7 χρήσιμες συμβουλές για τον τέλειο καθαρισμό του νεροχύτη της κουζίνας

Το να έχετε μια πεντακάθαρη κουζίνα είναι αυτό που θέλει και χρειάζεται κάθε γυναίκα, αλλά το να διατηρείτε αυτό το μέρος τακτοποιημένο και χωρίς βρωμιά είναι δύσκολο και απαιτεί προσπάθεια και χρόνο! Το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι η μόνη διαδικασία που πρέπει να κάνετε. Πρέπει να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα για να έχετε υψηλού επιπέδου υγιεινή σε αυτόν τον τομέα! Ένα από τα σημεία που πρέπει να καθαρίζετε συνεχώς στην κουζίνα σας είναι ο νεροχύτης! Αυτή είναι μια επιφάνεια που μπορεί εύκολα να λερωθεί αν δεν την καθαρίζετε τακτικά! Όμως, πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες και συμβουλές για να διατηρήσετε αυτή την περιοχή τακτοποιημένη και χωρίς βακτήρια! Θα σας παρουσιάσω 7 χρήσιμες συμβουλές για τον τέλειο καθαρισμό του νεροχύτη της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

πλένετε πάντα τα πιάτα σας στην ώρα τους

Μην αφήνετε ποτέ την ακαταστασία στον νεροχύτη σας και καθαρίζετε τον πάντα στην ώρα του, γιατί αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα βρώμικα πιάτα χωρίς πολλή προσπάθεια! Είναι πιο εύκολο να πλένετε τα πιάτα αν ξεκινήσετε αμέσως αφού τα βάλετε στον νεροχύτη, παρά αργότερα!

αφαιρέστε τυχόντα στερεά υπολείμματα

Αφαιρέστε όλα τα στερεά υπολείμματα από τους νεροχύτες της κουζίνας σας, όπως φλούδες λαχανικών ή υπολείμματα φαγητού και μην τα αφήνετε ποτέ στον νεροχύτη για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί η κουζίνα σας θα αρχίσει να μυρίζει σαν σκουπίδια!

ξεπλύνετε ολόκληρο τον νεροχύτη με ζεστό νερό

Ξεπλύνετε ολόκληρο τον νεροχύτη με ζεστό νερό μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων γιατί μόνο έτσι θα καταστρέψετε όλα τα βακτήρια που ζουν εκεί!

χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις σφιχτές περιοχές γύρω από τη βρύση

Οι σφιχτές περιοχές γύρω από τη βρύση και τις άκρες απόρριψης σκουπιδιών μπορεί να είναι δύσκολες στον καθαρισμό. Όλα όμως θα γίνουν πιο εύκολα αν χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα γιατί αυτό είναι το πιο βρώμικο μέρος ενός νεροχύτη!

μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το εξωτερικό του νεροχύτη

Το εξωτερικό του νεροχύτη είναι εξίσου βρώμικο όπως το εσωτερικό, οπότε μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε προσεκτικά. Πολλά βακτήρια ζουν σε αυτή την επιφάνεια και είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε κανένα από αυτά να έρχεται σε επαφή με καθαρά πιάτα και ποτήρια!

καθαρίζετε τον νεροχύτη σας σε βάθος μία φορά την εβδομάδα

Καθώς γνωρίζουμε ότι ο νεροχύτης είναι μια περιοχή που μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί χάος, θα πρέπει να την φροντίζετε και να την διατηρείτε καθαρή όλη την ώρα. Η καλύτερη επιλογή είναι να τον καθαρίζετε τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα εις βάθος για ιδανική συντήρηση!

γυαλίστε τον νεροχύτη

Μετά τη διαδικασία καθαρισμού, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι και γυαλίστε προσεκτικά κάθε μέρος του νεροχύτη. Το αποτέλεσμα που θέλετε και χρειάζεστε είναι μια άψογη και γυαλιστερή επιφάνεια νεροχύτη!

- Διαφήμιση -