11 έξυπνες χρήσεις για ένα πιστολάκι μαλλιών εκτός από τα μαλλιά που θα σας εντυπωσιάσουν

Βάζω στοίχημα ότι δεν ξέρατε ότι έχετε ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο στο σπίτι σας, το οποίο το χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά αλλά δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα, από το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας! Αυτό το απαραίτητο εργαλείο δεν είναι άλλον από το πιστολάκι των μαλλιών σας! Με αυτό μπορείτε να κάνουμε πολλά πράγματα, από το ξεσκόνισμα μεχρι το ξεπάγωμα σωλήνων. Θα σας παρουσιάσω 11 έξυπνες χρήσεις για ένα πιστολάκι μαλλιών εκτός από τα μαλλιά που θα σας εντυπωσιάσουν!

- Διαφήμιση -

ξεσκονίστε δύσκολα σημεία

Κάθε ράφι με πολλά διακοσμητικά είναι σημείο όπου μαζεύεται πολλή σκόνη, η οποία δύσκολα μπορεί να καθαριστεί. Η αφαίρεση όλων των μπιχλιμπιδιών, το ξεσκόνισμα κάθε κομματιού, το σκούπισμα του ραφιού και, στη συνέχεια, η επανατοποθέτηση είναι πολλή δουλειά. Δεν είναι περίεργο άλλωστε που δεν ξεσκονίζουμε συχνά τέτοια σημεία! Ξεκινώντας από χαμηλή ρύθμιση, χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να φυσήξετε τη σκόνη από τα ράφια, τα αμπαζούρ και άλλα αντικείμενα που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Περάστε μια ηλεκτρική σκούπα πάνω από το πάτωμα όταν τελειώσετε και η σκόνη θα αποτελέσει παρελθόν.

αφαιρέστε μια φωτογραφία από ένα άλμπουμ

Όταν βγάζετε τα παλιά άλμπουμ μην αποθαρρύνεστε αν μερικές φωτογραφίες έχουν κολλήσει στις σελίδες. Ζεστάνετε τις σελίδες με αέρα από το πιστολάκι των μαλλιών για να χαλαρώσετε γρήγορα τις φωτογραφίες χωρίς να φοβάστε ότι θα τις καταστρέψετε.

απόψυξη κατεψυγμένων σωλήνων

Οι παγωμένοι σωλήνες το Χειμώνα σημαίνουν ότι δεν υπάρχει νερό, και αν μείνουν παγωμένοι για αρκετό χρονικό διάστημα, μπορεί να σκάσουν. Μερικά σπίτια έχουν σχεδιαστεί με υδραυλικές εγκαταστάσεις πολύ κοντά ή στην πραγματικότητα μέσα σε έναν εξωτερικό τοίχο που δεν έχει την κατάλληλη μόνωση. Εστιάστε τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι μαλλιών στον τοίχο ή απευθείας στους σωλήνες για να βοηθήσετε να λειτουργήσει ξανά.

αφαιρέστε το κερί από το ξύλο

Τα κεριά προσθέτουν μια διακοσμητική πινελιά σε κάθε δωμάτιο, αλλά τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους είναι πολύ λιγότερο ελκυστικά. Η θερμότητα από το πιστολάκι μαλλιών θα χαλαρώσει και θα λιώσει ελαφρώς το κερί που έχει κολλήσει στα έπιπλα, επιτρέποντάς σας να το καθαρίσετε εύκολα από τις επιφάνειές σας.

αφαιρέστε αυτοκόλλητα και ετικέτες

Αχ, αυτές οι τρομερές τιμές και οι ετικέτες! Το έχετε ξαναδεί: Παίρνετε ένα νέο σετ ποτηριών κρασιού και καταλήγετε να ξοδεύετε 20 λεπτά μαζεύοντας τις κολλώδεις τιμές. Χτυπήστε το αυτοκόλλητο με μια έκρηξη ζεστού αέρα από το πιστολάκι για τα μαλλιά και θα ανακουφιστείτε βλέποντας πόσο εύκολα ξεκολλάει.

αφαιρέστε τα σημάδια από κηρομπογιά στους τοίχους

Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να χρωματίσουν έξω από τις γραμμές σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξετε με κηρομπογιά στους τοίχους σας. Χτυπήστε τα σημάδια από κηρομπογιά με το πιστολάκι των μαλλιών μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν και μετά τρίψτε απαλά με ένα πανί και λίγο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις για να τα αφαιρέσετε.

ξεπαγώστε το φαγητό σας

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε σκεφτεί το δείπνο σας από νωρίς ή έχετε ξεχάσει να ξεπαγώσετε τα λαχανικά σας. Βγάλτε τα κατεψυγμένα σας τρόφιμα και χτυπήστε τα με ζεστό αέρα από το πιστολάκι των μαλλιών για να επιταχύνετε τη διαδικασία απόψυξης.

τεντώστε τα μικρά παπούτσια

Μην παραλείψετε να φορέσετε τα τέλεια παπούτσια γιατί είναι λίγο στενά. Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές μάλλινες κάλτσες με τα παπούτσια και βάλτε ζεστό αέρα από το πιστολάκι στα στενά σημεία για λίγα λεπτά.

καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας

Τα πληκτρολόγια είναι μια ξεχασμένη πηγή σκόνης και βρωμιάς και συχνά είναι δύσκολο να καθαριστούν σχολαστικά. Βάλτε το πιστολάκι μαλλιών σας ψηλά στη δροσερή ρύθμιση και περάστε με αυτό τα πλήκτρα. Θα εκπλαγείτε από ό,τι έρχεται να ξεσπάσει.

αφαιρέστε τις ζάρες από τα ρούχα

Ξεχάστε το σίδερο! Εάν ετοιμάζεστε για τη δουλειά και παρατηρήσετε ότι το πουκάμισο που φοράτε είναι ζαρωμένο, ραντίστε το ελαφρά με νερό και περάστε το πιστολάκι από πάνω του σε δυνατή φωτιά για να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτές τις ενοχλητικές πτυχές.

- Διαφήμιση -