14 απολύτως απαραίτητα κόλπα για όλους όσους αγαπούν ένα καθαρό σπίτι

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μία καθημερινή διαδικασία, η οποία απαιτεί και χρόνο και κόπο. Παρ’ όλα αυτά αν ξέρουμε κόλπα χρήσιμα προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας πιο εύκολη, τότε και το σπίτι μας θα είναι καθαρό και ταυτόχρονα θα γλιτώσουμε αρκετό χρόνο! Θα σας παρουσιάσω 14 απολύτως απαραίτητα κόλπα για όλους όσους αγαπούν ένα καθαρό σπίτι!

- Διαφήμιση -

φούρνος μικροκυμάτων

Στύψτε λίγο σαπούνι σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και μετά τρίψτε το σε κάτι για να πάρετε μια καλή ποσότητα αφρού. Βάλτε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, ενεργοποιήστε το στην ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την πόρτα και σκουπίστε τον φούρνο μικροκυμάτων από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι μόνο πολύ πιο εύκολος, αλλά θα βοηθήσει επίσης να αφαιρέσετε τυχούσες άσχημες μυρωδιές και μικρόβια που έχουν κολλήσει στο σφουγγάρι.

στρώματα

Με το πέρασμα του χρόνου, όλα τα στρώματα λερώνονται. Για να φαίνονται σαν καινούργια, χρειάζεται απλώς να τα πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα, να το αφήσετε για μερικές ώρες και μετά να το σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Όλα τα ίχνη βρωμιάς και μυρωδιών θα εξαφανιστούν. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και σε έναν παλιό καναπέ.

ξύλινες σανίδες κοπής

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιού είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθαρισμό ξύλινων σανίδων κοπής. Αφού καλύψετε τη σανίδα με αλάτι και την σκουπίσετε με ένα κομμένο λεμόνι, απλά ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

τοστιέρα

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα όλα τα δυσπρόσιτα σημεία της τοστιέρας σας.

βρύσες

Εάν σκουπίσετε την επιφάνεια μιας βρύσης με λίγο χαρτί κεριού, οι λεκέδες νερού δεν θα εμφανιστούν πάνω της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ηλεκτρικό σίδερο

Απλώστε λίγο χαρτί στη σιδερώστρα και στη συνέχεια ρίξτε λίγο αλάτι πάνω της. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση θερμότητας στο σίδερο σας στο μέγιστο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό σε αυτό και ότι η λειτουργία “ατμού” είναι απενεργοποιημένη. Περάστε το καυτό σίδερο πάνω από το αλάτι και αυτό θα κάνει θαύματα για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά.

ασημικά

Ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένο σε γάζα τοποθετημένο στο συρτάρι ή στο κουτί με τα ασημικά σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα τελευταία από το να χάσουν τη γυαλάδα τους ή να λερωθούν μόνιμα.

ρούχα

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από λεκέδες λίπους στα ρούχα χρησιμοποιώντας θρυμματισμένη κιμωλία. Απλώς τρίψτε την κιμωλία στον λεκέ και σε λίγες ώρες η κιμωλία θα απορροφήσει πλήρως το λίπος. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για φρέσκους λεκέδες.

περσίδες

Το καθάρισμα των περσίδων μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τα μεμονωμένα μέρη των περσίδων με την ελάχιστη προσπάθεια.

τηγάνια

Η χρήση αλατιού είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Το αλάτι απορροφά το λάδι και βοηθά στην απομάκρυνση των κομματιών της καμένης τροφής. Αφού μείνει το αλάτι στο τηγάνι για λίγο, ξεπλύνετε και τρίψτε το.

χαλιά

Ανακατέψτε ένα μέρος ξίδι και δύο μέρη νερό μαζί σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα σε τυχόντες λεκέδες στο χαλί και καλύψτε τους με ένα βρεγμένο πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο, ρυθμίστε το σε λειτουργία ατμού και περάστε το πάνω από το πανί για 30 δευτερόλεπτα. Αντίο λεκές!

νεροχύτης

Καθαρίστε τον νεροχύτη με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα, στη συνέχεια βάλτε μερικές φέτες λεμονιού στην οπή του βύσματος και ξεπλύνετε καλά με νερό.

παράθυρα

Καθαρίστε τα παράθυρα με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά φροντίστε να τα τρίψετε με μια εφημερίδα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην αφαίρεση όλων των λεκέδων και θα δώσει λάμψη στα παράθυρα.

δύσκολες μυρωδιές

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και μετά τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα μαγικό άρωμα και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

- Διαφήμιση -