Πώς να καθαρίσετε τις βαλίτσες σας εύκολα και αποτελεσματικά

Τώρα που τελειώνουν σιγά σιγά οι διακοπές των περισσοτέρων ένα από τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το πως θα καθαρίσουμε τις βαλίτσες μας. Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάρουμε κάποια στιγμή τις βαλίτσες μας και να μυρίζουν άσχημα! Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό πριν τις αποθηκεύσουμε. Σαφώς και όταν με το καλό ξαναχρησιμοποιήσουμε τις βαλίτσες μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια διαδικασία προκειμένου να την καθαρίσουμε. Θα σας δείξω πώς να καθαρίσετε τις βαλίτσες σας εύκολα και αποτελεσματικά!

- Διαφήμιση -

πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό της βαλίτσας

αδειάστε καλά τη βαλίτσα σας

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι αδειάζετε τελείως τη βαλίτσα σας μετά από κάθε ταξίδι, είναι πιθανό να βρείτε μερικές κάλτσες ή αναμνηστικά που παραβλέπονται σε κάποια θήκη ή άλλη τσέπη. Ανοίξτε κάθε φερμουάρ και περάστε το χέρι σας μέσα από κάθε θήκη πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

πλύνετε τα αποσπώμενα εξαρτήματα

Λύστε ιμάντες, πόρπες, κουμπώματα και εσωτερικές θήκες από τη βαλίτσα σας. Αναζητήστε ετικέτες με οδηγίες καθαρισμού για να δείτε αν μπορείτε να τις βάλετε στο πλυντήριο. Εναλλακτικά, πλύνετε τα στο χέρι με λίγο σαπούνι πιάτων και νερό και κρεμάστε τα για να στεγνώσουν.

σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα

Μπορεί να μην μπορείτε να δείτε ψίχουλα ή ορατή βρωμιά, αλλά μια ηλεκτρική σκούπα με ένα εξάρτημα βούρτσας θα χαλαρώσει και θα αφαιρέσει τη σκόνη και τη βρωμιά που έχουν συσσωρευτεί στις αποσκευές σας. Μπείτε σε όλες τις μικρές γωνιές και σχισμές με την ηλεκτρική σκούπα και αφαιρέστε τις βρωμιές που δεν θα μπορούσατε να αφαιρέσετε αλλιώς.

καθαρίστε καλά τη βαλίτσα

Για να καθαρίσετε τυχόντα εσωτερικά χώματα, τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε πάστα μαγειρικής σόδας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει εντελώς τη μαγειρική σόδα, προσέχοντας να μην βραχεί κάτι πολύ. Στεγνώστε αμέσως με πιστολάκι μαλλιών.

πώς να καθαρίσετε το εξωτερικό της υφασμάτινης βαλίτσας

Αρχικά, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού με τρίχες μέτριας σκληρότητας για να χαλαρώσετε την εξωτερική βρωμιά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα με το εξάρτημα βούρτσας και τελειώστε με ένα ρολό χνούδι εάν χρειάζεται. Εάν το εξωτερικό της υφασμάτινης αποσκευής σας έχει σημάδια λίπους, πασπαλίστε πάνω τους λίγο άμυλο καλαμποκιού και αφήστε το για λίγο, αφήνοντας χρόνο να απορροφήσει το λίπος. Στην συνέχεια, σκουπίστε το εξωτερικό του υφάσματος με ένα υγρό πανί και λίγο ήπιο απορρυπαντικό. Τρίψτε προς την κατεύθυνση του υφάσματος. Και πάλι, αποφύγετε να βρέξετε πολύ τη βαλίτσα σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε άλλωστε είναι να δημιουργήσετε ένα έδαφος αναπαραγωγής για το ωίδιο. Βεβαιωθείτε ότι η βαλίτσα σας είναι εντελώς στεγνή πριν την αποθηκεύσετε και στεγνώστε την στον ήλιο αν μπορείτε.

πώς να καθαρίσετε βαλίτσα με σκληρό εξωτερικό σκελετό

Οι πλαστικοί εξωτερικοί χώροι μπορούν να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί και ήπιο σαπούνι. Φροντίστε να στεγνώσετε αμέσως τη βαλίτσα για να μην αφήσετε ραβδώσεις. Εάν οι αποσκευές σας με σκληρή θήκη είναι αλουμινίου, καθαρίστε μόνο με καθαρό νερό γιατί ορισμένα σαπούνια μπορεί να αφήσουν σημάδια. Και πάλι, στεγνώστε αμέσως με μια μαλακή πετσέτα. Αντιμετωπίστε τυχόντα σημάδια με ένα σφουγγάρι μελαμίνης.

πώς να καθαρίσετε βαλίτσα με δερμάτινο εξωτερικό σκελετό

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό δέρματος για να καθαρίσετε το εξωτερικό των δερμάτινων αποσκευών σας, ακολουθούμενο από ένα δερμάτινο μαλακτικό. Στεγνώστε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για τυχόντες λεκέδες προκειμένου να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στη βαλίτσα σας.

πώς να καθαρίσετε τις λαβές και τους τροχούς της βαλίτσας

Χρησιμοποιήστε ζεστό, σαπουνόνερο και ένα πανί για να καθαρίσετε το υλικό, τις λαβές και τους τροχούς στις αποσκευές σας. Φροντίστε να περιστρέψετε τους τροχούς για να φτάσετε σε κάθε μέρος και να στεγνώσετε αμέσως το υλικό για να αποφύγετε τυχούσα ζημιά από το νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να σκουπίσετε αυτά τα σκληρά εξαρτήματα της βαλίτσας σας.

αποθήκευση βαλίτσας

Τώρα που οι βαλίτσες σας έχουν αποκατασταθεί και είναι πεντακάθαρες, διασφαλίστε ότι θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο καθαρές. Ψεκάστε προστατευτικό υφάσματος στις υφασμάτινες βαλίτσες σας και βάψτε τους σκληρούς αλουμινένιους σκελετούς με μεταλλική λάκα. Το μεταλλικό υλικό σε οποιαδήποτε βαλίτσα μπορεί να προστατευτεί με ένα λεπτό στρώμα από διαφανές βερνίκι νυχιών. Κατά την αποθήκευση, κρατήστε τις βαλίτσες σας μακριά από υγρά υπόγεια, μην στοιβάζετε βαριά πράγματα πάνω τους και αν πρέπει να τις αποθηκεύσετε, τοποθετήστε τες πρώτα σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.

- Διαφήμιση -