5 εκπληκτικά πράγματα που δεν ξέρατε για το πλυντήριο πιάτων σας

Μία από τις πιο σημαντικές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας είναι το πλυντήριο των πιάτων. Μας βοηθάει στις δύσκολες στιγμές όπου τα πιάτα έχουν μαζευτεί στοίβα να καθαρίσουμε την κουζίνα μας αλλά και στην καθημερινότητα μας αποτελεί μία επιλογή για να μην πλένουμε τα πιάτα στο χέρι! Υπάρχουν όμως πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε και κάνουμε λάθη στη χρήση του πλυντηρίου. Θα σας παρουσιάσω 5 εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζετε για το πλυντήριο των πιάτων σας!

- Διαφήμιση -

το πλυντήριο πιάτων σας καταναλώνει λιγότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι

Το πόσο λιγότερο νερό εξαρτάται από τον τρόπο πλύσης και το πλυντήριο πιάτων σας, αλλά η μέση περίοδος πλυσίματος χεριών χρησιμοποιεί περίπου 60 λίτρα νερό, ενώ ο μέσος κύκλος πλυντηρίου πιάτων χρησιμοποιεί 35 λίτρα νερό. Τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν από 15 έως 20 λίτρα νερό! Αυτή η εξοικονόμηση, φυσικά, αναιρείται αν λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων σας όταν είναι μισογεμάτο.

καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το πλύσιμο στο χέρι

Αυτό μας εξέπληξε επίσης, αλλά η εξήγηση είναι πολύ απλή. Λιγότερο νερό σημαίνει λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση του νερού. Είναι απολύτως λογικό!

το πλυντήριο πιάτων σας δεν έχει αποκομιδή σκουπιδιών

Τα παλιά πλυντήρια πιάτων είχαν αποκομιδή σκουπιδιών. Τα καινούργια έχουν φίλτρο, το οποίο πρέπει να αφαιρείται και να πλένεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το σημαντικό είναι να μη βάλετε πιάτα καλυμμένα με τρόφιμα στο πλυντήριο πιάτων. Αν και δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνετε, πρέπει να ξύσετε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο.

Εάν ο νεροχύτης σας έχει απόρριψη σκουπιδιών, είναι καλή ιδέα να τον βάλετε σε λειτουργία αμέσως πριν βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων σας για να βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε πιαστεί στην απόρριψη δεν θα μπει στο πλυντήριο πιάτων και δεν θα φράξει τη γραμμή αποχέτευσης.

το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί καλύτερα αν δεν προπλύνετε τα πιάτα

Σηκώστε το χέρι σας αν είστε ένας από τους πολλούς, πολλούς ανθρώπους που πλένουν τα πιάτα τους πριν τα βάλετε στο πλυντήριο των πιάτων. Αυτό όχι μόνο κάνει σπατάλη νερού, αλλά επίσης κάνει το απορρυπαντικό λιγότερο αποτελεσματικό επειδή το σαπούνι δεν έχει τίποτα να πιάσει. Ταυτόχρονα προκαλεί σύγχυση στο πλυντήριο πιάτων σας, το οποίο μπορεί να κάνει πιο ελαφρύ κύκλο και να σας αφήσει λιγότερο καθαρά πιάτα.

θα πρέπει να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή για λίγο μετά από έναν κύκλο πλύσης

Αυτή η συμβουλή μας ήρθε από έναν επαγγελματία του πλυντηρίου πιάτων, ο οποίος σχολίασε ότι το άνοιγμα της πόρτας αμέσως μετά το τέλος του κύκλου βοηθά στην εξάλειψη της υγρασίας, επιτρέπει το πιο αποτελεσματικό στέγνωμα στον αέρα και εξοικονομεί ενέργεια.

- Διαφήμιση -