Εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το μπαλκόνι σας

Ένα μπαλκόνι αποτελεί ένα καταφύγιο, μια ήσυχη απόδραση όπου μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο και να πάρετε μια ανάσα καθαρού αέρα. Δυστυχώς, το μπαλκόνι μπορεί επίσης να είναι καταφύγιο για τη σκόνη και τα περιττώματα πουλιών. Όπως και το εσωτερικό του σπιτιού σας, έτσι και το μπαλκόνι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Με έναν ενδελεχή καθαρισμό, το μπαλκόνι σας μπορεί και πάλι να είναι ο χώρος που λατρεύετε να κάθεστε. Το μόνο που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η μεταμόρφωση είναι μερικά βασικά είδη καθαρισμού και ελεύθερος χρόνος. Θα σας παρουσιάσω εύκολους και αποτελεσματικούς τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το μπαλκόνι σας!

- Διαφήμιση -

πώς να καθαρίσετε τα κάγκελα του μπαλκονιού

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού, εξαρτάται από το υλικό. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από την κορυφή και να δουλέψετε προς τα κάτω, δηλαδή πρώτα τα κάγκελα και μετά το πάτωμα.

Μπορείτε να καθαρίσετε τα μεταλλικά κάγκελα χρησιμοποιώντας νερό και σαπούνι πιάτων, τρίβοντας με μια οδοντόβουρτσα ή άλλη μικρή βούρτσα. Σκουπίστε με ένα πανί μικροϊνών για να στεγνώσει.

πώς να καθαρίσετε ένα γυάλινο μπαλκόνι

Ο καθαρισμός ενός γυάλινου μπαλκονιού, και των θυρών και των παραθύρων, χρησιμοποιούν όλα την ίδια μέθοδο. Τα βήματα για το πώς να καθαρίσετε ένα γυάλινο μπαλκόνι είναι τα εξής:

Πλύνετε τα πάντα με σαπούνι πιάτων και νερό. Αυτό θα αφαιρέσει τη βρωμιά και τη σκόνη.

Σκουπίστε τις γυάλινες επιφάνειες με αραιωμένο λευκό ξίδι και ένα πανί μικροϊνών.

Εργαστείτε με κυκλικές κινήσεις, γυαλίζοντας εντελώς τα σημάδια.

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε αποκλειστικά προϊόντα καθαρισμού γυαλιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας ένα μπουκάλι ξίδι και χρησιμοποιώντας αυτό. Είναι πολύ λίγα άλλωστε αυτά που δεν μπορείτε να καθαρίσετε με ξίδι!

Εάν σκουπίζετε τα γυάλινα στοιχεία του μπαλκονιού σας μία φορά την εβδομάδα με ένα σπρέι ξιδιού, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να τα καθαρίζετε πολύ συχνά σε βάθος.

πώς να καθαρίσετε τις μπαλκονόπορτες και το ταβάνι

Ανάλογα με το από τι κατασκευάζονται η πόρτα και η οροφή του μπαλκονιού σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις σχετικές μεθόδους για αυτό το υλικό σε αυτόν τον οδηγό καθαρισμού μπαλκονιού.

Φυσικά, η οροφή του μπαλκονιού σας δεν λερώνεται τόσο όσο το πάτωμα. Πιθανότατα μπορείτε να ξεφύγετε με το να μην το πλύνετε. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό και μια βούρτσα εξωτερικού χώρου με μακριά λαβή.

Ενώ η μέθοδος για τα δάπεδα από σκυρόδεμα παρακάτω είναι εξαιρετική, δεν θέλετε να ρισκάρετε να στάζει χλωρίνη στο πρόσωπό σας!

πώς να καθαρίσετε το δάπεδο μπαλκονιού

Το πάτωμα του μπαλκονιού σας λερώνεται αρκετά. Είτε πέφτουν τρόφιμα, σκουπίδια ή απλώς συσσώρευση βρωμιάς, ένα ακάθαρτο δάπεδο κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική εμφάνιση του μπαλκονιού.

Λοιπόν, ας δούμε μερικές μεθόδους καθαρισμού μπαλκονιών για τους διαφορετικούς τύπους δαπέδων.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα του μπαλκονιού σας, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε τον χώρο. Ξεκινήστε μετακινώντας όλες τις γλάστρες, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ για να έχετε πρόσβαση σε όλα.

Μπορεί να θέλετε να τα καθαρίσετε ξεχωριστά, όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ένα υγρό πανί.

Στη συνέχεια, σκουπίστε το πάτωμα με μια σκληρή σκούπα. Δώστε προσοχή στις γωνίες, καθώς η βρωμιά μαζεύεται εύκολα.

μέταλλο και πλακάκια

Τα δάπεδα από μέταλλο και πλακάκι είναι τα πιο εύκολα σημεία για να ξεκινήσετε, καθώς απαιτούν τη λιγότερη προσοχή.

Ανακατέψτε το καθαριστικό πολλαπλών επιφανειών ή ένα ήπιο απορρυπαντικό με νερό σε έναν κάδο σφουγγαρίστρας.

Ξεκινώντας από την πιο μακρινή γωνία, σφουγγαρίστε το πάτωμα, προχωρώντας προς την πόρτα.

Για πλακάκια, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για αρμούς εάν φαίνεται ιδιαίτερα βρώμικο. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να σφουγγαρίσετε ξανά.

Μόλις στεγνώσει το δάπεδο, τοποθετήστε τα πάντα εκεί που ήταν.

ξύλινο πάτωμα

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό ενός δαπέδου μπαλκονιού από ξύλο, πρέπει να δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή. Οι σκληρές χημικές ουσίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν οποιοδήποτε βερνίκι ή φινίρισμα στο ξύλο ή να προκαλέσουν το μη επεξεργασμένο ξύλο να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα. Αντίθετα, μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας εξαιρετικό καθαριστικό δαπέδου χρησιμοποιώντας μερικά είδη οικιακής χρήσης. Για ένα κανονικό κουβά σφουγγαρίστρας νερό, ανακατέψτε:

1\4 φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικού

Ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι

Λίγες σταγόνες baby oil

Το baby oil είναι κατάλληλο μαλακτικό για το ξύλο και βοηθάει να του δώσει μια πολύ ήπια λάμψη.

Απλώς σκουπίστε το πάτωμα και περιμένετε να στεγνώσει.

Εάν υπάρχουν λεκέδες στο ξύλινο πάτωμα του μπαλκονιού σας, χρησιμοποιήστε υπερανθρακικό νάτριο. Είναι εκπληκτικά ισχυρό, αλλά είναι εντελώς φυσικό, που σημαίνει ότι είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον (και το πάτωμά σας) από σκληρά χημικά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας, τρίψτε το ξύλινο πάτωμα χρησιμοποιώντας μια σκληρή βούρτσα και αφήστε το για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε με σφουγγαρίστρα και καθαρό νερό και αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει!

τσιμεντένιο πάτωμα

Τα δάπεδα από τσιμέντο καθαρίζονται εύκολα με ένα άλλο σπιτικό παρασκεύασμα. Αναμείξτε δύο κουταλάκια μαγειρικής σόδας και ένα κουταλάκι χλωρίνης. Τρίψτε το στο πάτωμα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα (φροντίστε να φοράτε μάσκα).

Και πάλι, ξεπλύνετε με ένα λάστιχο ή μια σφουγγαρίστρα μετά από 30 λεπτά περίπου.

πώς να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι χωρίς λάστιχο

Αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι χωρίς λάστιχο, απλά να ξέρετε ότι έχετε ακόμα επιλογές. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας κουβάς σφουγγαρίστρας και νερό είναι ένας απόλυτα βιώσιμος τρόπος για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του μπαλκονιού σας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται η ποσότητα νερού που στάζει στο μπαλκόνι του γείτονά σας. Με τα λάστιχα χρησιμοποιείτε πολύ νερό, ενώ ο κάδος σφουγγαρίστρας είναι σχετικά περιορισμένος.

Εφόσον έχετε νεροχύτη στο διαμέρισμά σας (κάτι που είναι πιθανό), μπορείτε να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας το ίδιο εύκολα σαν να είχατε λάστιχο.

- Διαφήμιση -