4 φυσικοί τρόποι για να γυαλίσουμε τα ξύλινα πατώματα

Το ξύλινο πάτωμα σε ένα σπίτι προσδίδει κομψότητα και ομορφιά! Παρ’ όλα αυτά όμως η συντήρησή του είναι μία αρκετά απαιτητική διαδικασία διότι το ξύλο είναι αρκετά ευαίσθητο σαν υλικό. Γι’ αυτό η συντήρησή του χρειάζεται αρκετή προσοχή και γνώση. Σε τακτικά χρονικά διαστήματα αυτό που απαιτεί ένα ξύλινο πάτωμα είναι γυάλισμα, προκειμένου να μη χάνει την ομορφιά και την κομψότητά του! Πρέπει να γνωρίζετε ότι, στο σπίτι σας, έχετε ήδη μερικές πολύ αποτελεσματικές φυσικές επιλογές. Για παράδειγμα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ο χυμός λεμονιού και το απορρυπαντικό πιάτων όλα λειτουργούν! Θα σας δώσουμε τις συνταγές και επίσης μερικές σημαντικές συμβουλές για να κάνετε τα ξύλινα πατώματα να φαίνονται τέλεια και να παραμένουν σε καλή φόρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα σας παρουσιάσω 4 φυσικούς τρόπους για να γυαλίσετε τα ξύλινα πατώματα!

- Διαφήμιση -

Τα ξύλινα δάπεδα δίνουν μια ζεστή, ρουστίκ και άνετη εμφάνιση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Παρόλο που απαιτούν ειδική φροντίδα, υπόσχονται επίσης μακροζωία, εάν τα αντιμετωπίσουμε σωστά. Εφαρμόζοντας τις σωστές τεχνικές, μπορείτε να καταφέρετε να διατηρήσετε τα ξύλινα πατώματα με ιδανική εμφάνιση. Απλά πρέπει να τα γυαλίσετε με τα συγκεκριμένα προϊόντα που θα αναφέρουμε παρακάτω, τα οποία είναι κυρίως φυσικά και σπιτικά.

ξύδι και αιθέριο έλαιο

Ο συνδυασμός του ξυδιού με το αιθέριο έλαιο είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να κάνετε τα ξύλινα δάπεδά σας να δείχνουν άψογα και λαμπερά. Πρώτα απ ‘όλα, το ξύδι είναι ένα φυσικό οικιακό συστατικό που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά για να καθαρίσουν τα σπίτια τους. Επιλέγουμε επίσης να το συνδυάσουμε με κάποιο αιθέριο έλαιο για να καμουφλάρουμε τη μυρωδιά του. Ταυτόχρονα, αυτό βοηθά στον αρωματισμό του δωματίου απλά και ευχάριστα.

¹⁄3 φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
15 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας (λεμόνι, πορτοκάλι, μέντα, ευκάλυπτος, έλαιο λεβάντας κ.λπ.)

ελαιόλαδο και ξύδι

Η δεύτερη μέθοδος που θέλουμε να προτείνουμε είναι να συνδυάσετε δύο βασικά υλικά μαγειρικής που σίγουρα θα βρείτε στην κουζίνα σας: Ελαιόλαδο και ξύδι. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέρια έλαια της επιλογής σας για να δημιουργήσετε ένα πιο ευχάριστο άρωμα. Το μείγμα λαδιού και ξυδιού είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό. Ταυτόχρονα, δίνει πολλή λάμψη στο πάτωμα. Ωστόσο, εάν ο κατασκευαστής συνιστά να μην χρησιμοποιείτε νερό για αυτόν τον τύπο ξύλου, τότε θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα δύο πρώτα συστατικά.

Απλώς ρίξτε τα παρακάτω σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε καλά.

4 κουταλιές ελαιόλαδο (60 ml)
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι (20 ml)
2 φλιτζάνια νερό (500 ml)

ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού

Σε αυτήν την τρίτη μέθοδο γυαλίσματος ξύλινων δαπέδων με φυσικά συστατικά, προτείνουμε να αντικαταστήσετε το ξύδι με χυμό λεμονιού. Αυτό το εσπεριδοειδές χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη αντισηπτική του δύναμη, το φρέσκο ​​άρωμά του και την ικανότητά του να προσθέτει λάμψη χάρη στα ένζυμα του.

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 ml)
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (30 ml)
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (250 ml)

σαπούνι πιάτων και ξύδι

Τέλος, μια πρακτική και σπιτική μέθοδος, αν και λιγότερο φυσική από τις προηγούμενες, είναι η ανάμειξη υγρό πιάτων με ξύδι. Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη για ξύλινα δάπεδα που δεν είναι πολύ ευαίσθητα και έχουν πολλή βρωμιά.

½ φλιτζάνι ξύδι (125 ml)
1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων (15 ml)
2 φλιτζάνια νερό

- Διαφήμιση -