5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στα πλαστικά τάπερ χωρίς χημικά

Ακόμα κι αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε γυάλινα δοχεία για την προετοιμασία του γεύματος και τα υπολείμματα του, το πιθανότερο είναι ότι εξακολουθείτε να έχετε ένα μικρό απόθεμα πλαστικών τάπερ στην κουζίνα σας. Και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχετε ξοδέψει πραγματικό χρόνο να αναρωτιέστε πώς να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από το πλαστικό. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα τρίψετε, έρχεται ένα σημείο που όλα τα πλαστικά δοχεία αρχίζουν να μυρίζουν λίγο. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στα πλαστικά τάπερ χωρίς χημικά!

- Διαφήμιση -

Σημείωση: Ξεκινάτε πάντα δίνοντας στο δοχείο σας ένα καλό τρίψιμο με σαπούνι και ζεστό νερό. Στη συνέχεια, δοκιμάστε μία από αυτές τις μεθόδους για να απαλλαγείτε από τις παρατεταμένες οσμές.

εφημερίδα

Τσαλακώστε λίγη εφημερίδα και γεμίστε τη στο τάπερ. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το για μια νύχτα ή περισσότερο.

κάρβουνο

Τοποθετήστε ένα κομμάτι κάρβουνο στο τάπερ. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το όλο να καθίσει μέχρι να απορροφηθεί η μυρωδιά.

μαγειρική σόδα

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και προσθέστε λίγο νερό για να γίνει μια πάστα. Τρίψτε την πάστα σε όλο το εσωτερικό του δοχείου. Αφήστε το να καθίσει για μια ή δύο μέρες και ξεπλύνετε. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

λεμόνι

Ξεπλύνετε το τάπερ με χυμό λεμονιού ή τρίψτε ένα κομμένο λεμόνι σε όλη την εσωτερική επιφάνεια.

κατακάθι καφέ

Τοποθετήστε το χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ (υγρό ή στεγνό) στο τάπερ και αφήστε το όλο να καθίσει μέχρι να φύγει η μυρωδιά.

- Διαφήμιση -