12 αντικείμενα και επιφάνειες που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με σαπούνι πιάτων

Όποιος έχει έστω και μια παροδική περιέργεια για τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσει μια κουζίνα (ή οπουδήποτε στο σπίτι) ξέρει ότι συχνά το πιο αποτελεσματικό προϊόν είναι το ταπεινό οικιακό σαπούνι για τα πιάτα. Από τα στόρια παραθύρων μέχρι τις καφετιέρες, οι επαγγελματίες θα σας λένε ξανά και ξανά ότι αυτό το προσιτό, ευρέως διαθέσιμο καθαριστικό που πρέπει να αναζητήσετε, είναι το σαπούνι των πιάτων. Παρ’ όλα αυτά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν δεκάδες οικιακά είδη και επιφάνειες που το σαπούνι πιάτων μπορεί πραγματικά να καταστρέψει. Τι πρέπει λοιπόν να μην καθαρίζετε ποτέ με σαπούνι πιάτων και γιατί; Θα σας παρουσιάσω 12 αντικείμενα και επιφάνειες που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με σαπούνι πιάτων!

- Διαφήμιση -

καφετιέρα

Ο καθαρισμός της καφετιέρας πολύ συχνά είναι αρκετά δύσκολος ειδικά αν αφήσουμε τον καφέ μέσα για ώρες και δημιουργηθούν λεκέδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίσετε τη δεξαμενή της καφετιέρας σας με σαπούνι πιάτων. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ξιδιού για να καθαρίσετε το εσωτερικό της καφετιέρας σας. Αυτό θα το καθαρίσει πολύ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων στην καφετιέρα σας, αλλά πιστέψτε με, μην το κάνετε

πάγκος από γρανίτη και πέτρα

Το σαπούνι πιάτων μπορεί να αφήσει πίσω του υπολείμματα σε πορώδεις επιφάνειες όπως ο γρανίτης ή η πέτρα. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε καθαριστικά που έχουν σχεδιαστεί για πέτρινες επιφάνειες για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά.

μαντεμένια μαγειρικά σκεύη

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε το σαπούνι πιάτων για να καθαρίσετε τα μαντεμένια τηγάνια σας, οπότε αντί να τα καθαρίζετε όπως θα κάνατε με ένα κανονικό πιάτο, χρησιμοποιήστε λίγο ζεστό νερό και μια βούρτσα, προσθέτοντας ότι μπορείτε να βρείτε καθαριστικά για σκεύη από χυτοσίδηρο εάν χρειάζεστε ένα βαθύ καθαριστικό.

inox επιφάνειες

Το σαπούνι πιάτων μπορεί να αφήσει ραβδώσεις και υδατογραφήματα σε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια λύση ειδικά σχεδιασμένη για συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα.

καθρέφτες

Όπως στα πατώματα, το σαπούνι πιάτων μπορεί να αφήσει ραβδώσεις και υπολείμματα στους καθρέφτες, αν δεν το ξεπλύνετε πλήρως, και αυτό μπορεί να χρειαστεί πολύ νερό και αρκετό κόπο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αραιωμένο ξίδι ή καθαριστικό γυαλιού.

μαρμάρινοι πάγκοι

Το σαπούνι πιάτων μπορεί να χαράξει και να θαμπώσει την επιφάνεια του μαρμάρου.

φυτά

Ενώ μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο πολλές diy λύσεις εντομοκτόνων για τα φυτά σας με σαπούνι πιάτων θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Τα συστατικά σε πολλά εμπορικά σαπούνια πιάτων μπορεί να βλάψουν τα φυτά σας και μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά ούτως ή άλλως. Χημικές ουσίες όπως η αμμωνία, οι βαφές, το χλώριο και τα φωσφορικά άλατα μπορούν όλα να είναι θανατηφόρα για τα φυτά, ακόμη και αν είναι αραιωμένα.

δάπεδα από σκληρό ξύλο

Εάν χρειάζεται να σκουπίζετε το δάπεδο από σκληρό ξύλο, μην χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει ένα υπόλειμμα που θα καταστρέψει την εμφάνισή του.

δερμάτινες επιφάνειες

Τα φυσικά έλαια διατηρούν σε καλή κατάσταση τις δερμάτινες επιφάνειες και η χρήση σαπουνιού θα το αφαιρέσει. Αυτό θα οδηγήσει στο στέγνωμα του υλικού και το ράγισμα.

έπιπλα από ξύλο

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι πιάτων σε ξύλινα έπιπλα, καθώς μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό φινίρισμα και να κάνει το ξύλο να φαίνεται αποχρωματισμένο. Όταν καθαρίζετε ξύλινες επιφάνειες, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για ξύλινες επιφάνειες, καθώς αυτό θα βελτιώσει την εμφάνισή του.

επιχρυσωμένα είδη

Το σαπούνι πιάτων μπορεί να χαράξει και να αφαιρέσει το επίχρυσο φινίρισμα. Όταν πρόκειται για κοσμήματα και επιχρυσωμένες επιφάνειες, χρησιμοποιείτε πάντα ένα ειδικό καθαριστικό για επιχρυσωμένα είδη.

πλυντήριο πιάτων

Τελείωσε το απορρυπαντικό για το πλυντήριο των πιάτων; Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων στη θέση του. Τα σχέδια των πλυντηρίων πιάτων υποστηρίζουν απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, όχι κανονικό σαπούνι πιάτων. Ο κύριος λόγος είναι ότι το σαπούνι πιάτων δημιουργεί πολύ αφρό ή φυσαλίδες. Όταν χρησιμοποιείται σε πλυντήριο πιάτων, αυτός ο αφρός μπορεί να ξεχειλίσει από το πλυντήριο πιάτων και να χυθεί στο πάτωμα της κουζίνας σας, δημιουργώντας ένα χάος και πιθανώς να βλάψει το πλυντήριο ή το δάπεδο. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων έχουν χαμηλό αφρισμό και ειδικά σχεδιασμένα για χρήση σε αυτά τα μηχανήματα.

- Διαφήμιση -