12 χρήσιμες συμβουλές για ευκολότερο καθαρισμό της κουζίνας

Με όλη την καθημερινή προετοιμασία του φαγητού, βρώμικα πιάτα, χυμένα λίπη και πιτσιλίσματα, η διατήρηση μιας λαμπερής κουζίνας είναι συχνά αδύνατη. Για να διατηρήσουμε λοιπόν την κουζίνα μας λαμπερή και καθαρή, είναι μία διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο και κόπο. Παρ’ όα αυτά υπάρχουν εύκολες και πρακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά! Θα σας δώσω 12 χρήσιμες συμβουλές για ευκολότερο καθαρισμό της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

ντουλάπια

Διαλύστε μια ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων σε έναν κουβά με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε καθαρίσετε τα ντουλάπια. Αυτός ο τρόπος καθαρίζει τα λίπη ακόμη και από σκούρα ντουλάπια!

νεροχύτης

Βρέξτε τον νεροχύτη σας, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και δημιουργήστε μια πάστα. Στρώστε το νεροχύτη με χαρτοπετσέτες εμποτισμένες με λευκό ξύδι και αφήστε τες να καθίσουν για 20 λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ένα μαλακό πανί, χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα για να μπείτε σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως η αποχέτευση.

βουλωμένη αποχέτευση

Ρίξτε μια κατσαρόλα με βραστό νερό στην αποχέτευση και στην συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το διάλυμα να σχηματίσει φυσαλίδες και ακολουθήστε με τη ρίψη ακόμη περισσότερου βραστού νερού.

πάγκος

Ο πάγκος στην κουζίνα είναι μια μεγάλη επένδυση, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε πώς να τον φροντίζετε. Η χρήση σαπουνιού πιάτων, νερού και υγρού πανιού είναι ένας ασφαλές τρόπος καθαρισμού για όλες τις επιφάνειες. Η χλωρίνη δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται σε μάρμαρο και χαλαζία, καθώς μπορεί να θαμπώσει τη γυαλάδα τους, αλλά οι σκληροί λεκέδες μπορούν να καθαριστούν με αραιωμένο οινόπνευμα και ένα βρεγμένο πανί.

φίλτρο πλυντηρίου πιάτων

Κοιτάξτε κάτω από το κάτω ράφι του πλυντηρίου σας για να το εντοπίσετε. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για να το τρίψετε.

φούρνος

Δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και νερό και εφαρμόστε την στο εσωτερικό του φούρνου. Αφήστε την όλη τη νύχτα. Το πρωί, χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό για να σκουπίσετε τις επιφάνειες. Όταν ο φούρνος είναι καθαρός, εξοικονομήστε χρόνο στο μέλλον χρησιμοποιώντας επένδυση φούρνου από αλουμινόχαρτο.

σχάρες φούρνου

Μουλιάστε τις σχάρες του φούρνου όλη τη νύχτα σε έναν μεγάλο πλαστικό κουβά σε πολύ ζεστό νερό με τέσσερις έως έξι διαλυμένες ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων και μετά καθαρίστε τες. Όσο δελεαστικό κι αν είναι, μην το κάνετε αυτό στην μπανιέρα σας, γιατί μπορεί να χαράξει το σμάλτο.

κάδος σκουπιδιών

Προσθέστε μισό φλιτζάνι χλωρίνη, γεμίστε με ζεστό νερό και αφήστε το διάλυμα να καθίσει για μερικές ώρες—ή όλη τη νύχτα για να απαλλαγείτε από έντονες μυρωδιές. Τρίψτε με μια βούρτσα για να χαλαρώσουν τα κολλημένα φαγητά, ξεπλύνετε και αφήστε τον να στεγνώσει. Για να καταπολεμήσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές μεταξύ των ημερών καθαρισμού, κρατήστε βαμβακερές μπάλες εμποτισμένες με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου κάτω από την επένδυση ή ρίξτε μαγειρική σόδα στη σακούλα.

φούρνος μικροκυμάτων

Βάλτε ένα μπολ γεμάτο με νερό και μερικές κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι μέχρι να βράσει το διάλυμα και να αχνίσει το παράθυρο του φούρνου μικροκυμάτων. Ο ατμός θα μαλακώσει τα σκληρυμένα τρόφιμα και θα τα κάνει πιο εύκολα για να τα καθαρίσετε, ενώ το ξύδι λειτουργεί ως αποσμητικό.

συρτάρια

Αδειάστε και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα εσωτερικά των συρταριών σας! Θα εκπλαγείτε από το πόσα πολλά μπορούν να συσσωρευτούν εκεί μέσα!

μέσα στο ψυγείο

Αφαιρέστε όλα τα ράφια και τα συρτάρια από το ψυγείο, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα ψίχουλα και σκουπίστε τα πάντα —συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού του ψυγείου— με ένα απολυμαντικό διάλυμα ζεστού νερού και χλωρίνης. Βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα εξαρτήματα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα πλύνετε με ζεστό νερό για να μην σπάσουν.

έξω από το ψυγείο

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το επάνω μέρος του ψυγείου και να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα πίσω και γύρω από το καλώδιο. Σκουπίστε επίσης τα χερούλια και τις πόρτες.

- Διαφήμιση -