2 εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πόμολα της πόρτας από βρωμιά και μικρόβια

Εκτός από τον γενικό καθαρισμό του σπιτιού, σημαντικός είναι ο λεπτομερής καθαρισμός. Στον καθημερινό γενικό καθαρισμό, μερικές γωνίες που χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να τις ξεχνάμε. Για παράδειγμα, η καθαριότητα των πόμολων της πόρτας είναι σημαντική. Τα χερούλια από τις πόρτες, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται τακτικά. Αφού ερχόμαστε από έξω, πιάνουμε το πόμολο της πόρτας με αποτέλεσμα πολλά βακτήρια να αναπαράγονται στις χειρολαβές των θυρών λόγω της επαφής μας με κάθε επιφάνεια χωρίς να έχουμε πλύνει πρώτα τα χέρια μας. Γι’ αυτό και τα πόμολα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Θα σας παρουσιάσω 2 εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τα πόμολα της πόρτας από βρωμιά και μικρόβια!

- Διαφήμιση -

υγρό σαπούνι πιάτων

Πρώτα απ ‘όλα, όταν καθαρίζετε τις χειρολαβές της πόρτας, πρέπει να καθαρίζετε χωρίς να απλώνετε τη βρωμιά. Για αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό και ένα καθαρό πανί όταν σκουπίζετε. Θα πρέπει πρώτα να σκουπίσετε τη λαβή της πόρτας με ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο απολυμαντικό προκειμένου να εξαφανίσετε τα μικρόβια. Σε δεύτερο στάδιο προσθέστε υγρό σαπούνι για να καθαρίσετε πολύ καλά τα πόμολα. Αφού καθαρίσετε με σαπουνόνερο, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε. Δεδομένου ότι τα χερούλια των θυρών είναι γενικά μεταλλικά, μπορεί να εμφανιστούν λεκέδες από νερό εάν τα αφήσετε βρεγμένα. Για αυτό, πρέπει να ξεπλυθεί από τους λεκέδες του νερού.

ξύδι

Το ξύδι χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους καθαρισμού του σπιτιού. Το ξύδι, το οποίο είναι και καλό καθαριστικό και καλό απολυμαντικό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των χειρολαβών από τις πόρτες, όπου μπορούν να συσσωρευτούν μικρόβια. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό καθαριστικό υλικό κατά της ασβεστοποίησης. Αρχικά ρίξτε λίγο ξύδι σε ένα πανί. Αφού σκουπίσετε το χερούλι της πόρτας με αυτό το πανί, ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε το. Βεβαιωθείτε ότι το πανί που χρησιμοποιείτε δεν αφήνει χνούδια.

Εάν το ύφασμα αφήνει χνούδι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι γλυκερίνης στο νερό σκουπίσματος. Εάν το λάδι, η αιθάλη και η βρωμιά έχουν εγκατασταθεί στο πόμολο της πόρτας σας, πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσετε. Επομένως, για να αφαιρέσετε τέτοιους λεκέδες, σκουπίστε πρώτα την επιφάνεια με νερό στο οποίο έχει προστεθεί χλωρίνη και αν πρόκειται να καθαρίσετε με ξύδι, σκουπίστε και ξεπλύνετε με ξύδι. Ο λεκές θα μαλακώσει με τη βοήθεια της χλωρίνης, όταν δεν αφαιρεθεί εντελώς, σκουπίστε τον με ζεστό νερό για να βεβαιωθείτε ότι τόσο η εναπομείνασα βρωμιά όσο και τα μικρόβια θα πεθάνουν.

- Διαφήμιση -