Ένας σημαντικός λόγος για να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ανοιχτή

Έχετε ποτέ ανοίξει το πλυντήριό σας αφού πλύνετε τα ρούχα σας και να διαπιστώσετε ότι τα ρούχα σας μυρίζουν λίγο μούχλα; Εμένα προσωπικά μου συμβαίνει πιο συχνά από ό,τι θα ήθελα να παραδεχτώ, κυρίως επειδή αποσπώ την προσοχή μου για λίγες ώρες και ξεχνάω τα ρούχα που έπλυνα (μετά πρέπει να ξεκινήσω την όλη διαδικασία από την αρχή). Από την άλλη μπορεί να πλένετε τα ρούχα σας και όταν τελειώσει το πλύσιμό τους να μη φαίνονται εντελώς καθαρά. Τότε έχετε να αντιμετωπίσετε ένα σημαντικό πρόβλημα: τη μούχλα! Θα σας παρουσιάσω έναν σημαντικό λόγο για να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ανοιχτή!

- Διαφήμιση -

Το πλυντήριο είναι μια σκοτεινή, συνεχώς υγρή περιοχή που τυγχάνει να είναι κλειστή τις περισσότερες φορές. Ενώ η ανάπτυξη μούχλας μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε πλυντήριο, τα πλυντήρια μπροστινής φόρτωσης είναι ιδιαίτερα ευάλωτα επειδή είναι πιο πιθανό να περιέχουν καουτσούκ, το οποίο η μούχλα χρησιμοποιεί ως πηγή τροφής.

Η μούχλα στο πλυντήριό σας δεν κάνει απλώς τα ρούχα σας να μυρίζουν άσχημα. Μπορεί επίσης να γίνει κίνδυνος για την υγεία, ειδικά αν συνεχίζει να αυξάνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε; Λοιπόν, πρώτα, μετριάστε το πρόβλημα. Θα θελήσετε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε καλά το πλυντήριό σας, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών εξαρτημάτων και του συρταριού απορρυπαντικού, το οποίο είναι άλλος χώρος αναπαραγωγής μούχλας. Για να το κάνετε αυτό, περάστε χλωρίνη μέσα από τη συσκευή με ζεστό νερό ή μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού.

Η πραγματική δουλειά, ωστόσο, είναι στη συντήρηση και υπάρχει ένα απλό αλλά έξυπνο κόλπο για να διατηρήσετε αυτή τη μυρωδιά φρέσκου στο πλυντήριό σας. Επειδή στη μούχλα αρέσουν τα σκοτεινά, υγρά μέρη, πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο: να εισάγετε σταθερό αερισμό και, αν είναι δυνατόν, το φως του ήλιου.

Κάθε φορά που τελειώνετε ένα φορτίο στο πλυντήριό σας, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή αντί να την κλείνετε — ναι, ακόμα κι αν δεν τη χρησιμοποιείτε. Ο καθαρός αέρας θα κάνει το νερό να εξατμιστεί πιο γρήγορα, διασφαλίζοντας τελικά το πλυντήριό σας στεγνό και χωρίς μούχλα και τα ρούχα σας να μυρίζουν όπως θέλετε.

- Διαφήμιση -