6 τρόποι για να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας και μπαλκονιού

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα να βγάλετε το αντηλιακό, να αποκαλύψετε τα έπιπλα της βεράντας και να ξεκινήσετε την απόλαυση σας στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, πριν αρχίσετε να απολαμβάνετε το μπαλκόνι και τη βεράντα σας αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να αγοράσετε τα είδη καθαρισμού και να καθαρίσετε τα έπιπλα της βεράντας σας. Για να διατηρήσετε τα έπιπλα βεράντας σας σε άψογη κατάσταση, θα πρέπει να ξέρετε πώς να τα καθαρίζετε. Θυμηθείτε να το πλένετε συχνά και να το κρατάτε μέσα το χειμώνα για να μην λερωθούν. Τα έπιπλα βεράντας διατίθενται σε μια ποικιλία υλικών, τα οποία απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας και μπαλκονιού!

- Διαφήμιση -

πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας από ξύλο τικ

Το ξύλο τικ είναι ένα ιδανικό υλικό για τα έπιπλα της βεράντας σας γιατί είναι ανθεκτικό και δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια στον καθαρισμό και τη συντήρηση. Τα έπιπλα βεράντας από ξύλο τικ είτε θα υποβληθούν σε επεξεργασία με λάδι είτε θα τα τρίψετε με λεπτή λείανση για να αναδείξουν τη φυσική τους μορφή. Αν και το τικ είναι φυσικά ανθεκτικό στη σήψη και τη μούχλα, αν δεν καθαριστεί σωστά, μπορεί να σχηματιστεί ωίδιο στην επιφάνεια των επίπλων. Αφαιρέστε τους λεκέδες από ένα τραπέζι ή καρέκλες από ξύλο τικ με αυτή την εύκολη συνταγή.

υλικά

1 φλιτζάνι χλωρίνη

1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου

4 λίτρα ζεστό νερό

Για να αποτρέψετε τα έπιπλα της βεράντας σας από ξύλο τικ από το να αποχρωματιστούν και να υποκύψουν στη συσσώρευση μούχλας, φροντίστε να τα καθαρίζετε σε τακτική βάση. Οι παρακάτω συμβουλές βασίζονται σε μία από τις φυσικές συνταγές μας για καθαριστικά δαπέδου και θα σας προσφέρουν τρόπους να διατηρήσετε τα έπιπλά σας από ξύλο τικ σαν καινούργια.

υλικά

1 φλιτζάνι ξίδι

4 λίτρα ζεστό νερό

Χρησιμοποιήστε ένα από τα δύο εύκολα σπιτικά διαλύματα καθαρισμού, είτε ξίδι και ζεστό νερό, είτε χλωρίνη, απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και ζεστό νερό. Εφαρμόστε το σπιτικό διάλυμα καθαρισμού στα έπιπλα χρησιμοποιώντας μια μαλακή πλαστική βούρτσα, φροντίζοντας να τρίψετε το ξύλο. Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικής βούρτσας γιατί θα βλάψει την επιφάνεια του ξύλου. Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από το ξύλο πριν τον καθαρισμό. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε καλά με νερό.

Εάν τα έπιπλά σας από ξύλο τικ έχουν εκτεθεί πολύ στις καιρικές συνθήκες, θα θελήσετε να αναζητήσετε μια πιο επιθετική λύση από κάποιο κατάστημα για να καθαρίσετε τα έπιπλα. Μετά τον καθαρισμό, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα γυάλισμα των επίπλων για να επαναφέρετε τη λάμψη στα έπιπλα από ξύλο τικ. Εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση για να απωθεί το νερό και να αποφύγετε τους λεκέδες. Τα έπιπλα βεράντας σας από ξύλο τικ θα είναι ολοκαίνουργια με καθαρισμό και γυάλισμα.

πώς να καθαρίσετε τα ψάθινα έπιπλα

Τα ψάθινα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ένα τροπικό αναρριχητικό φυτό γνωστό ως μπαμπού και είναι η καλύτερη επιλογή για μπαλκόνια, αίθρια και βεράντες για εκατοντάδες χρόνια. Η τεχνική ύφανσης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των ψάθινων επίπλων το καθιστά εξαιρετική επιλογή για τα έπιπλα βεράντας σας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και καθαρίζεται εύκολα. Τα παρακάτω είναι μερικά απλά βήματα για το πώς να καθαρίσετε τα ψάθινα έπιπλα για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για τα επόμενα χρόνια.

υλικά

1/4 φλιτζάνι αμμωνία

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

1 λίτρο ζεστό νερό

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τη σκόνη, τη βρωμιά, ακόμα και τις αράχνες που τείνουν να εγκαθίστανται στις σχισμές των επίπλων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για να αποτρέψετε την υπερβολική συσσώρευση βρωμιάς στις σχισμές, χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο χαμηλής πίεσης κάθε λίγες εβδομάδες για να καθαρίσετε τα έπιπλα. Αφού αφαιρέσετε το έπιπλο, ελέγξτε την ύφανση για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση της. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να το επαναφέρετε εάν διαπιστώσετε ότι έχει μετακινηθεί.

Εάν διαπιστώσετε ότι η ηλεκτρική σκούπα δεν αφαίρεσε αρκετή βρωμιά ή εάν η ψάθα σας είναι πολύ λερωμένη, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και ένα ήπιο σαπούνι με βάση το λάδι, και λίγο ζεστό νερό για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά. Ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει. Για να αποφύγετε περιττές ζημιές, αποφύγετε τη χρήση καθαριστικών αφρού γιατί ο αφρός μπορεί να μπει στα υφαντά νήματα και να αρχίσει να μαζεύεται, προκαλώντας αλλοίωση. Ποτέ μην κάθεστε σε βρεγμένα ψάθινα έπιπλα, γιατί μπορεί να προκαλέσετε χαλάρωση του υλικού.

πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας ρατάν

Το ρατάν είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που είναι ανθεκτικό, ελκυστικό και ελαφρύ και συχνά συγχέεται με το μπαμπού. Είναι ένας φοίνικας που μοιάζει με τα κλαδιά από τα αμπέλια, που βρίσκεται στις ζούγκλες της Κίνας, της Μαλαισίας και της Ασίας και χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων από τα μέσα του εικοστού αιώνα. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα από ρατάν σε εξωτερικούς χώρους, αν μείνετε έξω στα στοιχεία για πολύ καιρό το υλικό θα σπάσει. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το χυμό από τα έπιπλα εξωτερικού χώρου για να τα διατηρήσετε καθαρά και καινούργια. Για να διατηρήσετε υπέροχα τα έπιπλα βεράντας σας από ρατάν, ακολουθούν μερικά απλά βήματα για τον καθαρισμό τους.

Βάλτε νερό σε ένα μπολ και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων, ανακατεύοντάς το, ώστε να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, βυθίστε το στις φυσαλίδες, αποφεύγοντας την άμεση επαφή με το νερό. Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες των επίπλων με το πανί. Αποφύγετε το υπερβολικό βρέξιμο του ρατάν καθώς μπορεί να καταστρέψει το υλικό. Καθαρίστε τις ρωγμές και τις σχισμές των επίπλων χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μόνο με αφρό για να το πετύχετε.

Για να καθαρίσετε τα έπιπλα πιο προσεκτικά ή εάν πρέπει να αφαιρέσετε λεκέδες από τα έπιπλα, εφαρμόστε απορρυπαντικό σε μια μαλακή βούρτσα και τρίψτε με λίγο περισσότερο νερό από αυτό που χρησιμοποιήσατε για τον τακτικό καθαρισμό. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε τα έπιπλα στον ήλιο ή χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε εντελώς τα έπιπλα. Για πρόσθετη προστασία, όταν τα έπιπλα είναι εντελώς στεγνά, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση λάκας.

Εάν τα έπιπλα του μπαλκονιού από ρατάν έχουν σχιστεί, ραγίσει ή στεγνώσει, χρησιμοποιήστε βρασμένο λινέλαιο, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα για να το εφαρμόσετε. Ο καθαρισμός των επίπλων βεράντας σας από ρατάν σε εβδομαδιαία βάση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα έπιπλα υπέροχα και με αργή διαδικασία γήρανσης.

πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας από σφυρήλατο σίδερο

Ελαφρύτερο από το χυτοσίδηρο, το σφυρήλατο σίδερο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει όμορφα, στιβαρά έπιπλα για τον εξωτερικό σας χώρο. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά σφυρήλατο σίδερο για έπιπλα εξωτερικού χώρου και περίφραξη λόγω της ανώτερης αντοχής, της ανθεκτικότητας και της χαμηλής συντήρησης. Η εμφάνιση των επίπλων από σφυρήλατο σίδερο μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε πολλά στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Για να διατηρήσετε το χρώμα των επίπλων σας από σφυρήλατο σίδερο, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, κάθε δύο μήνες κατά τη χρήση. Για επιπλέον προστασία, χρησιμοποιήστε κερί μία φορά το χρόνο.

Μετακινήστε τα έπιπλα μακριά από βρωμιά, γρασίδι και φυτά για να αποφύγετε να πιτσιλίσετε λάσπη πάνω τους όταν τα καθαρίζετε. Σύρετε τα έπιπλα προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τη χαλαρή σκόνη και τη βρωμιά. Βάλτε μια σταγόνα σαπουνιού πιάτων σε ένα σφουγγάρι και σκουπίστε τα έπιπλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένετε συχνά το σφουγγάρι, προσθέτοντας περισσότερο σαπούνι πιάτων όταν χρειάζεται.

Εάν τα έπιπλα είναι ιδιαίτερα βρώμικα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για τρίψιμο για να φτάσετε στις δυσπρόσιτες περιοχές των επίπλων. Ξεπλύνετε το σαπούνι και τυχόντα υπολείμματα από τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο.

Αν παρατηρήσετε περιοχές που έχουν σκουριάσει ή λερωθεί λόγω υπερβολικής έκθεσης στις καιρικές συνθήκες, τρίψτε τις περιοχές με γυαλόχαρτο και ξαναβάψτε τα έπιπλα.

πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας από χυτοσίδηρο

Η βαριά, ανθεκτική φύση του χυτοσίδηρου το έχει κάνει αγαπημένο υλικό για έπιπλα βεράντας. Τα έπιπλα βεράντας από χυτοσίδηρο τείνουν να είναι πιο ακριβά από τα έπιπλα αλουμινίου ή πλαστικού, επειδή συχνά διαρκούν πολύ περισσότερο από τα άλλα. Για να αποτρέψετε τη σκουριά και να διατηρήσετε την ανθεκτικότητα των επίπλων σας, χρειάζεται να τα καθαρίζετε σε τακτική βάση, ιδιαίτερα εάν τα έπιπλα εκτίθενται τακτικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασία.

Χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να καθαρίσετε σωστά τα έπιπλα από χυτοσίδηρο και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά υλικά. Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τα έπιπλα βεράντας από χυτοσίδηρο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε για τα επόμενα χρόνια.

υλικά

1/4 φλιτζάνι ήπιο απορρυπαντικό

4 λίτρα χλιαρό νερό

Ρίξτε ήπιο απορρυπαντικό και χλιαρό νερό σε έναν κουβά και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα καθαρισμού για να βρέξετε το σφουγγάρι, ανακινώντας την περίσσεια του νερού. Ξεκινώντας από το πάνω μέρος των επίπλων και κατεβαίνοντας, σκουπίστε ολόκληρη την επιφάνεια του επίπλου. Για να μπείτε στις περίπλοκες λεπτομέρειες και τις σχισμές των επίπλων, χρησιμοποιήστε μια κίνηση πάνω και κάτω όταν σκουπίζετε. Συνεχίστε να βρέχετε το σφουγγάρι όσο χρειάζεται, ανακινώντας το υπερβολικό νερό για να μην στάζει.

Με έναν κουβά με κρύο, καθαρό νερό, χρησιμοποιήστε ένα πολύ βρεγμένο σφουγγάρι για να δουλέψετε από την κορυφή μέχρι το κάτω μέρος των επίπλων, φροντίζοντας να σκουπίσετε όλο το διάλυμα καθαρισμού, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα. Χρησιμοποιώντας μια μαλακή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδια, στεγνώστε τα έπιπλα, φροντίζοντας να μπείτε σε όλες τις ρωγμές και τις σχισμές. Το πλήρες στέγνωμα βοηθά στο να μην σχηματιστεί σκουριά.

Ελέγχετε συχνά τα έπιπλα για να μην κολλήσουν τυχόν σκουριά και καθαρίστε τη σκουριά από το μέταλλο τακτικά χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Δεν είναι πιο εύκολο από το σαπούνι και το νερό πιάτων! Εάν παρατηρήσετε κάποια σκουριά, φροντίστε την γρήγορα για να μην εξαπλωθεί.

πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά έπιπλα βεράντας

Η ανθεκτικότητά και η ευκολία συντήρησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των πλαστικών επίπλων βεράντας. Το χαμηλό κόστος και η ικανότητά του να αντιστέκεται στη σήψη και τη σκουριά το καθιστούν δημοφιλή επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

υλικά

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα ή 3 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων

4 λίτρα νερό

Το μειονέκτημα αυτού του τύπου επίπλων είναι ότι εάν δεν καθαριστούν και δεν συντηρηθούν σωστά, θα μπορούσαν να ξεθωριάσουν και να γίνουν εύθραυστα εάν αφεθούν έξω στη ζέστη. Επομένως ο καθαρισμός των πλαστικών επίπλων είναι σημαντικός εάν θέλετε τα έπιπλά σας να παραμένουν σε καλή κατάσταση.

Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας σας καθαρά, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να τα απολαμβάνετε για χρόνια.

- Διαφήμιση -