4 πράγματα που μπορείτε να βάλετε στο νερό της σφουγγαρίστρας για αστραφτερά δάπεδα και για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας

Προσπαθείτε να καταλάβετε τι καθαριστικό πρέπει να βάλετε στο νερό της σφουγγαρίστρας για να έχετε αστραφτερά καθαρά δάπεδα; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν όλα τα είδη καθαριστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά και οφέλη. Ενώ ορισμένα παρασκευάσματα νερού για το σφουγγάρισμα μπορούν να λειτουργήσουν παντού, είναι τεχνικά καλύτερο να επιλέξετε ένα μείγμα που λειτουργεί καλύτερα για τον συγκεκριμένο τύπο δαπέδου σας.

- Διαφήμιση -

Για παράδειγμα, δεν θα χρησιμοποιούσατε απαραίτητα το ίδιο μείγμα για ξύλινα δάπεδα όπως θα κάνατε για πλακάκια και τα δάπεδα laminate, τα οποία έχουν επίσης τις δικές τους ανάγκες. Θα σας παρουσιάσω 4 πράγματα που μπορείτε να βάλετε στο νερό της σφουγγαρίστρας για αστραφτερά δάπεδα και για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας!

σαπούνι για τα πιάτα

Σε περίπτωση αμφιβολίας για το τι να βάλετε στο νερό σφουγγαρίστρας, μπορείτε να πάρετε το μπουκάλι σαπουνιού πιάτων και να βυθίσετε τη σφουγγαρίστρα σας σε ένα αφρισμένο μείγμα. Αυτό το διάλυμα νερού σφουγγαρίστρας είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και βολικό γιατί διεισδύει στη βρωμιά και στους λεκέδες στα δάπεδα ενώ είναι ήπιο και δεν θα προκαλέσει ζημιά, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πολύ νερό.

Καλύτερο για: Κεραμικά πλακίδια, πέτρα, σφραγισμένο ξύλο, laminate, βινύλιο και λινέλαιο

Αναλογία: 5 έως 10 σταγόνες σαπουνιού πιάτων ανά 3 λίτρα νερό

Απαιτείται ξέβγαλμα; Ναι, επιστρέψτε με ένα δεύτερο πέρασμα απλού ζεστού νερού για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί τυχόντα υπολείμματα σαπουνιού.

οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι ένα βολικό, αποτελεσματικό και οικονομικό καθαριστικό που μπορείτε να βάλετε σε νερό σφουγγαρίστρας. Είναι επίσης ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο, που σημαίνει ότι μπορεί να καταστρέψει βακτήρια, ιούς, μούχλα και μύκητες. Το οινόπνευμα είναι εξαιρετικό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς ενώ απολυμαίνει την επιφάνεια και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από οσμές».

Καλύτερο για: Laminate, σκληρό ξύλο, σφραγισμένο πλακάκι, πολυτελές βινύλιο

Αναλογία: 1 φλιτζάνι ανά 3 λίτρα νερό

Απαιτείται ξέπλυμα; Όχι, δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε. Στην πραγματικότητα, αν το αφήσετε να σταθεροποιηθεί μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικό στη θανάτωση μικροβίων και βακτηρίων.

λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι είναι ένας ήρωας που καταστρέφει τα βακτήρια σε κάθε σπίτι. Είναι καλύτερο για πολύ σκληρά δάπεδα, όπως πλακάκια και laminate, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πιο “μαλακά” δάπεδα όπως σκληρό ξύλο, μάρμαρο και τραβερτίνη. Για τα δάπεδα σκληρής επιφάνειας, η οξύτητα του ξιδιού, το οποίο έχει επίπεδο pH δύο έως τρία, αφαιρεί τη βρωμιά χωρίς να βλάπτει το φινίρισμα”.

Καλύτερο για: Πλακάκι, βινύλιο, λινέλαιο, laminate

Αναλογία: ½ φλιτζάνι ανά 3 λίτρα νερό

Απαιτείται ξέπλυμα; Όχι, δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε.

βόρακας

Εάν έχετε επίμονους λεκέδες και βρωμιές, ο βόρακας είναι ένας ισχυρός καθαριστικός παράγοντας παρόμοιος με τη μαγειρική σόδα (αν και πιο αλκαλική) που στοχεύει τους βαθείς λεκέδες και τη βρωμιά. Απολυμαίνει και είναι καλό στην αφαίρεση λεκέδων επειδή είναι ελαφρώς λειαντικό και αποσμεί τις άσχημες μυρωδιές. Είναι επίσης οικονομικά αποδοτικό, αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας και ιωδίου και είναι αποτελεσματικό ενάντια στα οικιακά έντομα όπως τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες.

Καλύτερο για: Πλακάκια, σκυρόδεμα, σφραγισμένη πέτρα, βινύλιο και λινέλαιο.

Αναλογία: ⅛ φλιτζάνι ανά 4 λίτρα νερό

Απαιτείται ξέβγαλμα; Ναι, ο βόρακας μπορεί να αφήσει πίσω του υπολείμματα. Ολοκληρώστε ένα δεύτερο πέρασμα με καθαρό νερό.

Πληροφορίες ασφαλείας για την ανάμειξη των συστατικών καθαρισμού

Μπορείτε πάντα να φτιάξετε τη δική σας σύνθεση από καθαριστικά και νερό. Ωστόσο, ορισμένες χημικές ουσίες καθαρισμού δεν συνδυάζονται καλά μεταξύ τους και μερικές μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν ένα τοξικό περιβάλλον.

Για παράδειγμα, η χλωρίνη και το ξίδι μπορούν να δημιουργήσουν αέριο χλώριο, η χλωρίνη και η αμμωνία μπορούν να δημιουργήσουν μια τοξική ουσία που ονομάζεται Χλωραμίνη και η χλωρίνη και το οινόπνευμα δημιουργούν ένα εξαιρετικά τοξικό διάλυμα που ονομάζεται χλωροφόρμιο. Η απλότητα στον καθαρισμό λειτουργεί συχνά καλύτερα, αλλά αν ανακατεύετε υλικά, ελέγξτε ξανά εκ των προτέρων ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα αν το κάνετε.

- Διαφήμιση -