7 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με υγρό σαπούνι πιάτων

Το υγρό σαπούνι πιάτων δεν προορίζεται να καθαρίσει τα πάντα και μερικές φορές ο καθαρισμός αντικειμένων με σαπούνι μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές στα πράγματα που καθαρίζετε με υγρό πιάτων. Θα σας σας παρουσιάσω 7 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με υγρό σαπούνι πιάτων!

- Διαφήμιση -

δερμάτινες επιφάνειες

Το σαπούνι πιάτων αφαιρεί τα φυσικά μαλακτικά από το δέρμα και μπορεί να κάνει τα καλά δερμάτινα παπούτσια, τσάντες, έπιπλα και καθίσματα αυτοκινήτου να σπάσουν εύκολα.

δάπεδα από σκληρό ξύλο

Τα ξύλινα πατώματα στο σπίτι σας προορίζονται να είναι ανθεκτικά, αλλά ο ακατάλληλος καθαρισμός μπορεί να τα χαράξει και να τα καταστρέψει. Μην χρησιμοποιείτε λοιπόν ποτέ σαπούνι πιάτων σε δάπεδα από σκληρό ξύλο.

μετάξι

Δεδομένου ότι το μετάξι βασίζεται σε πρωτεΐνες, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση σκληρών ή ισχυρών απορρυπαντικών κατά τον καθαρισμό και το υγρό πιάτων είναι σίγουρα ένα ισχυρό απορρυπαντικό!

μαντεμένια μαγειρικά σκεύη

Όσο πιο λιπαρά παραμένουν τα μαντεμένια σκεύη, τόσο περισσότερη άσχημη μυρωδιά δίνουν κατά το μαγείρεμα. Για αυτό, πλένετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από χυτοσίδηρο μόνο με νερό χωρίς να χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων.

το αυτοκίνητο

Το χρώμα αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά σκληρό για να αντέχει τις λαδιές, το αλάτι του δρόμου, τα έντομα και άλλες βρωμιές του δρόμου, αλλά δεν προορίζεται να πλυθεί με σαπούνι πιάτων και κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει μόνιμα το φινίρισμα.

πλυντήριο πιάτων ή πλυντήριο ρούχων

Είτε προσπαθείτε να καθαρίσετε τη βρωμιά από το πλυντήριο πιάτων σας είτε σας έχει τελειώσει το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, μην χρησιμοποιείτε ποτέ υγρό πιάτων. Το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο ρούχων σας – μην του βάζετε σαπούνι πιάτων!

καφετιέρες

Το υγρό πιάτων μπορεί να έχει νόημα για τον καθαρισμό της καφετιέρας από τα λιπαρά υπολείμματα καφέ, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν θα ξεπλυθεί ποτέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι αντί για κάποιο άλλο καθαριστικό.

- Διαφήμιση -