17 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το υγρό απορρυπαντικό των πιάτων εκτός από την κουζίνα


Δεν είναι μυστικό ότι η δύναμη να καθαρίζει τα λίπη καθιστά το υγρό απορρυπαντικό των πιάτων ιδανικό καθαριστικό για τις πιο δύσκολες δουλειές της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρολών και τηγανιών και των λιπαρών θυρών ντουλαπιών. Υπάρχουν όμως δεκάδες άλλες χρήσεις για αυτό το συμπυκνωμένο σαπούνι, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζονται ακριβά εξειδικευμένα καθαριστικά όταν έχετε ένα μπουκάλι σαπούνι πιάτων στο σπίτι σας! Θα σας παρουσιάσω 17 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το υγρό απορρυπαντικό των πιάτων εκτός από την κουζίνα!

- Διαφήμιση -

ψεκάστε τα έπιπλα βεράντας

Οι καρέκλες του κήπου και της βεράντας και τα τραπέζια που έχουν λερωθεί το καλοκαίρι ή ακόμα και το χειμώνα καθαρίζονται γρήγορα. Αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων με 4 λίτρα ζεστό νερό και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη βρωμιά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια πετσέτα.

γυαλίστε τη βρώμικη ψησταριά σας

Για λίπη που έχουν συσσωρευτεί στις σχάρες ψησίματος, απλά ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με αρκετή ποσότητα σαπούνι πιάτων για να κάνετε μια παχιά πάστα. Ξύστε τα μεγάλα υπολείμματα από τις σχάρες της ψησταριάς σας, στη συνέχεια καλύψτε τα με το μείγμα και αφήστε τα για 30 λεπτά. Τρίψτε και ξεπλύνετε και θα γίνουν σαν καινούργια.

φτιάξτε ένα DIY, μη τοξικό σπρέι για τα ζιζάνια

Αναμείξτε ένα κουταλάκι λευκό ξίδι, μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων και ένα φλιτζάνι αλάτι σε έναν ψεκαστήρα κήπου. Ψεκάστε απευθείας στα ζιζάνια μια ηλιόλουστη μέρα και θα μαραθούν σε ελάχιστο χρόνο.

καθαρίστε τη βρωμιά από τα εργαλεία κήπου

Μην αφήνετε τα εργαλεία σας λασπωμένα ή λιπαρά. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 3 λίτρα νερό και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή πανί για να ξεπλύνετε τις βρωμιές.

ξεπλύνετε τις ζάντες των ελαστικών

Η χρήση του σαπουνιού των πιάτων για το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου δεν θα το βλάψει, αλλά έχετε κατά νου ότι θα αφαιρέσει τυχόν κερί και θα το αφήσει απροστάτευτο, γι’ αυτό οι ειδικοί στα αυτοκίνητα δεν το συνιστούν. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι λειτουργεί εξαιρετικά για να καθαρίσετε τη βρωμιά από τις ζάντες των ελαστικών σας. Πρώτα αφαιρέστε τυχόντα υπολείμματα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων σε 3 λίτρα νερό, απλώστε το με σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

εξαλείψτε τα ζωύφια από τα φυτά σας

Το σαπούνι πιάτων διαλύει την προστατευτική επικάλυψη σε ζωύφια, όπως αφίδες, ακάρεα και μυρμήγκια, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να πεθαίνουν. Αναμείξτε δύο έως πέντε κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων με 4 λίτρα νερό. Δοκιμάστε το μείγμα σε μόλις δύο φύλλα μια ή δύο ημέρες πριν ψεκάσετε ολόκληρο το φυτό για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί ζημιά. Όταν ψεκάζετε το φυτό, στοχεύστε στα ζωύφια.

διασκεδάστε με τα παιδιά

Θέλετε τεράστιες μπουρμπουλήθρες μεγάλης διάρκειας για να παίξετε με τα παιδιά σας; Ανακατέψτε απαλά 1/2 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων με 2 λίτρα ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη (αναζητήστε το στα φαρμακεία) ή σιρόπι καλαμποκιού.

παγιδέψτε τις ενοχλητικές μύγες των φρούτων

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε 1/2 ξίδι και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και ανοίξτε μερικές τρύπες. Το ξίδι παρασύρει τις μύγες μέσα από τις τρύπες.

κάντε τα τούβλα τζακιού να φαίνονται καλύτερα από ποτέ

Αναμείξτε 4 λίτρα ζεστό νερό με δύο κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων σε έναν κουβά. Σε έναν ξεχωριστό κουβά, ανακατέψτε 3 λίτρα νερό και ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Βρέξτε καλά τα τούβλα με νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα σαπουνιού με μια βούρτσα για τρίψιμο. Ξεπλύνετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο στο μείγμα ξιδιού για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα σαπουνιού.

περιποιηθείτε τους ψύλλους του κατοικίδιου σας

Χρησιμοποιήστε το σαπούνι πιάτων για να απαλλαγείτε γρήγορα από τους ψύλλους στα κατοικίδια. Το σαπούνι θα καλύψει τους ψύλλους και θα τους κάνει να βυθιστούν και να πνιγούν. Είναι η τέλεια θεραπεία για κουτάβια πολύ μικρά για θεραπείες ψύλλων. Ακολουθήστε το μπάνιο με μια χτένα για ψύλλους για να αφαιρέσετε τυχόντα αυγά. Λάβετε υπόψη ότι το σαπούνι μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα, οπότε αραιώστε το καλά!

καθαρίστε τις βούρτσες μαλλιών και τα εργαλεία μακιγιάζ

Μουλιάστε τις χτένες και τις βούρτσες σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Είναι εξαιρετικό και για την αφαίρεση του μακιγιάζ από τα σφουγγάρια.

κάντε θαύματα στα παράθυρα

Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια νερό, 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι και τρεις σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αν καθαρίζετε εξωτερικά παράθυρα, μπορείτε να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τη συνταγή και να την ανακατέψετε σε έναν κουβά. Ψεκάστε ή σφουγγάρι και στη συνέχεια σκουπίστε ή ξεπλύνετε. Το μείγμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον καθαρισμό παραθύρων που είναι εκτεθειμένα σε λίπη και αιθάλη.

αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού

Απλώς ρίξτε σαπούνι πιάτων σε όλη τη μπανιέρα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή σκούπα με σκληρές τρίχες για να κάνετε αφρό και να το τρίψετε. Για πραγματικά δύσκολες εργασίες και λεκέδες από σκληρό νερό, συνδυάστε ίση ποσότητα σαπούνι πιάτων και αποσταγμένο λευκό ξίδι σε ένα μπολ ή ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το ξίδι διαλύει τα μέταλλα και το σαπούνι των πιάτων κόβει τη βρωμιά.

ξεβουλώστε την αποχέτευση

Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι έως 1/2 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων σε έναν βουλωμένο νεροχύτη ή τουαλέτα. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Για νεροχύτες, απλώς αφήστε να τρέξει το ζεστό νερό για λίγα λεπτά και το νερό και το σαπούνι θα πρέπει να κάνουν το φράγμα να κινηθεί.

Για τουαλέτες, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Προσθέστε το ζεστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

σκουπίστε βρώμικα δάπεδα από βινύλιο, λινέλαιο ή πλακάκια

Μπορείτε να σφουγγαρίσετε αυτούς τους τύπους δαπέδων με μια απλή λύση από μία έως δύο κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων και 4 λίτρα νερό ζεστό νερό. Το πάτωμά σας θα φαίνεται πεντακάθαρο σε χρόνο μηδέν!

μουλιάστε τα βρώμικα φίλτρα

Μουλιάστε τα φίλτρα με πλέγμα που πλένονται σε καθαριστές αέρα, κλιματιστικά, απορροφητήρες εξαερισμού, ακόμη και φίλτρα πισίνας σε νεροχύτη ή κουβά γεμάτο με ζεστό νερό αναμεμειγμένο με σαπούνι πιάτων και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά και ξεπλύνετε.

σκουπίστε τις περσίδες από βινύλιο ή μέταλλο

Αφού ξεσκονίσετε ή σκουπίσετε τις περσίδες με ηλεκτρική σκούπα, σκουπίστε τη κάθε μία με ένα μείγμα από ένα ποτήρι νερό, ένα ποτήρι λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Για εξαιρετικά βρώμικα στόρια, γεμίστε μια μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι και σαπούνι πιάτων. Αφήστε τις περσίδες να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τις σκουπίσετε και τις ξεπλύνετε!

- Διαφήμιση -