11 καρκινογόνα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από την κρεβατοκάμαρά σας επειγόντως

Στις μέρες μας, ο καρκίνος έχει γίνει η πιο επικίνδυνη ασθένεια. Όλοι το έχουμε συνειδητοποιήσει και αρχίσαμε να εισάγουμε αλλαγές στην καθημερινή μας διατροφή και στον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, είναι αυτό αρκετό; Η απάντηση θα ήταν πιθανώς ΟΧΙ επειδή περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ημέρας στην κρεβατοκάμαρά μας, επομένως θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε να το κάνουμε πιο υγιεινό και λιγότερο καρκινογόνο. Να κοιμόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό. Να αποφεύγουμε τη σοκολάτα και άλλα ζαχαρώδη, να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από όλες τις βλαβερές τοξίνες, κ.λπ.

- Διαφήμιση -

Αλλά, ξέρετε ότι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος στο σπίτι είναι επίσης μέρος της διαδικασίας καθαρισμού και αποτοξίνωσης της ζωής μας; Φυσικά και αφού μάθετε για τους κινδύνους για την υγεία των φίλτρων του κλιματιστικού και των τοξικών προϊόντων καθαρισμού, σίγουρα θα απομακρύνετε τα προϊόντα αυτά από το σπίτι σας! Αλλά, τι γίνεται με την κρεβατοκάμαρά σας; Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο. Συχνά, αυτό είναι το δωμάτιο που παραλείπεται. Θα σας παρουσιάσω 11 καρκινογόνα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από την κρεβατοκάμαρά σας επειγόντως!

αντικατάσταση μαξιλαριών και μαξιλαροθηκών

Αρχικά, αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες σας με οργανικά υλικά! Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι το βαμβάκι είναι μια πιο ασφαλής επιλογή από τα συνθετικά, αλλά το γεγονός είναι ότι το βαμβάκι χρησιμοποιεί το 25% των εντομοκτόνων παγκοσμίως και πάνω από το 14% των φυτοφαρμάκων. Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αντικαταστήστε τα κλινοσκεπάσματα σας με νέα, φτιαγμένα από οργανικά υλικά.

αντικαταστήστε ή αφαιρέστε όλα τα τεχνητά υφάσματα από το κρεβάτι, την κρεβατοκάμαρα και τη ντουλάπα σας

Τα συνθετικά υλικά όπως το ακρυλικό, το νάιλον και ο πολυεστέρας κατασκευάζονται από θερμοπλαστικά. Αυτά τα υφάσματα απελευθερώνουν μόρια πλαστικού αερίου όποτε θερμαίνονται. Φορώντας ρούχα που δεν είναι ζαρωμένα εισπνέετε πλαστικό και φορμαλδεΰδη. Θυμηθείτε ότι το δέρμα σας μπορεί ν’ απορροφήσει απ’ ευθείας αυτά τα χημικά.

αντικαταστήστε ή αφαιρέστε τα συνθετικά ρούχα από την ντουλάπα σας

Η βάση για τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα είναι ένα υγρό από άνθρακα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Το υγρό ωθείται μέσα από τις λεπτές οπές ενός ακροφυσίου, που ονομάζεται μήτρα κλωστοποιήσεως. Καθώς το υγρό βγαίνει από τις τρύπες, ψύχεται έτσι ώστε να στερεοποιηθεί για να σχηματίσει μικροσκοπικά νήματα. Αυτά τα νήματα υφαίνονται μεταξύ τους για να κάνουν το ύφασμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα από φυσικά ή οργανικά υλικά.

αφαιρέστε τα πλαστικά και υφασμάτινα έπιπλα

Εάν διαθέτετε έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σας, όπως μια καρέκλα από τεχνητό δέρμα, θα πρέπει να την αφαιρέσετε. Το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) χρησιμοποιείται συχνά στο συνθετικό δέρμα. Το PVC θεωρείται ευρέως ως το πιο επικίνδυνο από όλα τα πλαστικά. Τα μαξιλάρια και τα καλύμματα που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες και στο νερό έχουν ψεκαστεί με χημικές ουσίες που είναι τοξικές.

αφαιρέστε τις μοριοσανίδες και το MDF

Έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, MDF ή μελαμίνη, δεν πρέπει να βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρά σας. Η χημική ουσία που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα και άλλες πνευμονικές παθήσεις, να ερεθίσει τους βλεννογόνους και να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Όπως το MDF, οι μοριοσανίδες περιέχουν φορμαλδεΰδη, μια γνωστή καρκινογόνο ουσία που έχει συνδεθεί άμεσα με το ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα (καρκίνος του λαιμού) στους ανθρώπους. Η χημική ουσία μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, αλλεργίες, ναυτία και αίσθημα καύσου στο λαιμό.

αφαιρέστε τα συνθετικά χαλιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δάπεδα από ξύλο ή πλακάκια είναι πιο εύκολο να καθαριστούν και καλύτερες επιλογές για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Ενώ τα χαλιά μπορεί να φαίνονται όμορφα στην κρεβατοκάμαρά σας, κρατούν βρωμιά, ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα. Εάν μπορείτε, παραλείψτε τα χαλιά. Σχεδόν όλοι οι πολυεστέρες παρασκευάζονται με αντιμόνιο, ένα καρκινογόνο που είναι τοξικό για την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι και το δέρμα.

χρησιμοποιήστε βαφές χωρίς VOC πτητικές οργανικές ενώσεις

Για το βάψιμο ενός δωματίου χρησιμοποιήστε βαφή No-VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις). Οι πτητικές οργανικές ενώσεις είναι ασταθείς ενώσεις που περιέχουν άνθρακα και εξατμίζονται εύκολα στον αέρα. Όταν εισέρχονται στον αέρα, αντιδρούν με άλλα στοιχεία για να παράγουν όζον, το οποίο προκαλεί ατμοσφαιρική ρύπανση και μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα, πονοκέφαλο, κάψιμο, υγρά μάτια και ναυτία.

απομακρύνετε τα παπούτσια

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε παπούτσια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για να αποφύγετε την μεταφορά της γύρης, της βρωμιάς και των χημικών ουσιών από εξωτερικούς χώρους μέσα στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα δίσκο τοποθέτησης παπουτσιών ή μποτών και να το έχετε δίπλα στην πόρτα σας. Όταν έρχεστε από εξωτερικούς χώρους, απλώς τοποθετήστε τα παπούτσια σας στο δίσκο για να ελαχιστοποιήσετε τη βρωμιά, τη γύρη, τη σκόνη και τις χημικές ουσίες από το να μπουν στο σπίτι σας.

ελαχιστοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, αν έχετε υπολογιστή, τηλεόραση ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην κρεβατοκάμαρά σας, μπορείτε να σκεφτείτε να τις μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο. Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να διαταράξουν έναν ήρεμο ύπνο.

αντικαταστήστε ή καλύψτε το στρώμα σας

Τα συμβατικά στρώματα ψεκάζονται με χημικά επιβραδυντικά φλόγας και ανθεκτικά στους λεκέδες. Πολλά στρώματα είναι κατασκευασμένα από αφρό που μπορεί να αναδύει χημικά για χρόνια. Υπάρχουν πολλές πηγές για βιολογικά στρώματα στην αγορά και καλό είναι να τα προτιμήσετε!

αφαιρέστε κουρτίνες ή σκιές που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία

Οι κουρτίνες και τα στόρια κρύβουν σκόνη, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Εάν μπορείτε αφαιρέστε παλιές κουρτίνες και στόρια και αντικαταστήστε τις με κουρτίνες και στόρια από οργανικό ύφασμα.

- Διαφήμιση -