Αν και ονομάζεται “ανοξείδωτο” ατσάλι, αυτό το υλικό για μαγειρικά σκεύη, επιφάνειες και συσκευές κουζίνας μπορεί να λερωθεί πολύ εύκολα. Συμβαίνουν ατυχίες με τη χρώση από χάλυβα και, ευτυχώς, υπάρχουν γρήγορες, απλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες αμέσως χρησιμοποιώντας νερό ή κοινά καθαριστικά που έχετε στο ντουλάπι σας. Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες από ανοξείδωτο χάλυβα!

Το λεκιασμένο μέταλλο μπορεί να συμβεί λόγω προβλήματος καθαρισμού ή έκθεσης σε χλωρίνη ή χημικά καθαριστικά φούρνου. Διατηρήστε τις επενδύσεις σας όμορφες και λαμπερές μαθαίνοντας πώς να αφαιρείτε λεκέδες από ανοξείδωτο χάλυβα. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σκληρά καθαριστικά φούρνου ή λευκαντικό με χλώριο για να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα, διαφορετικά η επιφάνεια μπορεί να αλλοιωθεί.

σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν τον συνδυασμό σε οποιοδήποτε τύπο λεκέ, καθώς δεν θα καταστρέψει την inox επιφάνεια. Απλώς βάλτε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε προς την κατεύθυνση του κόκκου. Καθαρίζει εύκολα τις διαρροές τροφίμων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό για επίμονους λεκέδες. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε να εμποτίσετε την επιφάνεια σε ζεστό νερό και να προσθέσετε περισσότερο σαπούνι πιάτων. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και μετά σκουπίστε το.

μαγειρική σόδα

Εάν αντιμετωπίζετε έναν λεκέ που υπάρχει στο ανοξείδωτό σας χάλυβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αναμείξετε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και σαπουνιού πιάτων. Αυτό θα κάνει μια πάστα που είναι αρκετά λειαντική ώστε να αφαιρεί τη βρωμιά χωρίς να γρατζουνίζει τον ανοξείδωτο χάλυβα. Στη συνέχεια, τρίψτε την πάστα στην επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να φύγει ο λεκές.

ξύδι

Μερικές φορές η πάστα μαγειρικής σόδας δεν είναι αρκετά δυνατή, οπότε πρέπει να δοκιμάσετε μία πιο όξινη επιλογή. Και δεν εννοούμε τη χλωρίνη, καθώς είναι ένα επιβλαβές προϊόν για τον ανοξείδωτο χάλυβα. Το ξύδι είναι αρκετά όξινο για να καθαρίζει κάθε τύπο λεκέ, ακόμα και τη σκουριά. Φροντίστε να ψεκάσετε αρκετό από το προϊόν για να καλύψετε πλήρως την περιοχή και αφήστε το για λίγο.