7 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στο μπάνιο σας με ξύδι

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο σπίτι. Είναι ένα φυσικό καθαριστικό με εξαιρετική δράση σε πάρα πολλές επιφάνειες και πράγματα. Πώς όμως μπορείτε να ξέρετε πότε να χρησιμοποιείτε το ξύδι και πότε να χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου; Ως μη τοξικό, φυσικό καθαριστικό, το ξύδι είναι ιδιαίτερα καλό για μικρές δουλειές, όπου είτε τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού δεν κάνουν σωστά τη δουλειά είτε περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον ή λιγότερο υγιεινές για ένα σπίτι. Αν και το ξύδι είναι μια φυσική λύση καθαρισμού, θα πρέπει να φοράτε λαστιχένια γάντια όταν καθαρίζετε με αυτό καθώς και να διατηρείτε το δωμάτιο καλά αεριζόμενο, καθώς μπορεί να έχει αρκετά έντονη μυρωδιά. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στο μπάνιο σας με ξύδι!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε την κεφαλή του τηλεφώνου του ντους

Εάν έχετε σκληρό νερό, μπορεί να σχηματιστούν υπολείμματα στην κεφαλή του ντους και να επιβραδύνουν τη ροή του νερού. Το ξύδι μπορεί να διαλύσει αυτές τις εναποθέσεις και να κάνει το τηλέφωνο του ντους σας να λειτουργήσει ξανά σωστά! Αφαιρέστε την κεφαλή του ντους και τοποθετήστε την σε ένα σακουλάκι με ξύδι. Εάν δεν θέλετε να αφαιρέσετε την κεφαλή του ντους σας, βάλτε την κεφαλή ντους μέσα στη σακούλα με ξύδι και στερεώστε την με ένα λαστιχάκι. Μουλιάστε την σε ξύδι για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Μόλις βυθιστεί, τρίψτε το με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα και θα δείτε τις βρωμιές να εξαφανίζονται.

καθαρίστε τον καθρέφτη

Ανακατέψτε ένα διάλυμα από 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι λευκό ξύδι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τους καθρέφτες του μπάνιου σας. Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και αφήνει μια λάμψη χωρίς ραβδώσεις.

αφαιρέστε τους λεκέδες της τουαλέτας

Η βρωμιά στο χείλος της λεκάνης της τουαλέτας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί! Μουλιάστε μερικές χαρτοπετσέτες σε λευκό ξύδι για να διαλυθούν οι εναποθέσεις και να τρίβονται ευκολότερα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτές τις χαρτοπετσέτες στην άκρη της λεκάνης της τουαλέτας σας. Αφήστε το ξύδι να κάνει τα μαγικά του για μερικές ώρες, στη συνέχεια αφαιρέστε τις χαρτοπετσέτες και καθαρίστε.

καθαρίστε τις αποχετεύσεις

Έχετε στάσιμη ή αργή αποχέτευση στο μπάνιο σας; Βάλτε λίγο λευκό ξύδι, λίγη μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Ρίξτε ζεστό νερό από πάνω και η αποχέτευσή σας θα είναι πεντακάθαρη!

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με άρωμα εσπεριδοειδών για αυτό.

καθαρίστε τις βρύσες

Το σκληρό νερό μπορεί να συσσωρευτεί γρήγορα γύρω από τις βρύσες και τις λαβές της βρύσης. Καθαρίστε τις βρύσες ας με ξύδι και τα άλατα θα αποτελέσουν παρελθόν!

αφαιρέστε τους λεκέδες από σαπούνι

Κανείς δεν θέλει να αφιερώσει ώρες τρίβοντας υπολείμματα σαπουνιού στη μπανιέρα ή στο ντους του. Αλλά με ξύδι δεν χρειάζεται! Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα δύσκολα υπολείμματα σαπουνιού με ξύδι χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο τρίψιμο.

- Διαφήμιση -