12 πράγματα που ήρθε η ώρα να πετάξετε ή να αντικαταστήσετε για χάρη της υγείας σας

Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τον όγκο των πραγμάτων που έχουμε. Για παράδειγμα, μια μελέτη ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ του φόβου για τη λήψη αποφάσεων και της τάσης για συσσώρευση ακαταστασίας. Ωστόσο, ακόμα κι αν είστε από τους τυχερούς που κατέχουν μόνο πράγματα που «πυροδοτούν χαρά», είναι καλό να γνωρίζετε πότε είναι ώρα να αντικαταστήσετε ορισμένα καθημερινά αντικείμενα για χάρη της υγείας σας. Θα σας παρουσιάσω 12 πράγματα που ήρθε η ώρα να πετάξετε ή να αντικαταστήσετε για χάρη της υγείας σας!

- Διαφήμιση -

λάμπες με ψυχρό φως

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση λαμπτήρων φθορισμού προκαλεί προβλήματα στην όραση λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό οδηγεί σε οφθαλμικές παθήσεις, όπως καταρράκτη, πτερυγία και άλλες. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε λαμπτήρες με θερμότερο φως ή φωτισμό πλήρους φάσματος, που μιμείται το φυσικό φως του ήλιου.

θήκη φακών επαφής

Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τις θήκες φακών μετά από 3 μήνες χρήσης για να φοράμε τους φακούς άνετα και με ασφάλεια. Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση και να διατηρείτε τη θήκη καθαρή και στεγνή.

αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Το αντιβακτηριακό σαπούνι περιέχει συχνά τρικλοζάνη, ένα συστατικό που πιστεύεται ότι αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των ορμονών. Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην αυξημένη αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά. Το κανονικό σαπούνι έχει εξίσου καλή απόδοση κατά των βακτηρίων, επομένως συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο αυτό.

lip gloss

Παρόλο που αυτός ο τύπος προϊόντος είναι λιγότερο πιθανό να είναι ένα καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων από τη μάσκαρα ή το υγρό foundation, είναι καλύτερο να μην κρατάτε τα προϊόντα για τα χείλη για περισσότερο από 6-8 μήνες.

πλαστική σανίδα κοπής

Οι πλαστικές σανίδες κοπής καθαρίζονται πιο εύκολα σε σύγκριση με τις ξύλινες, γι’ αυτό και θεωρήθηκαν πιο ασφαλείς. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα επιβλαβή βακτήρια τείνουν να κρύβονται στις αυλακώσεις των πλαστικών σανίδων κοπής. Έτσι, για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τις σανίδες κοπής που έχουν ρωγμές, κοψίματα ή λεκέδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν.

επιβλαβή αποσμητικά χώρου

Πολλά αποσμητικά χώρου περιέχουν πολλές φθαλικές ενώσεις, επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε γενετικές ανωμαλίες, ορμονικές ανωμαλίες, καθώς και αναπαραγωγικά προβλήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτές οι χημικές ουσίες βρέθηκαν σε ορισμένα προϊόντα που στην πραγματικότητα διαφημίζονταν ως «εντελώς φυσικά».

φίλτρα νερού στο ψυγείο

Εάν δεν αλλάξετε το φίλτρο στο ψυγείο σας εγκαίρως, η γεύση του νερού μπορεί να γίνει χειρότερη, το ψυγείο μπορεί να χαλάσει πιο γρήγορα και χειρότερα από όλα, μπορεί να αρχίσετε να αναμιγνύετε επικίνδυνες χημικές ουσίες με το νερό σας. Η μακροζωία ενός φίλτρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, επομένως θα ήταν καλή ιδέα να αναζητήσετε τις οδηγίες για το ψυγείο σας.

φίλτρο ηλεκτρικής σκούπας

Οι ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας, καθώς πιάνουν όχι μόνο τη σκόνη, αλλά και τη γύρη, τη μούχλα και ορισμένα άλλα σωματίδια. Ωστόσο, για να λειτουργεί καλά η ηλεκτρική σκούπα σας, θα πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο τακτικά. Η συχνότητα εξαρτάται από την ηλεκτρική σκούπα που έχετε και πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε, αλλά γενικά, πρέπει να γίνεται κάθε 3-6 μήνες.

βούρτσα μαλλιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλύτερο να αλλάξετε μια βούρτσα μαλλιών μετά από περίπου 6 μήνες χρήσης. Εάν το κάνετε λιγότερο τακτικά, οι τρίχες μπορεί να σπάσουν ή να λυγίσουν, γι’ αυτό μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τη βούρτσα των μαλλιών σας: μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες ή ακόμα πιο συχνά εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα μαλλιών. Διαφορετικά, η συσσώρευση από προϊόντα μαλλιών, σκόνη και άλλα σωματίδια μπορεί να μεταφερθεί στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής.

πλαστικά τάπερ

Τα πλαστικά τάπερ κατασκευάζονται μερικές φορές από επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούν να εισέλθουν στο φαγητό σας, ακόμη περισσότερο εάν βάλετε το τάπερ σε φούρνο μικροκυμάτων. Η κατανάλωση αυτών των χημικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολικές διαταραχές, μειωμένη γονιμότητα κ.λπ. Επομένως, είναι μάλλον καιρός να απαλλαγείτε από τα πλαστικά τάπερ και να επιλέξετε τα γυάλινα.

φίλτρα ντουζιέρας

Τα φίλτρα ντους είναι εξαιρετικά για τη μείωση της ποσότητας βαρέων μετάλλων, χλωρίου και σκληρών ιζημάτων στο νερό που χρησιμοποιείτε, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους από εμάς έχουν ευαίσθητο δέρμα. Φυσικά, για να λειτουργήσουν σωστά, πρέπει να τα αντικαθιστούμε τακτικά. Η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο νερό χρησιμοποιείτε. Συνήθως, συνιστάται να το κάνετε αυτό μία φορά κάθε 6 μήνες .

στρώματα

Η ποιότητα ενός στρώματος επηρεάζει τον ύπνο σας. Και επιπλέον αυτού, μπορεί να συσσωρεύσει σκόνη και αλλεργιογόνα, γεγονός που οδηγεί σε επιδείνωση των συμπτωμάτων για άτομα με άσθμα, αλλεργίες και πολλά άλλα. Η μακροζωία του εξαρτάται κυρίως από τα υλικά του. Για παράδειγμα, ένα στρώμα με εσωτερικό ελατήριο μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια και ένα στρώμα αφρού, 10 έως 15 χρόνια.

- Διαφήμιση -