Τα 6 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας

Το να λούζετε και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας είναι μία καθημερινή διαδικασία η οποία γίνεται ρουτίνα! Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνουμε πολλές από εμάς που μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία των μαλλιών μας. Ίσως η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας να είναι μια απλή διαδικασία πλύσης με σαμπουάν κάθε τόσο. Ή ίσως νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά τα μαλλιά σας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αποδεικνύεται ότι ορισμένα λάθη περιποίησης μαλλιών που μπορεί να κάνετε εν αγνοία σας μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα σε εσάς και τα μαλλιά των ονείρων σας. Ας δούμε τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας!

- Διαφήμιση -

Πλένετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο

Το να λούζετε τα μαλλιά σας ενώ στέκεστε μπροστά στο ντους μπορεί να είναι βολικό, αλλά το να τα πλένετε ανάποδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει περισσότερα οφέλη. Αν έχετε μακριά μαλλιά, το λούσιμο ανάποδα σας διευκολύνει να εφαρμόσετε προϊόντα καθαρισμού στα κρυμμένα στρώματα των μαλλιών σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής, το ξέπλυμα των μαλλιών σας ανάποδα μπορεί να σας βοηθήσει, καθώς εμποδίζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και το λάδι από τα μαλλιά σας να εισχωρήσουν στο λαιμό και την πλάτη σας και να ερεθίσουν το δέρμα σας!

Χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν μόνο σε βρώμικα μαλλιά

Η χρήση ξηρού σαμπουάν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας όταν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, ψεκάζοντας λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες μπορεί να τους δώσει μια άμεση ώθηση και να τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα. Αλλά μην το παρακάνετε γιατί η πολύ συχνή χρήση ξηρού σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής σας και να προκαλέσει φαγούρα.

Χρησιμοποιείτε μαλακτικό μαλλιών για πάρα πολύ ώρα

Η χρήση μαλακτικού μαλλιών είναι μία ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα των μαλλιών και κάνει τις τρίχες μας πιο λείες και ευκολότερες στο ξεμπέρδεμα. Αλλά όταν πρόκειται να το αφήσετε στα μαλλιά σας δεν πρέπει να το παρακάνετε. Η εφαρμογή μαλακτικού μαλλιών για πολύ καιρό μπορεί να βαρύνει τις τρίχες σας σας και να τις κάνει να φαίνονται λιπαρές. Το να αφήσετε το conditioner στα μαλλιά σας για όχι περισσότερο από 3 λεπτά είναι αρκετό για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του.

Κολλάς στο ίδιο σαμπουάν

Όταν τελικά βρείτε το σαμπουάν που κάνει θαύματα στα μαλλιά σας, είναι δελεαστικό να το χρησιμοποιείτε συνεχώς. Αλλά τα μαλλιά σας στην πραγματικότητα συνηθίζουν τα ίδια προϊόντα με την πάροδο του χρόνου και τελικά, απλά σταματούν να λειτουργούν. Αντί να εφοδιάζεστε με σαμπουάν που συνηθίζει να κάνει τα μαλλιά σας υπέροχα, επενδύστε σε 2 ή 3 διαφορετικά σαμπουάν και μαλακτικά και αλλάξτε τα ανάλογα με τον καιρό, την ποιότητα του νερού και την αίσθηση των μαλλιών σας.

Κάνεις τα μαλλιά σου κότσο όταν είναι βρεγμένα

Μόλις βγήκατε από το ντους, τα μαλλιά σας είναι μούσκεμα και το να τα βάλετε σε μια αλογοουρά ή έναν κότσο μοιάζει με έναν βολικό τρόπο για να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας. Αλλά αυτή η φαινομενικά αβλαβής συνήθεια μπορεί πραγματικά να βλάψει τις τρίχες σας και να τις κάνει να σπάσουν. Επειδή τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να τα αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε σπάσιμο.

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε

Όλοι γνωρίζουμε την ενοχλητική αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών με κόμπους που είναι δύσκολο να ξεμπερδέψουμε. Αλλά αντί να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, περάστε τα με μια βούρτσα πριν πηδήξετε στο ντους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τους κόμπους και να διατηρήσετε τις τρίχες σας χωρίς μπερδέματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

- Διαφήμιση -