6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους κοριούς με φυσικό τρόπο

Πολλά έντομα ζουν σε κρεβάτια, ακόμα κι αν δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι. Το επίπεδο σώμα τους τους επιτρέπει να κολλήσουν μέσα σε μικρές ρωγμές σε στρώματα καθώς και σε έπιπλα. Ένα από αυτά τα έντομα είναι οι κοριοί! Οι κοριοί είναι ικανοί να κρύβονται σε μαξιλάρια καθώς και άλλα έπιπλα, ρωγμές σε πόρτες, συρτάρια πάγκων, ράφια, στα ρούχα και σε άλλους χώρους. Δεν μεταδίδουν ασθένειες, αλλά διαταράσσουν τον ύπνο σας με τα κόκκινα τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα. Αν και είναι δύσκολο να εντοπιστούν με γυμνό μάτι, ένα από τα πιο κοινά σημάδια των κοριών, εκτός από τα τσιμπήματα τους, είναι οι μικρές κηλίδες αίματος στα σεντόνια. Υπάρχουν χημικές ουσίες για να απαλλαγείτε από αυτά τα μικρά ζωύφια. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε φυσικές μεθόδους για αυτό. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να απαλλαγείτε από τους κοριούς με φυσικό τρόπο!

- Διαφήμιση -

γη διατόμων

Η γη διατόμων είναι μια σκόνη χωρίς χημικές ουσίες που παράγεται από απολιθώματα μικρών υδρόβιων οργανισμών και είναι αποτελεσματική ενάντια σε μια ποικιλία παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των κοριών. Σκοτώνει τους κοριούς απορροφώντας λάδι. Πριν από τη χρήση, φροντίστε να πλένετε τα λευκά είδη σας με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό και να σκουπίζετε καλά το σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα. Όταν είστε έτοιμοι να την πασπαλίσετε σε πληγείσες περιοχές όπως το κρεβάτι και το υπνοδωμάτιό σας, χρησιμοποιήστε μια μάσκα. Πασπαλίστε τη σκόνη και σκουπίστε την με ηλεκτρική σκούπα μετά από μερικές ημέρες. Εκτελέστε τη διαδικασία κάθε δύο εβδομάδες.

ηλεκτρική σκούπα

Κατ’ αρχάς το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα πολύ καλά όλες τις πληγείσες από κοριούς περιοχές! Καθαρίστε όλα τα σεντόνια, τα καλύμματα, τα υφάσματα κ.λπ. Για να τα πλύνετε, πλύντε το με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό και σκουπίστε ό,τι είναι δυνατό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της προσβολής από κοριούς. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα όλες τις καρέκλες και άλλα μαλακά έπιπλα, όλα τα χαλιά, τα στρώματα καθώς και τα καλύμματα στρωμάτων, ακόμη και τις κουρτίνες.

καθαρισμός με ατμό

Μπορείτε να καθαρίσετε με ατμό ορισμένα αντικείμενα που δεν μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και περιοχές που δεν μπορούν να καθαριστούν πλήρως με την ηλεκτρική σκούπα. Ο καθαρισμός με ατμό με υψηλή θερμότητα είναι πολύ αποτελεσματικός στο να σκοτώνει ενοχλητικά πλάσματα, όπως οι κοριοί. Ούτε οι κοριοί ούτε τα αυγά τους μπορούν να ανεχθούν τον ατμό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι κοριοί σκοτώνονται όταν εκτίθενται σε θερμοκρασίες πάνω από 140 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του καθαρισμού με ατμό είναι ότι η θερμική επεξεργασία μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο ύφασμα, ενώ επίσης μπορεί να φτάσει σε σημεία που είναι αδύνατες, όπως μικρές σχισμές και γωνίες.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά την υγρασία από τα αντικείμενα και τα υφάσματα και τελικά σκοτώνει τους κοριούς, στεγνώνοντας τους βασικά. Απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα σε όλα τα επηρεασμένα δωμάτια του σπιτιού. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να μείνει για μια εβδομάδα. Μετά από μια εβδομάδα, σκουπίστε τη μαγειρική σόδα με ηλεκτρική σκούπα.

σπρέι καυτερής πιπεριάς, τζίντζερ και ρίγανης

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο θυμάρι
1 ποτήρι νερό

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το νερό για περίπου 7 λεπτά. Γεμίστε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το πάνω από το κρεβάτι σας.

λάδι τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι αντιβιοτικό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αποχρεμπτικό και αντιικό. Όχι μόνο αναστέλλει τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει έντομα, συμπεριλαμβανομένων των κοριών, καθώς έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν ή να καταστείλουν την ανάπτυξή τους.

Αραιώστε 20 σταγόνες 100% καθαρού ελαίου τεϊόδεντρου με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε καλά τα προσβεβλημένα έπιπλα. Ψεκάστε κάτω, γύρω και πάνω από επηρεασμένα στρώματα, καθώς και τοίχους, ντουλάπια, κουρτίνες, μαξιλάρια και άλλα μαλακά υλικά, καθώς και πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων και υφασμάτων με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό.

- Διαφήμιση -