7 πράγματα στο σπίτι που μπορείτε να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα

Μία από τις δύσκολες και συνάμα βαρετές δουλειές στο σπίτι μας είναι το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Οι σκούπες ρομπότ που έχουν βγει ασφαλώς και αποτελούν σωτηρία για την κάθε νοικοκυρά που τη χρησιμοποιεί αλλά δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάπου κάπου να χρησιμοποιούμε και την σκούπα χειρός για πιο βαριές δουλειές! Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σας σκούπα μόνο για να καθαρίσετε τα δάπεδά σας, χάνετε όλα τα σπουδαία πράγματα που μπορεί να κάνει για εσάς. Η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι μόνο για το πάτωμα. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα στο σπίτι που πρέπει να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα αλλά δεν το γνωρίζετε!

- Διαφήμιση -

το στρώμα σας

Πώς καθαρίζετε το στρώμα σας; Προφανώς και δεν μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο των ρούχων…ούτε είναι το πιο εύκολο πράγμα για να καθαρίσετε στο σπίτι σας! Την επόμενη φορά που θα αλλάξετε τα σεντόνια σας, κάντε ένα καλό σκούπισμα στο στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε τη βρωμιά την σκόνη και τις τρίχες!

τον ανεμιστήρα οροφής

Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που καθαρίσατε τον ανεμιστήρα οροφής σας, είναι ίσως το πιο βρώμικο μέρος στο σπίτι σας. Ενώ μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα θα κάνει ικανοποιητική δουλειά, ο καθαρισμός του επάνω μέρους του ανεμιστήρα οροφής με εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας είναι και πιο εύκολος και πολύ λιγότερο επισφαλής. Το επάνω μέρος του ανεμιστήρα άλλωστε μαζεύει σκόνη που μπορεί να μην έχετε καθαρίσει ποτέ. Με την σκούπα θα φτάσετε σε απρόσιτα σημεία και θα τα καθαρίσετε μια και καλή.

πάνω από τα ντουλάπια

Αυτό είναι ένα άλλο παραμελημένο σημείο μέσα στο σπίτι και στο οποίο η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Μην ξεγελιέστε όταν δείτε όλη τη σκόνη και τη βρωμιά εκεί πάνω, γιατί όλα αυτά σύντομα θα είναι ιστορία.

κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι η αλήθεια πως αποτελούν ένα συχνό και μεγάλο πρόβλημα στο καθάρισμα τους. Άντε να τις κατεβάσεις, να τις πλένεις, να τις σιδερώσεις και να τις ξανακρεμάσεις! Πόσο συχνά μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία; Μπορείτε λοιπόν να τις καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα…Με ένα εργαλείο ταπετσαρίας θα τις κάνει να φαίνονται πιο φωτεινές και φρέσκες, χωρίς να αναγκαστείτε να τις ξεκρεμάσετε!

πλακάκια

Όλα τα πατώματα χρειάζονται σκούπισμα από την σκόνη και τις βρωμιές. Επειδή πολλές φορές ειδικά τα λευκά πατώματα, δεν φαίνεται ότι είναι βρώμικα, θα πρέπει να σκουπίζουμε καλά τα πλακάκια ώστε να καθαρίζουν αποτελεσματικά!

ράφια

Είναι γεγονός ότι κάθε είδους ανοιχτά ράφια μαζεύουν σκόνη. Και ενώ το παραδοσιακό ξεσκόνισμα μπορεί να είναι χρονοβόρο (και τείνει να σπρώχνει τη σκόνη γύρω από το δωμάτιο), ο καθαρισμός με ένα εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός.

κάτω από τα έπιπλα

Ποια νοικοκυρά θέλει να σκύβει στο έδαφος, σκουπίζοντας σχολαστικά τη σκόνη κάτω από τα έπιπλα με μια σκούπα χειρός; Καμία, προφανώς. Άλλωστε πολλές φορές ξεχνάμε να καθαρίσουμε κάτω από τα έπιπλα! Σας εγγυώμαι όμως ότι αν κοιτάξετε κάτω από τα έπιπλά σας, θα βρείτε πολλή σκόνη. Μετακινήστε τα πράγματα σας, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο!

- Διαφήμιση -