5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πλένετε πουπουλένια μπουφάν

Τα πιο αγαπημένα μας ρούχα τον Χειμώνα είναι σίγουρα τα μπουφάν! Αυτά είναι που μας προστατεύουν από το κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως και κάθε ρούχο έτσι και τα μπουφάν, θα πρέπει να τα φροντίζουμε με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή διάρκεια. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν κάνουμε με τον σωστό τρόπο στο πλύσιμο του μπουφάν μας. Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πλένετε πουπουλένια μπουφάν!

- Διαφήμιση -

από τι είναι φτιαγμένα τα πουπουλένια μπουφάν

Αν και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να φαίνεται προφανής, δεν είναι. Αυτού του είδους τα μπουφάν είναι γεμισμένα, σε ορισμένες περιπτώσεις, με φυσικά φτερά που μπορεί να είναι πάπιας ή χήνας. Άλλα έχουν γέμιση που προσομοιώνει φυσικά φτερά, αλλά είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες, όπως ο πολυεστέρας. Ανάλογα με τη γέμιση, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να πλυθούν. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φροντίζονται για να αποφευχθεί η συσσώρευση και η παραμόρφωση. Μια καλή αρχή είναι να ελέγξετε τις οδηγίες πλυσίματος στην ετικέτα του ρούχου σας. Η φροντίδα του το βοηθά να αποδώσει βέλτιστα σε κρύο καιρό, βοηθώντας σας να ζεσταθείτε.

μην πλένετε τα μπουφάν χωρίς να ελέγξετε την ετικέτα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα μπουφάν είναι να τα βάζουμε στο πλυντήριο χωρίς να τα ελέγξουμε πρώτα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα στις τσέπες, να κλείσετε όλα τα φερμουάρ και το velcro και τελικά να το γυρίσετε από μέσα προς τα έξω. Είναι καλύτερα να το πλύνετε με το εσωτερικό στραμμένο προς τα έξω. Ένα από τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πλένετε το πουπουλένιο μπουφάν σας είναι να μην ελέγχετε τις τσέπες και να το πλένετε χωρίς να κλείνετε τα φερμουάρ.

μην ανακατεύετε το μπουφάν με άλλα ρούχα

Όπως αναφέραμε, τα πουπουλένια μπουφάν φτιάχνονται με ιδιαίτερο τρόπο και το γέμισμά τους θέλει συγκεκριμένη φροντίδα. Η ανάμειξή του με άλλα ρούχα είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφύγετε γιατί, όταν το πλένετε στο πλυντήριο ρούχων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ευαίσθητο κύκλο, ο οποίος μπορεί να μην λειτουργεί καλά για τα άλλα ρούχα. Αυτό ισχύει ακόμη και για όλα τα ρούχα σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε ανάλογα με το υλικό τους και να τα πλύνετε σε συγκεκριμένο κύκλο για το καθένα.

ρύθμιση λάθος κύκλου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται όταν πλένετε τα μπουφάν είναι να τα πλένετε σε λάθος κύκλο. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε τον μακρύ και ευαίσθητο κύκλο, καθώς είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε αυτά τα αντικείμενα πολύ καλά. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού με κάθε κόστος.

μην προσθέτετε μαλακτικό στο πλύσιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μαλακτικό για να πλύνουν τα ρούχα τους, αλλά στην περίπτωση των πουπουλένιων μπουφάν, αυτό είναι μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η ουσία που προτιμάτε είναι ένα απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα και αυτό γιατί το μαλακτικό καταστρέφει τα φτερά της γέμισης του μπουφάν.

το παρακάνετε με το στύψιμο και τα στεγνώνετε λάθος

Το τελευταίο από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά το πλύσιμο των μπουφάν είναι το να το παρακάνετε με το γύρισμα. Το μέγιστο που θα πρέπει να προγραμματιστεί είναι ένας κύκλος 400 περιστροφών – δηλαδή η πιο ήπια. Αυτό διασφαλίζει ότι η γέμιση δεν θα σβολιάσει. Ωστόσο, δεν είναι επίσης καλή ιδέα να το στεγνώσετε απευθείας στο στεγνωτήριο. Αποφύγετε να καταστρέψετε το μπουφάν σας με ένα απλό κόλπο: τοποθετήστε δύο έως τρεις μπάλες του τένις μέσα στο στεγνωτήριο. Αυτό θα κάνει τα φτερά να κινούνται και θα τα διανέμουν σε όλο το ρούχο, αποφεύγοντας συσσωρεύσεις υλικού. Επιπλέον, αποφύγετε να το πατήσετε για να το αποθηκεύσετε. Είναι καλύτερα να το κρεμάσετε από ένα γάντζο ή να το διπλώσετε απαλά για να μην χάσει το σχήμα του.

συμβουλές για το πλύσιμο των μπουφάν στο χέρι

Τώρα που καταλαβαίνετε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πλένετε τα μπουφάν σας, θέλουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πλένετε στο χέρι:

Χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό. Γεμίστε τη μπανιέρα ή μια μεγάλη λεκάνη για να είστε πιο άνετα όταν πλένετε το μπουφάν.

Προτιμήστε τη χρήση απορρυπαντικού για ευαίσθητα ρούχα. Είναι καλύτερα να είναι υγρό, κάτι που θα διευκολύνει την αφαίρεσή του.

Μην ασκείτε υπερβολική δύναμη όταν τρίβετε τους λεκέδες στο μπουφάν. Κάντε συνεχείς αλλά απαλές κινήσεις.

Ξεπλύνετε καλά και ξανά το σαπούνι με κρύο νερό.

Στύψτε το μπουφάν με απαλή συμπίεση. Μην στρίβετε το ρούχο.

Μην το αποθηκεύσετε αμέσως. Πάρτε το μπουφάν σας στα χέρια σας και τοποθετήστε το σε ένα επίπεδο σημείο, όπως μια σιδερώστρα.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και αναποδογυρίστε το μερικές φορές.

Αποφύγετε τα λάθη που αναφέραμε όταν πρόκειται για το πλύσιμο των μπουφάν και ακολουθήστε τις συστάσεις που υπάρχουν στην ετικέτα περιποίησης του μπουφάν σας. Εάν το κάνετε, θα διαπιστώσετε ότι το να διατηρείτε αυτά τα ρούχα καθαρά δεν ήταν ποτέ ευκολότερο.

- Διαφήμιση -