8 πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε σε μια καφετιέρα εκτός από καφέ

Ενώ η καφετιέρα σας φαινόταν πάντα σαν το απόλυτο πόνυ της κουζίνας, καλό για την παραγωγή της καθημερινής σας δόσης καφεΐνης, αυτή η απλή συσκευή έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από ό,τι είχατε φανταστεί. Αν και οι περισσότεροι μάγειρες οπλισμένοι με ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο, ψησταριά και φούρνο μικροκυμάτων δεν θα σκέφτονταν ποτέ να στραφούν στην καφετιέρα τους για να ετοιμάσουν ένα γεύμα, αυτή η μικρή πηγή θερμότητας μπορεί να δώσει λύσεις όταν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Θα σας παρουσιάσω 8 πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε σε μια καφετιέρα εκτός από καφέ!

- Διαφήμιση -

λιώστε φοντύ σοκολάτας

Χρησιμοποιήστε τη σταθερή ζεστή θερμότητα από την καφετιέρα για να λιώσετε τη σοκολάτα και να τη διατηρήσετε ζεστή για ένα fondue! Αρχικά, ζεστάνετε την κρέμα σας στην καφετιέρα, προσθέστε κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια καλή συνοχή για να βυθίζετε φρούτα, marshmallows και άλλα.

λαχανικά στον ατμό

Ορισμένες καφετιέρες είναι εξοπλισμένες με ράβδο ατμού ή ξεχωριστή λειτουργία ατμού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας στον ατμό, παρέχοντας μια γρήγορη και βολική μέθοδο για το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα δοχείο ή καλάθι ατμού, τοποθετήστε το κάτω από τη ράβδο ατμού και αφήστε τον ατμό να ψήσει τα λαχανικά στην τελειότητα.

βράστε αυγά

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι καφετιέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για το βράσιμο αυγών. Αν και μπορεί να μην είναι η πιο συμβατική μέθοδος, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική εάν δεν έχετε ηλεκτρική κουζίνα ή άλλο εξοπλισμό μαγειρέματος. Πώς να χρησιμοποιήσετε την καφετιέρα για να βράσετε αυγά; Τοποθετήστε τα αυγά στην καφετιέρα, γεμίστε τη με νερό και ενεργοποιήστε την καφετιέρα. Η εστία θα ζεστάνει σταδιακά το νερό, με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να βγουν βραστά αυγά.

ζεστάνετε νερό

Μία χρήση της καφετιέρας περιλαμβάνει τη θέρμανση του νερού. Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές ότι μια καφετιέρα μπορεί να ζεστάνει νερό, λίγοι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για αυτόν τον σκοπό ανεξάρτητα από την παρασκευή καφέ. Η θέρμανση του νερού σε μια καφετιέρα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τη θέρμανση του σε βραστήρα ή σε εστίες μαγειρέματος. Αυτό είναι ότι η μηχανή δεν θα βράσει το νερό.

φτιάξτε τσάι

Μια άλλη χρήση της καφετιέρας είναι η παρασκευή τσαγιού. Ενώ οι καφετιέρες είναι εξαιρετικές στην παρασκευή καφέ, πολλά στυλ καφετιέρας μπορούν επίσης να κάνουν υπέροχο τσάι. Για να φτιάξετε τσάι με καφετιέρα, προσθέστε το ίδιο φίλτρο καφέ που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά στην καφετιέρα. Στη συνέχεια, απλώς αντικαταστήστε τον καφέ στο φίλτρο με τσάι της επιλογής σας με χαλαρά φύλλα. Ανάψτε την καφετιέρα και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει μέσα από το τσάι για να παρασκευαστεί. Η καφετιέρα θα περάσει ζεστό νερό μέσα από το τσάι με τον ίδιο τρόπο και θα παρασκευάσει νόστιμο τσάι. Η χρήση μιας καφετιέρας για την παρασκευή τσαγιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε μεγάλες ποσότητες τσαγιού ταυτόχρονα.

φτιάξτε ζεστή σοκολάτα

Για να χρησιμοποιήσετε μια καφετιέρα για να φτιάξετε ζεστή σοκολάτα, προσθέστε στιγμιαίο μείγμα ζεστής σοκολάτας στην καφετιέρα και ενεργοποιήστε τη μηχανή για να προσθέσετε την επιθυμητή ποσότητα ζεστού νερού. Φροντίστε να προσθέσετε το μείγμα ζεστής σοκολάτας στην κανάτα αντί για το φίλτρο γιατί μπορεί να βουλώσει το φίλτρο.

φτιάξτε ρύζι

Μια άλλη χρήση της καφετιέρας είναι η παρασκευή ρυζιού. Οι ρυθμίσεις και οι επιλογές προγράμματος μιας καφετιέρας είναι κατάλληλες για την παρασκευή ρυζιού σε αυτήν. Για να φτιάξετε ρύζι στην καφετιέρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο ρύζι. Αρχικά, γεμίστε την καφετιέρα με την επιθυμητή ποσότητα αποξηραμένου στιγμιαίου ρυζιού. Στη συνέχεια, προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα νερού στο μηχάνημα και χτυπήστε την παρασκευή για να φτιάξετε το ρύζι αμέσως. Για να απολαύσετε το ρύζι αργότερα, ρυθμίστε την καφετιέρα να παρασκευάζεται όποτε θέλετε να φάτε το ρύζι σας. Το ρύζι που παρασκευάζεται σε καφετιέρα θα έχει παρόμοια γεύση με άλλα στιγμιαία ρύζια.

μαγειρέψτε πλιγούρι

Τοποθετήστε το πλιγούρι, την κανέλα και τη βανίλια στην κανάτα και μετά περάστε τη συνιστώμενη ποσότητα νερού από την καφετιέρα, ανακατεύοντας το ζεστό νερό με τα άλλα συστατικά. Αφήστε το πλιγούρι να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία!

- Διαφήμιση -