3 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου από τον πάγο

Ο Χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο πάγος! Ειδικά ο πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα κυρίως το πρωί που βιαζόμαστε να πάμε στη δουλειά μας! Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία ή το χιόνι δημιουργούν ένα στρώμα πάγου που χρειάζεται αρκετή ώρα για να διαλυθεί. Όχι πια! Θα σας δώσω 3 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε το παγωμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας.

- Διαφήμιση -

Το σίγουρο είναι ότι όσοι προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον πάγο με μία ξύστρα δεν πρέπει να το κάνετε! Αυτό γιατί το γυαλί μπορεί να γρατζουνιστεί. Ούτε όμως και το ξύσιμο του πάγου απευθείας είναι η μόνη λύση…για να δούμε τι έχουμε να σας προτείνουμε!

Μπορείτε να ξεπαγώσετε τα παράθυρά σας με οποιοδήποτε από αυτά τα γρήγορα και εύκολα κόλπα!

οινόπνευμα και σαπούνι πιάτων

Ρίξτε το οινόπνευμα σε ένα καθαρό στεγνό μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε στον ψεκαστήρα λίγες σταγόνες σαπούνι πιάτων. Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε λίγο ώστε να ανακατευτούν. Ψεκάστε το μείγμα απευθείας στο παγωμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Δεν χρειάζεται να περιμένετε παραπάνω από 1 με 2 λεπτά και τα παράθυρά σας θα έχουν καθαρίσει.

οινόπνευμα και νερό

Αναμειγνύετε νερό με δύο κουταλιές οινόπνευμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και έχετε έτοιμη την άμεση και εύκολη λύση για τον καθαρισμό του πάγου στο παρμπρίζ. Στην συνέχεια ψεκάστε το διάλυμα επάνω στο παγωμένο παρμπρίζ σας και δείτε πόσο πιο εύκολο γίνεται να καθαρίσετε τον πάγο μέσα σε δευτερόλεπτα.

κρύο νερό

Πολλοί έχουμε την τάση να ρίχνουμε ζεστό νερό για να ξεπαγώσουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου μας…Αυτό ασφαλώς είναι τεράστιο λάθος διότι το παγωμένο γυαλί μπορεί να σπάσει ή να ραγίσει…Ρίξτε λοιπόν κρύο νερό το οποίο θα κάνει τη δουλειά σας μια χαρά. Το νερό μαλακώνει ή λιώνει γρήγορα τον περισσότερο πάγο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πάγος μπορεί να παραμείνει στο παρμπρίζ σε ημιδιαφανή κατάσταση. Ευτυχώς, αυτός ο μαλακός πάγος συνήθως αφαιρείται πολύ εύκολα. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον υπόλοιπο πάγο με τους υαλοκαθαριστήρες ή ένα πανί.

- Διαφήμιση -