10 κόλπα για να μυρίζει υπέροχα το μπάνιο σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό χώρου

Το να διατηρούμε τα σπίτια μας πεντακάθαρα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Απαιτεί συνεχή προσπάθεια και μόλις νομίζουμε ότι τελειώσαμε, εμφανίζεται κάποιο περίεργο σημείο ή άσχημη μυρωδιά και φτου και από την αρχή!  Και το μπάνιο είναι συνήθως ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να καθαρίσει, ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το πιο εύκολο, αν χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες μεθόδους. Βέβαια ο καθαρισμός του μπάνιου πολλές φορές δεν αρκεί, γιατί υπάρχουν άσχημες μυρωδιές που θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε…Θα σας παρουσιάσω 10 κόλπα για να μυρίζει υπέροχα το μπάνιο σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό χώρου!

- Διαφήμιση -

Κρατήστε τις πετσέτες στεγνές

Η αποθήκευση των πετσετών όταν είναι ακόμα υγρές είναι κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αλλά αν το κάνετε στο μπάνιο, είναι ακόμη πιο προβληματικό, καθώς είναι ένα πολύ υγρό δωμάτιο. Συνιστάται να στεγνώνετε τις πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε ξανά στο μπάνιο όταν είναι στεγνές, αν και το ιδανικό είναι να τις κρατήσετε κάπου ακόμη πιο στεγνά! Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένετε συχνά και να τις κρεμάτε αντί να τις διπλώνετε όταν τις αποθηκεύετε.

Εκμεταλλευτείτε την όξινη δύναμη του λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μας όσον αφορά τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών. Εκτός του ότι αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα και εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές, είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος που πρέπει να χρησιμοποιείτε το λεμόνι είναι να το τρίβετε σε όλο το μπάνιο σας αφού καθαρίσετε τα πράγματα με το καθημερινό σας οικιακό απορρυπαντικό. Έτσι, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες και θα ολοκληρώσει τη δουλειά.

Αρωματίζουμε με αιθέρια έλαια

Τα αρωματικά έλαια είναι υπέροχοι σύμμαχοι όταν πρόκειται να αρωματίσετε το σπίτι σας και να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές. Σαφώς, αυτά ισχύουν και για το μπάνιο σας. Το κλειδί για τη χρήση αρωματικών ελαίων στο μπάνιο είναι να μουσκέψετε ένα βαμβάκι με baby oil —ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας— και να το τοποθετήσετε σε σημεία γύρω από το μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μέσα στο καλάθι σκουπιδιών πριν του βάλετε σακούλα, ώστε κάθε φορά που το ανοίγετε, όλο το δωμάτιο να γεμίζει με ένα ωραίο άρωμα. Μια άλλη καλή θέση είναι το ρολό χαρτιού υγείας ή η κούπα ή το ποτήρι μέσα στο οποίο κρατάτε την οδοντόβουρτσά σας.

Αναμείξτε νερό και μαλακτικό

Εδώ είναι ένα άλλο καλό hack για να διασφαλίσετε ότι οι πετσέτες σας θα μυρίζουν πάντα όμορφα, ειδικά αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (όπως πετσέτες χεριών). Δεδομένου ότι αυτές οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε άσχημες μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα σας, μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα νερού και μαλακτικού πάνω τους. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως DIY αποσμητικό δωματίου.

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα

Ένα άλλο προϊόν οικιακού καθαρισμού στο οποίο μπορούμε πάντα να βασιστούμε είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ευρέως γνωστή για την απαλλαγή ακόμη και από τις πιο άσχημες και σκληρές μυρωδιές. Ιδανικά, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε στη ρουτίνα καθαρισμού σας συνδυάζοντάς τη με βραστό νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα που προκύπτει αδειάζοντάς το σε επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το να καθίσει για λίγο πριν το αφαιρέσετε. Εάν θέλετε πραγματικά να κρατήσει αρκετά η όμορφη μυρωδιά μπορείτε να τη συνδυάσετε με λεμόνι!

Φτιάξτε άρωμα για το βουρτσάκι της τουαλέτας

Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, το βουρτσάκι της τουαλέτας δεν είναι καταδικασμένο πάντα να μυρίζει άσχημα! Αντίθετα, μπορεί πραγματικά να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει ευχάριστα. Στην πραγματικότητα, ένα από τα άκρως αποτελεσματικά hacks που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι να αρωματίζουν τις βούρτσες της τουαλέτας τους. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του μπάνιου σας, συνίσταται να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στη βούρτσα, ώστε να εξατμιστεί, σιγά σιγά, αφήνοντας παράλληλα ένα ευχάριστο άρωμα.

Τοποθετήστε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε τα αρώματα του μπάνιου είναι η επιλογή του σαπουνιού που χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι χωρίς άρωμα ή έναν συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το άρωμα που αναδίδουν θα επηρεάσει τη μυρωδιά του δωματίου γενικότερα. Αν αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι ένας χώρος με ευχάριστο άρωμα, επιλέξτε αρωματικά σαπούνια, ειδικά αν πρόκειται να εκτεθούν, όπως στον νιπτήρα, για παράδειγμα.

Προσθέστε απορρυπαντικό στο καζανάκι της τουαλέτας

Εκτός από όλα τα διαθέσιμα προϊόντα για να κάνουν το νερό να τρέχει μέσα από την τουαλέτα πιο φρέσκο, υπάρχει επίσης ένα μικρό tip που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε πιο αρωματικό. Απλώς προσθέστε λίγο απορρυπαντικό (που έχει ένα ευχάριστο άρωμα, φυσικά) στο νερό που θα απελευθερωθεί μόλις πιέσετε τη λαβή προς τα κάτω για να ξεπλυθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα απελευθερώσει ένα ευχάριστο και ζωντανό άρωμα που θα παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φτιάξτε σπιτικά αποσμητικά χώρου

Εδώ και αρκετό καιρό, η κατασκευή σπιτικών αποσμητικά χώρου έχει γίνει ένα είδος τάσης που πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να υιοθετήσουν, κυρίως λόγω του πόσο πρακτική και φθηνή είναι η όλη ιδέα σε σύγκριση με την αγορά παραδοσιακών προϊόντων. Η κατασκευή ενός σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, ξυλάκια, νερό, οινόπνευμα και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα ποιο λάδι σας αρέσει περισσότερο, έχουμε φτιάξει μια σύντομη λίστα με τα πιο δημοφιλή λάδια που χρησιμοποιούν συνήθως οι άνθρωποι για να προσθέσουν ένα άρωμα στα σπίτια τους.

Λεβάντα
Δέντρο τσαγιού
Ευκάλυπτο
Μέντα
Γλυκό πορτοκάλι
Λεμονόχορτο

Αερίζετε το μπάνιο σε καθημερινή βάση

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το απλούστερο και πιο υγιεινό hack από όλα είναι το πιο προφανές: αφήστε τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα από το μπάνιο. Ο αερισμός του δωματίου θα επιτρέψει σε τυχούσες άσχημες μυρωδιές να βγουν έξω. Συνίσταται να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Όχι μόνο θα εισπνέετε καλύτερο αέρα, αλλά και τυχόντες ιοί ή βακτήρια που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία φορά που αερίσατε το μέρος θα εξαφανιστούν.

- Διαφήμιση -