9 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό του σπιτιού που αντί να καθαρίζετε τα αντικείμενα τα λερώνετε

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι ο καθαρισμός κάνει πάντα τα πράγματα πιο καθαρά, υπάρχουν στην πραγματικότητα ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πιο βρώμικα αν τα καθαρίσετε λανθασμένα. Το να ξέρετε πώς να καθαρίζετε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο όχι μόνο κάνει τα πράγματα πιο καθαρά, αλλά μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρόνο. Θα σας παρουσιάσω 9 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό του σπιτιού που αντί να καθαρίζετε τα αντικείμενα τα λερώνετε!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιείτε πετσέτες πιάτων για να καθαρίσετε τα χέρια, τα πιάτα και τους πάγκους

Εάν χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες πιάτων για να καθαρίσετε τα χέρια σας, να στεγνώσετε τα πιάτα και να σκουπίσετε τους πάγκους, πιθανότατα απλώς μεταδίδετε μικρόβια και βρωμιές, αντί να καθαρίζετε πραγματικά τα πράγματα. Η πετσέτα μαζεύει ψίχουλα, λίπος, φαγητό και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον πάγκο και μένει εκεί απλά περιμένοντας να σκουπίσετε τα χέρια σας ή να στεγνώσετε τα πιάτα ή τα μαγειρικά σκεύη. Κρατήστε τις πετσέτες σας ξεχωριστές για κάθε χρήση, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά καθαρές. Και μην ξεχνάτε να τις αλλάζετε και να τις πλένετε τακτικά. Αφήστε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες να στεγνώσουν στον αέρα πριν τις προσθέσετε στο καλάθι ρούχων σας, όπου μπορούν να περιμένουν μέχρι να τις βάλετε στο πλυντήριο.

χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα για να καθαρίσετε τα πατώματα σας

Η χρήση σφουγγαρίστρων για τον καθαρισμό των δαπέδων σας μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί απλώς να κάνουν τα δάπεδά σας πιο βρώμικα από ό,τι αν δεν τα είχατε σφουγγαρίσει. Εκτός από το ότι το αφήνει πίσω της, η σφουγγαρίστρα απλώς μετακινεί τη βρωμιά γύρω από το πάτωμα, μετατοπίζοντάς την αλλά δεν τη μαζεύει. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την έρευνά σας σχετικά με το τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα δάπεδά σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε επίσης τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να είστε πιο αποτελεσματικοί.

καθαρίζετε τα πατώματα σας πριν καθαρίσετε οτιδήποτε άλλο

Το να ξεκινήσετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας με τα δάπεδά σας αντί να τα αφήσετε για το τέλος, είναι ένα άλλο λάθος που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σπίτι σας να είναι πιο βρώμικο από όσο νομίζετε. Η σκόνη και η βρωμιά θα πάνε στο πάτωμα και θα πρέπει να τα καθαρίσετε ξανά! Ξεκινήστε πρώτα με τις επιφάνειες! Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε τα πράγματα δύο φορές.

καθαρίζετε τα παράθυρά σας με εφημερίδες

Ίσως έχετε ακούσει ότι ο καθαρισμός των παραθύρων σας με εφημερίδες σας προσφέρει καλύτερο καθάρισμα από τη χρήση άλλων μεθόδων, επειδή δεν αφήνουν τα παράθυρά σας να φαίνονται ραβδώσεις. Αλλά οι ραβδώσεις δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να αξιολογήσετε εάν τα παράθυρά σας είναι πραγματικά καθαρά. Οι εφημερίδες έχουν μελάνι και περιέχουν άλλα λειαντικά χημικά που προκαλούν περισσότερη βρωμιά. Οι εφημερίδες έχουν χημικές ουσίες που οδηγούν σε περισσότερη βρωμιά.

δεν πλένετε τον νεροχύτη

Το πλύσιμο του νεροχύτη σας είναι πολύ σημαντικό, αλλά πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν σκέφτονται την ανάγκη να καθαρίσουν έναν νεροχύτη, εστιάζοντας στα βρώμικα πιάτα τους στο νεροχύτη. Μόλις τελειώσετε το πλύσιμο των πιάτων, θα πρέπει να πλύνετε τον νεροχύτη σας με υγρό σαπούνι πιάτων. «Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φίλτρο που έχει την τάση να δημιουργεί ένα μαύρο/γκριζωπό υλικό που μοιάζει με λάσπη γεμάτο με τα πιο άσχημα μικρόβια! Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα πιάτα και οι πάγκοι σας είναι καθαρά, φυσικά, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπετε ή να υποτιμάτε τη σημασία του να καθαρίζετε και τον νεροχύτη σας.

ξεσκονίζετε τα πάντα με ένα στεγνό πανί ή ξεσκονόπανο

Το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα των πάντων με ένα στεγνό πανί ή ξεσκονόπανο μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο νομίζετε. Το σκούπισμα των επιφανειών με ένα στεγνό πανί θα μεταφέρει μόνο σκόνη και βρωμιά από τη μια επιφάνεια στην άλλη. Η χρήση ενός στεγνού πανιού σε ευαίσθητες επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει ακόμη και γρατσουνιές. Για να αποφύγετε όλα αυτά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα μαλακό ξεσκονόπανο. Θα πιάσουν και θα συγκρατήσουν σωματίδια σκόνης και βρωμιάς αντί απλώς να τα μετακινήσουν.

τρίβετε το χαλί για να φύγουν τυχόν λεκέδες ή χυμένα υγρά

Οι λεκέδες ή τα χυμένα υγρά στη μοκέτα ή το χαλί σας μπορεί να προκαλέσουν άγχος, αλλά το πολύ τρίψιμο δεν θα σας δώσει τη λύση, σε αντίθεση με ό,τι νομίζατε. Το τρίψιμο του χαλιού θα ξεδιπλώσει τις ίνες και θα καταστρέψει το χαλί, με αποτέλεσμα ο λεκές να μπει ακόμα πιο βαθιά στις ίνες. Αντί να τρίβετε το χαλί, σκουπίστε τον λεκέ πιέζοντας προς τα κάτω με το χέρι σας. Στεγνώστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας στεγνές πετσέτες μέχρι να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Για πιο βαριές διαρροές, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα υγρού-στεγνού (όχι μια κανονική ηλεκτρική σκούπα!) πριν σκουπίσετε το χαλί.

χρησιμοποιείτε ένα πανί ή ένα σφουγγάρι για πολλά δωμάτια στο σπίτι σας

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί ή σφουγγάρι για κάθε χώρο στο σπίτι σας, ίσως αφήνετε τα πράγματα πιο βρώμικα από όσο θα θέλατε. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διάδοση μικροβίων, σκόνης, βρωμιάς και άλλης βρωμιάς σε όλο το σπίτι. Καθαρίστε μια περιοχή και πλύνετε ή χρησιμοποιήστε ένα νέο πανί για άλλους χώρους.

ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας σε επιφάνειες που καθαρίζετε

Ψεκάστε το διάλυμα πρώτα στο πανί, όχι απευθείας στην επιφάνεια που προσπαθείτε να καθαρίσετε. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι έχει σημασία αν ψεκάζετε καθαριστικά στις επιφάνειες που καθαρίζετε ή στα υλικά που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τον πραγματικό καθαρισμό, στην πραγματικότητα μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πόσο καθαρές θα είναι τελικά οι επιφάνειες του σπιτιού σας. Ο απευθείας ψεκασμός επίπλων και επιφανειών μπορεί να δημιουργήσει μια λιπαρή συσσώρευση που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερη σκόνη. Μόλις συσσωρευτεί σκόνη, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να την αφαιρέσετε. Αποφύγετε αυτό ψεκάζοντας το διάλυμα σε ένα πανί και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια.

- Διαφήμιση -