Πράγματα στην κουζίνα που όταν αλλάξουν, τη μεταμορφώνουν

Νιώθετε ότι η κουζίνα σας χρειάζεται ανανέωση; Μήπως δεν είναι πλέον λειτουργική ή δεν ανταποκρίνεται αισθητικά στο γούστο σας; Μάλλον έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε κάποια πράγματα, ώστε να την φέρετε στα μέτρα σας. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες αλλαγές που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα, οι οποίες είναι όμως ικανές να μεταμορφώσουν την κουζίνα σας. Ποιές είναι αυτές; Για να μάθετε, συνεχίστε να διαβάζετε! 

- Διαφήμιση -

Βάλτε καινούργιους πάγκους 

Οι πάγκοι είναι ικανοί να αλλάξουν δραματικά το στυλ της κουζίνας! Είτε σκέφτεστε να κάνετε ανακαίνιση σε όλη την κουζίνα σας, είτε μία αλλαγή-κλειδί, τότε το να αντικαταστήσετε τους παλιούς πάγκους με καινούργιους είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε. Στην αγορά κυκλοφορεί μία τεράστια ποικιλία υλικών, από μάρμαρο και γρανίτη, μέχρι ξύλο και συνθετικά υλικά, όπως ο βακελίτης. Όποια κι αν είναι η τελική σας επιλογή, φροντίστε οι καινούργιοι πάγκοι κουζίνας σας ναι ταιριάζουν χρωματικά με τα υπόλοιπα έπιπλα, ώστε να προκύπτει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα! 

Εγκαταστήστε νέες ηλεκτρικές συσκευές 

Οι ηλεκτρικές συσκευές αποτελούν αναγκαιότητα στην κουζίνα, όμως η αλήθεια είναι πως μπορούν να αλλάξουν την αισθητική της. Αυτό φυσικά αφορά τόσο στις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως το ψυγείο και η ηλεκτρική κουζίνα, όσο και στις μικρές, όπως ο αποχυμωτής και η τοστιέρα. Ανανεώστε λοιπόν τις ηλεκτρικές σας συσκευές, ώστε να ταιριάζουν χρωματικά με τα έπιπλα της κουζίνας, συνδυάζοντας παράλληλα λειτουργικότητα με αισθητική. Οι ηλεκτρικές συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μία ιδανική επιλογή, όμως μπορείτε να επιλέξετε και χρωματιστές για ένα πιο μοντέρνο look! 

Φρεσκάρετε το χώρο με φυτά 

Τα φυτά δεν είναι μόνο για το μπαλκόνι και το σαλόνι σας -είναι και ιδανικά για να δώσουν ζωντάνια στην κουζίνα σας! Παράλληλα, καθαρίζουν τον αέρα, αλλά μπορούν και να σας εφοδιάσουν ανά πάσα στιγμή με έξτρα συστατικά που μπορεί να χρειάζεστε για τη μαγειρική σας, όπως βασιλικό ή δενδρολίβανο. Το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσετε τα φυτά στην κουζίνα σας είναι το περβάζι του παραθύρου, όμως αν δεν έχετε παράθυρο, μην ανησυχείτε. Οι πάγκοι της κουζίνας και ο χώρος πάνω από τα ντουλάπια (ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν αξιοποιείται) είναι εξίσου καλές επιλογές! 

Διακοσμήστε τους τοίχους 

Όταν σκέφτεστε σε ποιο σημείο του σπιτιού να κρεμάσετε έργα τέχνης ή φωτογραφίες, μάλλον δεν περνάνε από το μυαλό σας οι τοίχοι της κουζίνας. Όμως, στην πραγματικότητα το να διακοσμήσετε τους τοίχους της κουζίνας σας με πίνακες και κορνίζες δίνει νέο αέρα στο χώρο! Ανάλογα με το γούστο σας, υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε: είτε να επιλέξετε έργα που ταιριάζουν μεταξύ τους, είτε να κάνετε mix & match με φωτογραφίες και πίνακες διαφόρων αισθητικών και μεγεθών. Αν δε θέλετε να επενδύσετε σε νέα έργα τέχνης, μπορείτε να αγοράσετε μερικά από κάποιο παλαιοπωλείο ή να αξιοποιήσετε όσα μένουν αχρησιμοποίητα στην αποθήκη του σπιτιού σας! 

Αλλάξτε φωτισμό 

Ο φωτισμός είναι ο αφανής ήρωας της κουζίνας, καθώς είναι το στοιχείο εκείνο που αναδεικνύει όλα όσα βρίσκονται μέσα στο χώρο! Αν όμως υπάρχουν μέσα στην κουζίνα σας χαλασμένα φωτιστικά ή καμένες λάμπες, αυτό και υποβαθμίζει την αισθητική του χώρου, και αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για το καλό φενγκ σούι. Επομένως, αν θέλετε να μεταμορφώσετε την ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας, μία αλλαγή στον φωτισμό είναι ό,τι πρέπει! Για να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επικεντρωθείτε τόσο στα φωτιστικά οροφής, όσο και στον κρυφό φωτισμό πάνω από τους πάγκους. Έτσι, θα έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα! 

Ανανεώστε την πλάτη της κουζίνας 

Η πλάτη της κουζίνας είναι ένα μέρος του χώρου που μάλλον έχετε παραβλέψει, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε βασικό διακοσμητικό στοιχείο με τις κατάλληλες δημιουργικές παρεμβάσεις. Από κεραμικά πλακάκια, μέχρι μαυροπίνακα και μάρμαρο, υπάρχουν διάφορες ιδέες για να διακοσμήσετε την πλάτη της κουζίνας, ώστε να την φρεσκάρετε αισθητικά. Όσο για το χρώμα της πλάτης, μπορείτε είτε να επιλέξετε μία απόχρωση που ‘δένει’ με τα χρώματα που επικρατούν στην υπόλοιπη κουζίνα, είτε κάτι εντελώς διαφορετικό που θα δημιουργήσει ενδιαφέρουσες αντιθέσεις! 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στην κουζίνα σας, ώστε να αναβαθμίσετε την αισθητική της και να την κάνετε πιο λειτουργική. Ακόμα κι αν δεν την ανακαινίσετε ολόκληρη, με τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σας μπορείτε να δώσετε νέο αέρα στο χώρο! 

- Διαφήμιση -