαλέτα. Κάντε πρακτική να αλλάζετε συχνά το σφουγγάρι σας και να πλένετε το νεροχύτη σας κάθε βράδυ για να τα διατηρείτε καθαρά.

αφήνετε άπλυτα το βράδυ

Δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να φτάνει στο τέλος του φαγητού και να σκέφτεται, «Ναι, ανυπομονώ να πλύνω τα πιάτα!» Απλώς δεν υπάρχει αυτό. Δυστυχώς, το να αφήνεις τα πιάτα μέχρι το πρωί μπορεί να έχει μερικές κακές συνέπειες. Πρώτα απ ‘όλα: παράσιτα. Μυρμήγκια, μυγάκια, κατσαρίδες και σε ακραία περίπτωση ποντίκια θα χαρούν να τσιμπολογήσουν τα κομμάτια φαγητού που έχετε αφήσει στο νεροχύτη σας. Μερικά από αυτά μπορεί να πεταχτούν πριν την ανατολή του ηλίου, οπότε αν συνηθίζετε να αφήνετε βρώμικα πιάτα, μπορείτε να ταΐζετε έναν πληθυσμό χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Επίσης, αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να καθαρίσετε αποξηραμένα λίπη, τυριά και άλλες τροφές που κολλάνε στα πιάτα και τις κατσαρόλες, ξέρετε ότι ορισμένα πράγματα που είναι ενοχλητικό να τα καθαρίσετε το βράδυ είναι σχεδόν αδύνατο να τα αφαιρέσετε το πρωί. Και τέλος: Το να ξυπνάς σε μια καθαρή κουζίνα είναι απλά ωραίο. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να πλένετε τα πιάτα σας, αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε μια νέα αρχή.

- Διαφήμιση -